Μην πετάξεις τίποτα

Μην πετάξεις τίποτα

Τα παλιά σας ρούχα δεν είναι για τα σκουπίδια! Μάθετε τον τρόπο να τα κάνετε καινούργια...κοσμήματα.

Η Μαρία Βασιλάκη είναι σκηνογράφος, διακοσμήτρια και ηθοποιός. Είναι, επίσης, σύμβουλος του Queen.gr σε θέματα όπως do it yourself και αυτό γιατί αφού έστησε σκηνικά, διαφημιστικά, μαγαζιά, events, έφτιαξε κοστούμια και, γενικά, έστησε τους δικούς της όμορφους κόσμους (και συνεχίζει), της μπήκε μια ιδέα στο μυαλό και δε θέλει να ξεκολλήσει: αποφάσισε πως δεν πετάμε τίποτα. Όλα όσα εμείς τα προορίζουμε για απόσυρση επειδή δεν τα χρησιμοποιούμε πια μπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή και καινούργια «καριέρα».

Ξεκίνησε τα workshops της στην Πάτρα, όπου ζει τα τελευταία χρόνια, και τα συνεχίζει στην Αθήνα ενώ, παράλληλα, μας δίνει και μερικές ιδέες της τις οποίες σύντομα θα ανακαλύψετε στο Queen.gr.

Το επόμενο workshop της, στο Bios, έχει θέμα την κατασκευή κοσμημάτων από ύφασμα ενώ, σύντομα, θα ακολουθήσουν και άλλα με πολλές, διαφορετικές και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Τι έχετε να κάνετε εσείς;

Να πάρετε μαζί σας ό,τι άχρηστο (κατά τη γνώμη σας) ρούχο, ύφασμα, τραπεζομάντιλο έχετε. Τα υπόλοιπα θα σας τα δείξει η Μαρία και θα σας δώσει και όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε για να κάνετε τις μετατροπές. Στο τέλος; Θα έχετε ολοκαίνουργια κοσμήματα από ύφασμα για να ανανεώσετε την εμφάνισή σας και δεν θα έχετε πετάξει και τίποτα.

Τι συμβαίνει στο workshop;

Οι συμμετέχοντες μπαίνουν σε μια δημιουργική διαδικασία σκέψης (από κάτι παλιό φτιάχνω κάτι καινούριο) και μαθαίνουν να την πραγματοποιούν γνωρίζοντας διάφορα υλικά (π.χ θερμοκολλητικά, υλικά ραπτικής, βάσεις για κοσμήματα κ.α) και τεχνικές (πατρόν, ράψιμο στο χέρι, patchwork, applique κ.α)

Workshop: Μην πετάξεις τίποτα

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου & Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

Διάρκεια εργαστηρίου: 3 ώρες (12.00 - 15.00)
Κόστος εργαστηρίου: 30 ευρώ
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:12 άτομα

Δήλωση συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στο 210 3425335 ή στο press@bios.gr

Bios – Εξερευνώντας τον αστικό πολιτισμό
Πειραιώς 84, Μεταξουργείο
Τηλ: 210 3425335