Ημερολόγιο Pirelli 2014: μια φωτογράφηση που έγινε 27 χρόνια πριν από τον Helmut Newton

Ημερολόγιο Pirelli 2014: μια φωτογράφηση που έγινε 27 χρόνια πριν από τον Helmut Newton

To διάσημο ημερολόγιο θα γιορτάσει τα πενήντα του χρόνια με μια αδημοσίευτη φωτογράφηση με την υπογραφή του Helmut Newton.

 

Φαίνεται πως το νέο ημερολόγιο της Pirelli, που φέτος κλείνει και γιορτάζει πενήντα χρόνια, θα έχει πολύ λιγότερο γυμνό και θα είναι πολύ πιο διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε. Για το 2014 η Pirelli αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα αδημοσίευτο σετ φωτογραφιών με την υπογραφή του Helmut Newton, που προοριζόταν για το ημερολόγιο του 1986, όμως, τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.

Τότε, ο Newton για προσωπικούς λόγους (κυρίως οικογενειακούς) είχε παραιτηθεί από την εν λόγω δουλειά πριν την τελειώσει και έτσι οι φωτογραφίες του Bert Stern είχαν φιγουράρει σε εκείνο το ημερολόγιο και του Newton είχαν μπει στο αρχείο. Είκοσι επτά χρόνια μετά ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν. Δώδεκα μοναδικές φωτογραφίες με φόντο το Grand Prix του Monte Carlo και τα λάστιχα Pirelli μαζί με άλλες είκοσι οκτώ από τα παρασκήνια θα συστήσουν το ημερολόγιο Pirelli για το 2014.

Όσο για τις φωτογραφίες των Lindbergh και Demarchelier με τις Miranda Kerr, Alek Wek, Helena Christensen, Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana και Karolina Kurkova πρωταγωνίστριες που τον Αύγουστο κυκλοφόρησαν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Pirelli αποτελούν απλά μια ειδική φωτογράφηση για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων και δεν συμπεριλαμβάνονται στο επίσημο ημερολόγιο.

Διαβάστε επίσης:

50 χρόνια Pirelli Calendar: Δείτε μερικές από τις πιο sexy φωτογραφίες που έχουν γράψει ιστορία

H Kate Moss στην Κωνσταντινούπολη για τη Vogue