Ashleigh Good: από σερβιτόρα σε καφέ στη Νέα Ζηλανδία top model στη Νέα Υόρκη

Ashleigh Good: από σερβιτόρα σε καφέ στη Νέα Ζηλανδία top model στη Νέα Υόρκη

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια που ασχολείται με το modeling η Ashleigh Good είναι η καινούργια αγαπημένη του Kaiser, φιγουράρει στη λίστα με τα 50 top models του models.com και πρωταγωνιστεί σε πασαρέλες, καμπάνιες και περιοδικά.

Όταν πρωτοείδαμε την Ashleigh Good να περπατά στην πασαρέλα πριν περίπου δύο χρόνια ξέραμε πως δεν επρόκειτο για άλλη μια φούσκα του modeling. Και όντως η διαίσθησή μας δεν έπεσε έξω. Η Ashleigh από σερβιτόρα σε ένα καφέ στη Νέα Ζηλανδία, πλέον μένει στη Νέα Υόρκη, συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές και fashion editors παγκοσμίως και ποζάρει για τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας. Ας πάρουμε, όμως, την ιστορία της από την αρχή.

Τον Νοέμβριο του 2011 και ενώ περίμενε το λεωφορείο σε μια στάση στην Νέα Ζηλανδία, όπου διέμενε, μια booker την πρόσεξε (δεν ήταν και δύσκολο, καθώς το ύψος της Ashleigh είναι 1,82). Την κοιτούσε μάλιστα τρομακτικά επίμονα, όπως έχει δηλώσει η Ashleigh στο παρελθόν σε συνέντευξή της, την ρώτησε αν είναι μοντέλο και της ζήτησε να της τραβήξει μερικές φωτογραφίες. Λίγες ώρες, αφότου οι φωτογραφίες της ανέβηκαν στο facebook, το πρακτορείο Ford Models στη Νέα Υόρκη ήθελε να την δει. Λίγο καιρό μετά η Ashleigh θα περπατούσε για πρώτη φορά στη ζωή της σε πασαρέλα στο ντεφιλέ του Givenchy ως exclusive και μια μεγάλη καριέρα θα ακολουθούσε.

Ήταν θέμα χρόνου οι υπόλοιποι οίκοι να υποκλιθούν στα υπέροχα ανοιχτογάλαζα μάτια της Ashleigh. Acne, Alexander Wang, Christopher Kane, Erdem, Versus Versace, Marni και Missoni ήταν μόνο μερικοί από τους οίκους που την επέλεξαν την επόμενη σεζόν, ενώ Givenchy και Balenciaga την διάλεξαν και για τις pre-fall 2013 καμπάνιες τους. Ακολούθησε το show υψηλής ραπτικής της περασμένης άνοιξης του maison Chanel, το οποίο η Ashleigh έκλεισε, και πλέον δεν υπήρχε αμφιβολία πως το κορίτσι που γεννήθηκε στη Βρετανία, μεγάλωσε στη Νέα Ζηλανδία και αγαπάει το ψάρεμα είχε έρθει για να μείνει.

Στο fashion week του περασμένου Φλεβάρη το πρόγραμμα της Ashleigh ήταν γεμάτο. Στα είκοσι ένα της χρόνια όλοι οι μεγάλοι οίκοι την ήθελα στα show τους και αρκετοί την επέλεγαν για να τα ανοίξει ή να τα κλείσει. Ήταν αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο επιτυχημένες newcomers περπατώντας στο σύνολο σε 65 shows. O Karl Lagerfeld φαίνεται πως την λάτρευε βάζοντας την να ανοίξει και να κλείσει το Chanel show και μια καμπάνια ήταν σίγουρο πως θα ερχόταν.

Παράλληλα τα περιοδικά άρχισαν να την ζητούν όλο και περισσότερο. Η Ashleigh φιγούραρε στα Cr: Fashion Book, Vogue Italia, Numéro, Russh και γερμανική Vogue μεταξύ άλλων και όργωνε τα show υψηλής ραπτικής (Atelier Versace, Dior, Giambattista Valli, Chanel, Armani Privé, Valentino, Elie Saab) τον Ιούνιο όταν η Chanel καμπάνια της σεζόν που διανύουμε αποκαλύφθηκε με εκείνη πρωταγωνίστρια. Ακολούθησε η Max Mara καμπάνια και εκείνη του Zara, ενώ τα περιοδικά συνέχιζαν να την κλείνουν για φωτογραφήσεις.

Τώρα και μετά από μια εκπληκτική πορεία στα fashion week του Σεπτέμβρη (περπάτησε σε 46 shows σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο και Παρίσι), η Ashleigh στα είκοσι δύο της χρόνια βρίσκεται στη θέση 23 των 50 top models του models. com. Φιγουράρει στο εξώφυλλο της ιταλικής Vogue που κυκλοφορεί, στο περιοδικό W Νοεμβρίου, στη Chanel cruise 2014 καμπάνια και στο τεύχος Δεκεμβρίου της βρετανικής Vogue και εμείς δεν χορταίνουμε να την βλέπουμε. «Good», όνομα και πράμα.

Διαβάστε επίσης:

Christy Turlington: το «καλό κρασί» του modeling