Οι Rodarte και τα κουστούμια του Black Swan

Οι Rodarte και τα κουστούμια του Black Swan

Το σχεδιαστικό δίδυμο Rodarte και η αντιδικία του με την ενδυματολό της ταινίας.

Η ενδυματολόγος του Black Swan, Amy Westcott, μίλησε για την διαμάχη της με το σχεδιαστικό δίδυμο των Rodarte στην ιστοσελίδα Clothes on Film. Οι αδερφές Mulleavy, κατά κόσμον Rodarte, δεν αναφέρονται επίσημα ως ενδυματολόγοι της ταινίας –ούτε καν στους τίτλους- αν και σχεδίασαν πολλά από τα κοστούμια της Natalie Portman.

Η ταινία παρά τις εντυπωσιακά κουστούμια και δεν προτάθηκε τελικά για Όσκαρ ενδυματολογίας όπως ήταν αναμενόμενο. Η Amy Westcott υποστηρίζει ότι οι Laura και Kate Mulleavy δεν ενδιαφέρονταν για τον χώρο του κινηματογράφου και δεν τις ένοιαζε αν θα μπουν στα credits μόλις όμως η ταινία άρχισε να αποσπά βραβεία οι δύο του δήλωναν δημοσίως πως είναι ενδυματολόγοι του Black Swan μολονότι έχουν σχεδιάσεί μονο επτά κοστούμια και όχι σαραντα όπως ακούστηκε.

Η διαμάχη μεταξύ Rodarte και Amy Westcott έχει δημιουργήσει ερωτηματικά στον κόσμο της μόδας ενώ η Amy δήλωσε δυσαρεστημένη από την τροπή που πήραν τα πράγματα και πως θα είναι πιο προσεχτική με τις μελλοντικές της συνεργασίες.