Πώς η BSB στηρίζει τη γυναικεία ενδυνάμωση μέσα από τέσσερα exclusive t-shirts!

Πώς η BSB στηρίζει τη γυναικεία ενδυνάμωση μέσα από τέσσερα exclusive t-shirts!

Γυναικεία ενδυνάμωση. Μία έννοια γεμάτη νόημα, την οποία ακούμε και διαβάζουμε όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια.

Αλήθεια όμως, τι κάνουμε εμείς οι ίδιες ως γυναίκες, προκειμένου να σπάσουμε τα στερεότυπα που έχουν επικρατήσει μέχρι σήμερα; Άραγε, ποιοι είναι εκείνοι που δεν μένουν στα λόγια, αλλά κάνουν πράξη τη γυναικεία ενδυνάμωση, μέσα από δράσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο;

Στις παραπάνω ερωτήσεις δίνει απαντήσεις η νέα exclusive συλλογή που δημιούργησε η BSB σε συνεργασία με τρεις καλλιτέχνες, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας. Η BSB είναι ένα fashion brand, το οποίο αγαπά, σέβεται και θαυμάζει τις γυναίκες, δείχνοντάς το έμπρακτα και παρακινώντας μας να κάνουμε το ίδιο. Η ιδρύτρια, πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια της BSB, Σοφία Μπιθαρά, μας απέδειξε ότι η ηγετική θέση της εταιρείας δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο προσωπικό της όραμα, την ποιότητα, την αισθητική και το μήνυμα αισιοδοξίας που περνάει καθημερινά σε όλους όσους συμβιώνουν και συνεργάζονται μαζί της. Μια γυναίκα δυναμική που ενώ ηγείται μιας τόσο επιτυχημένης εταιρείας ένδυσης, η ίδια αναφέρει ότι «η μόδα δεν είναι μόνο ρούχα, είναι πολλά περισσότερα… είναι τρόπος σκέψης, τρόπος έκφρασης και στάση ζωής. Ο τρόπος που επιλέγει να ντύνεται μία γυναίκα λέει πολλά για την προσωπικότητα της και περνάει δυνατά μηνύματα προς την κοινωνία». Λάτρης της καλής ποιότητας και με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη καλαισθησία κάτι που είναι εμφανές όταν κάποιος δει τους χώρους της εταιρείας, μιλάει για τη δράση της BSB και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας «αφιερώνουμε αυτή την ημέρα στη γυναίκα που μάχεται σε όλα τα μέρη του πλανήτη μας για την επιβίωση, την προσφορά, την πρόοδο και για ένα καλύτερο μέλλον. Πιστεύω ότι οι γυναίκες έχουν τεράστια δύναμη μέσα τους και έχουν τις ικανότητες να μας εξελίξουν σαν κοινωνία, αρκεί να λειτουργούν ως ισότιμα μέλη μέσα σε αυτήν». Η BSB αφιερώνει όλο το μήνα Μάρτιο στις γυναίκες και μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε δωρεάν ένα ξεχωριστό, t-shirt από την exclusive συλλογή της αφιερωμένη στη γυναικεία ενδυνάμωση, αρκεί να πραγματοποιήσουμε αγορές άνω των 120 ευρώ από κάποιο φυσικό κατάστημα ή από το online store της BSB. Μάλιστα, μετά τον Μάρτιο, τα t-shirts θα συνεχίσουν να πωλούνται, ενώ όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για τη στήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «ΔΙΟΤΙΜΑ», ο οποίος παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στήριξης έμφυλης βίας και ενδυνάμωσης των γυναικών.

Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να μάθεις πώς και γιατί η συγκεκριμένη δράση μας ενθουσίασε και τι μοιράστηκαν μαζί μας οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτή!

Η Διονυσία δεν κάνει μόνο ένα fashion statement, αλλά υμνεί το φύλο της

Το σύμβολο για τον πλανήτη και τη θεά Αφροδίτη ή Βένους στα λατινικά είναι το σύμβολο που χρησιμοποιείται και στη Βιολογία για το γυναικείο φύλο. Είναι ένα αφηρημένο σύμβολο για τη θεά: ένας κύκλος με έναν μικρό ισόπλευρο σταυρό από κάτω. Αυτό το σύμβολο το βλέπουμε φέτος επί 4 πάνω στο συλλεκτικό t-shirt της BSB για την Ημέρα της Γυναίκας. Αυτό το σύμβολο «φοράει» κορώνα και είναι αισιόδοξο, ελπιδοφόρο και «κουβαλάει» πάνω του τις καλύτερες, τις πιο δυνατές, τις πιο θετικές πτυχές της γυναικείας φύσης, για αυτό όταν το φόρεσα, ένιωσα αυτόματα λίγο πιο περήφανη για τη γυναικεία μου φύση. Σαν να υμνούσα με την πιο απλή, στυλιστική επιλογή την ουσία της ύπαρξής μου. Το να πολεμάς για κάτι που δικαιωματικά σου αξίζει, είναι άλλωστε αναπόσπαστο κομμάτι του να είσαι γυναίκα.

«Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών επισημαίνουμε τη σημασία που έχει η κινητοποίηση και η ευαισθητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας για την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων και της έμφυλης βίας. Η προσπάθεια για μία κοινωνία έμφυλης δικαιοσύνης μας αφορά όλες και όλους και είναι απαραίτητη η ενεργοποίησή μας, για να πάψουν οι γυναίκες να εξαναγκάζονται να αναπαράγουν “παραδοσιακούς ρόλους” σε βάρος της προσωπικής τους ζωής και εξέλιξης, να εκλείψει ο διαχωρισμός που επιτρέπει να διαιωνίζονται οι έμφυλες ανισότητες, να αντιμετωπιστούν οι διακρίσεις λόγω φύλου στον χώρο εργασίας, να καταπολεμηθεί η έμφυλη βία στον δρόμο, τη δουλειά, την οικογένεια, και οι γυναικοκτονίες», όπως λέει η Νατάσσα Κεφαλληνού, υπεύθυνη επικοινωνίας του κέντρου «ΔΙΟΤΙΜΑ». Και τα λόγια της γίνονται γραφικά σχέδια πάνω σε ένα λευκό t-shirt. Με την επιλογή του φέτος, λοιπόν, δεν κάνουμε μόνο fashion statement. Κάνουμε μία δήλωση ενσυναίσθησης και απλώνουμε το χέρι η μία στην άλλη. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Picture5

Η Ιωάννα μέσα από μία γυναικεία φιγούρα ανακαλύπτει χιλιάδες γυναίκες

Βλέποντας το t-shirt που σχεδίασε η εικαστικός Αγγελική Αγγελίδη @angelikiangelidi για τη limited edition συλλογή της BSB, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, αναρωτήθηκα ποια μπορεί να είναι η πολύχρωμη, ακαθόριστη γυναικεία φιγούρα που απεικονίζει. Μετά σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε γυναίκα. Θα μπορούσα να είμαι εγώ, εσύ, η φίλη, η αδερφή, η συνάδελφός σου ή κάποιο από τα δεκάδες θύματα έμφυλης βίας που μας συστήνονται καθημερινά μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, καθώς και τα άγνωστα περιστατικά που «θάφτηκαν» κάπου βαθιά μέσα στις ψυχές των θυμάτων. Αυτά τα περιστατικά ήταν που έπεισαν και την Αγγελική Αγγελίδη να απαντήσει θετικά στο κάλεσμα της BSB για συνεργασία, αφού σύμφωνα με την ίδια, «το θέμα με την κακοποίηση των γυναικών έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό και θεώρησα υποχρέωση μου να ανταποκριθώ στην πρόταση για το εγχείρημα της BSB, ώστε να προσθέσω το λιθαράκι μου σε αυτό, καθώς και να μεταδώσω το μήνυμα “stop στην κακοποίηση”, με τον δικό μου τρόπο». Και κάπως έτσι, φορώντας αυτό το ξεχωριστό t-shirt, αισθάνομαι ότι αγκαλιάζω νοητά όλες τις γυναίκες του κόσμου και πως εκείνες, μου ανταποδίδουν αυτήν τη ζεστή αγκαλιά.

Picture6

Η Ναταλία «πλημμυρίζει» από αυτοπεποίθηση και τη μεταδίδει στις γύρω της

Ως fashion editor οφείλω να αναφέρω πως ένα λευκό t-shirt με μία ευφάνταστη στάμπα, είναι μία απαραίτητη προσθήκη, για κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα. Και ειδικότερα το exclusive t-shirt που δημιουργήθηκε από τον creative art director Θοδωρή Λαλάγκα, @theosquest, που μας επιτρέπει να πειραματιστούμε, να παίξουμε, να δημιουργήσουμε άφοβα χιλιάδες πρωτότυπες, τολμηρές εμφανίσεις, που αναδεικνύουν τη μοναδικότητά μας. Όπως λέει και ο creative art director, άλλωστε, «η μόδα είναι δύναμη, είναι επανάσταση, είναι αντίσταση απέναντι στο γκρίζο, το σκοτεινό, το μουντό. Είναι η αφορμή για να περάσει ένα μήνυμα και να γεννηθεί μία καινούργια ιδέα». Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, «το συγκεκριμένο t-shirt είναι μία αποτύπωση της δύναμης της αγάπης “που όλα τα αντέχει, όλα τα νικά”, όπως λένε και οι γραφές», διότι «ο φόβος δεν ταιριάζει στην αγάπη και ο φόβος δεν ταιριάζει στη γυναίκα». Και αυτό το t-shirt αποδεικνύει πως ακόμη και μέσα από τα ρούχα που μας συντροφεύουν καθημερινά στο γραφείο, το πανεπιστήμιο, την προπόνηση, τις after work βόλτες μας, έχουμε τη δυνατότητα να εκφραστούμε ελεύθερα, να μας αγαπήσουμε περισσότερο, να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να τη μετουσιώσουμε σε αστείρευτη δύναμη, την οποία θα μεταδώσουμε στις γυναίκες που μας περιβάλλουν.

Picture7

Η Μάτα νιώθει σούπερ ηρωίδα και έτσι θέλει να νιώθει κάθε γυναίκα που συναντά

Φορώντας το t-shirt που σχεδίασε η ταλαντούχα conceptual artist and designer Καρολίνα Ροβύθη @caroline_rovithi για τη BSB, στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, νιώθω πως είμαι μία ηρωίδα της σύγχρονης καθημερινότητας και ειλικρινά, δεν θέλω να το βγάλω στιγμή από πάνω μου! Διότι ξέρω πως κυκλοφορώντας στους δρόμους της πόλης με αυτό το ξεχωριστό μπλουζάκι, είναι λες και «κλείνω» το μάτι συνωμοτικά σε κάθε κορίτσι, σε κάθε γυναίκα που περνάει από δίπλα μου και αυτόματα, της υπενθυμίζω πως και εκείνη «κρύβει» μέσα της μία δυνατή σούπερ ηρωίδα, η οποία μπορεί να καταφέρει ό,τι βάλει στο μυαλό της. Και όπως φαίνεται, η σχεδιάστρια του t-shirt που αγάπησα, κατάφερε να πετύχει τον σκοπό της, αφού όπως είπε, «ήθελα να σχεδιάσω ένα σύμβολο, να δημιουργήσω μια ιδέα που θα κάνει κάθε γυναίκα που φοράει το t-shirt να θυμάται πως η δύναμη είναι μέσα της. Είναι πολύ σημαντικό να το πιστέψει κάθε γυναίκα αυτό, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, διότι μόνο έτσι θα απελευθερώσει τις τεράστιες δυνατότητές της, για να ζήσει όπως θέλει και της αξίζει».

Picture8

Όποιο special t-shirt από τη limited edition συλλογή της BSB και αν σε κέρδισε, να θυμάσαι ότι αυτόν τον μήνα, θα έχεις τη δυνατότητα να προμηθευτείς δωρεάν ένα από τα exclusive t-shirts της συλλεκτικής συλλογής που δημιουργήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, πραγματοποιώντας αγορές άνω των 120 ευρώ από τα φυσικά καταστήματα ή το online store της BSB.

Picture9

Από το τέλος του Μαρτίου δε, τα t-shirts θα συνεχίσουν να πωλούνται και θα ενισχύσουν το κέντρο ΔΙΟΤΙΜΑ, το όποιο από το 1989 αποτελεί ένα «καταφύγιο» που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης θυμάτων έμφυλης βίας και ενδυνάμωσης των γυναικών. Και αυτός είναι αναμφίβολα ένας σκοπός που αξίζει να στηρίξεις για εσένα, για την αδερφή σου, για τη φίλη σου και για κάθε γυναίκα γύρω σου!