Master Alaia

Master Alaia

Ο μοναδικός σχεδιαστής μόδας του 20ου αιώνα που ακόμη  δημιουργεί τα ρούχα του, αποκλειστικά και μόνο πάνω στο γυναικείο κορμί!

Κάπου στα μέσα του 1983, όταν οι έντονες βάτες, το power dressing, το τηλεοπτικό πρόγραμμα Δυναστεία και οι ατελείωτες ορδές λαμέ υφάσματος κυρίευαν τις διεθνείς τάσεις της μόδας, ακόμη και στην Ελλάδα -ποιος ξεχνάει την Άντζελα Δημητρίου στην "Φαντασία" με το Λευτέρη Πανταζή;- ένας Τυνήσιος, μικροσκοπικός σχεδιαστής, έκανε την εμφάνιση του φτιάχνοντας ρούχα, από ελαστικές λουρίδες υφάσματος με το όνομα Azzedine Alaia.

Οι νεότερες γνωρίζουν τα συγκλονιστικά γυναικεία του υποδήματα και ειδικά τις μπότες του που έρχονται και στην Ελλάδα. Το φόρτε του Alaia, όμως, είναι τα φορέματά, κατασκευασμένα από ελαστικό υλικό, για να εφαρμόζουν τέλεια σε πολλούς διαφορετικούς τύπους γυναικείου σώματος, πάντα με τρομερά εντυπωσιακά και σέξι αποτελέσματα. Πολλοί σχεδιαστές οφείλουν την καριέρα τους στην εμμονή τους να αντιγράφουν μετά μανίας το χαρακτηριστικό στυλ Alaia όπως ο Ηerve Leger, ο Mark Fast, ο Christopher Kane και πολλοί, μα πολλοί άλλοι.

Το αυθεντικό όμως ποτέ δεν χάνει την αξία του, αλλά παραμένει μια επένδυση στο χρηματιστήριο της μόδας και με τιμή εκκίνησης 2.500 ευρώ για ένα χαρακτηριστικό ρούχο Αlaia, είναι η στιγμή που σοβαρά θα πρέπει να σκεφτείτε ότι η Naomi Campbell, η Victoria Beckam και η Grace Jones οφείλουν την καριέρα τους στις εκρηκτικές δημόσιες εμφανίσεις τους με Alaia. Εσείς;