H μεγάλη απογοήτευση

H μεγάλη απογοήτευση

Στο κλείσιμο της εβδομάδας μόδας στη Νέα Υόρκη το μεγαλύτερο φαβορί, ο οίκος Rodarte, απογοήτευσε.

Με ένα σκάνδαλο να πλανάται για το ποιος τελικά έκανε τα κοστούμια στην πολυδιαφημισμένη ταινία της Natalie Portman «Μαύρος κύκνος» και τις κατηγορίες από την ενδυματολόγο της ταινίας για παραπλάνηση του φιλοθεάμονος κοινού, αλλά και με σειρά απίστευτων hit στις τελευταίες τους κολεξιόν οι αδελφές Mulleavy, του αμερικανικού δικού τους οίκου Rodarte, είχαν ήδη «στρώσει» χαλί για να σαρώσουν, παράλληλα με τις εμφανίσεις της πρωταγωνίστριας Natalie σε glamorous εκδηλώσεις στο Hollywood φορώντας αποκλειστικά δημιουργίες τους.

Αντίθετα, όμως, παρουσίασαν ένα άνευρο αχταρμά, με αναφορές που μοιάζουν με εφιάλτη στυλίστριας που έπαθε αμόκ από εσπευσμένη εμμηνόπαυση και σε μία και μόνο εμφάνιση θέλει ντε και καλά να συνδυάσει πάνω από τριάντα ετερόκλητες αναφορές. Τα μαλλιά και το μακιγιάζ έδειχναν τις κοπέλες έτοιμες για το μεγάλο ταξίδι από όροφο ουρανοξύστη και η δομή της κολεξιόν απλά δεν υπήρχε κάπου εκεί κοντά. Ήταν ένα συνονθύλευμα από αμερικάνικο νότο, το αείμνηστο σήριαλ «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» και ολίγον από tribal αναφορές αφρικάνικης κουλτούρας με γραφιστικές, σχηματικές αναφορές στα print σε σιλουέτες από ρομπότ παλαιάς τεχνολογίας.

Συνήθως αυτό στο μυαλό ενός έξυπνου σχεδιαστή αν και φαντάζει αδιανόητο μπορεί να κάνει συνοχή και να αποδώσει σε μία εξαιρετική κολεξιόν. Λαμπρά παραδείγματα οι John Galliano, Jean Paul Gaultier, Alexander Mcqueen, Comme des Garcons και άλλοι.
Δυστυχώς, τα κορίτσια κάπου χάθηκαν ανάμεσα στις υποχρεώσεις τους, τα θέλω των πελατών τους και τα requests για άμεση επιβολή του πρώτου αμερικανικού οίκου υψηλής ραπτικής παγκοσμίως. Αντιθέτως, ο οίκος Marchesa ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος σε ένα παιχνίδι που η πολυτέλεια και η δημιουργία χτύπησαν κυριολεκτικό κρεσέντο με συγκλονιστικά αποτελέσματα σε κάθε τους δημιουργία.

Ας ελπίσουμε ότι οι δύο αδερφές Kate και Laura να βγουν σύντομα από το λήθαργο και να μας χαρίσουν και πάλι μοναδικές στιγμές αυθεντικής δημιουργίας με εμπεριστατωμένη άποψη και επίκαιρες αναφορές.

Άλλωστε στη μόδα η επόμενη σεζόν ανέκαθεν αποτελούσε την κάθαρση, για φάουλ τέτοιου βεληνεκούς.

Δείτε το βίντεο με ένα review του fashion show του οίκου Rodarte στη Νέα Υόρκη.