Διαφάνειες: αυτό το καλοκαίρι το γυμνό είναι «θολό»

Διαφάνειες: αυτό το καλοκαίρι το γυμνό είναι «θολό»

Τη σεζόν που έρχεται οι σχεδιαστές έπαιξαν με τις διαφάνειες σε διαφορετικά στυλ με το αποτέλεσμα όμως να είναι ίδιο, μια κάλυψη-αποκάλυψη του γυναικείου κορμιού.

 

Η μόδα «παίζει» συχνά με τις αντιθέσεις και τη σεζόν που έρχεται το αγαπημένο της παιχνίδι ήταν αυτό της αποκάλυψης-απόκρυψης. Τι εννοούμε; Οι σχεδιαστές στα fashion weeks του Σεπτεμβρίου παρουσίασαν δημιουργίες με πολλές διαφάνειες με μια διάθεση από τη μια να αφήσουν μέρος του σώματος διακριτικά να αποκαλυφθεί και από την άλλη να «θολώσουν» και να καλύψουν εν μέρει τη γύμνια με το αποτέλεσμα να μην είναι προκλητικό, αλλά κομψά σέξι.

Η δαντέλα αυτό το καλοκαίρι κυριαρχεί. Oι Burberry, Balmain, Alexander McQueen, Giambatista Valli, Isabel Marant και Erdem μεταξύ άλλων την ενσωμάτωσαν στις συλλογές τους προτείνοντας τον ευκολότερο τρόπο να δοκιμάσετε τις διαφάνειες με ένα γλυκό αλλά συνάμα αισθησιακό τρόπο. Με ακόμη πιο ρομαντική διάθεση οι Chloé και Paul Smith παρουσίασαν αέρινα υφάσματα σε ημιδιαφανείς δημιουργίες που σε τόνους πολύ κοντά στο λευκό έδωσαν σάρκα και οστά σε ένα όραμα ρομαντικής αγνότητας. Στην ίδια λογική αλλά σε πιο αυστηρές, αρχιτεκτονικές γραμμές οι Fendi, Lacoste και Balenciaga παρουσίασαν τις διαφάνειες σε καλοραμμένες, ευφυείς δημιουργίες όπου η καλλιτεχνία του οριγκάμι συνυπάρχει με μοντέρνα κοστούμια.

Από την άλλη, τέλος, το grunge που συνεχίζει να κυριαρχεί ως τάση και αυτό το καλοκαίρι, με πιο ένθερμο υποστηρικτή του τον Hedi Slimane του Saint Laurent, υιοθέτησε τις διαφάνειες με πιο σκοτεινό τρόπο. Οι Haider Ackermann και Lanvin παρουσίασαν looks με μικρές αναφορές στα tomboys των nineties, ενώ ο Sacai εμπνεύστηκε από την gothic κουλτούρα με τις διαφάνειες, φυσικά, να δίνουν το απαραίτητο semi-naked twist.

Διαβάστε επίσης:

Το καλοκαίρι απαιτεί τεχνικολόρ αναζητήσεις

Chanel: χρώμα και graffiti στις τσάντες της επόμενης σεζόν