Alexander Wang: τώρα και για άντρες

Alexander Wang: τώρα και για άντρες

Μετά τις διθυραμβικές κριτικές και τις αμέτρητες σελίδες με αφιερώματα στα πιο σημαντικά έντυπα μόδας, ο Αμερικανός Alexander Wang παρουσιάζει και την πρώτη του ολοκληρωμένη συλλογή για άνδρες.

Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε ασχοληθεί με το φαινόμενο Alexander Wang και για την, κατά πολλούς και ειδικούς, θέση του ως το νέο παιδί θαύμα της αμερικανικής μόδας, που «απειλεί» ανοιχτά τον μέχρι πρότινος λατρεμένο από πολλούς, σχεδιαστή Marc Jacobs.

Σαν να έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας τα τελευταία τρία χρόνια, που ουσιαστικά δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη μόδα, κατάφερε από μια μικρή εταιρία τριών υπαλλήλων να φτάσει να πουλάει τις συλλογές του σε όλα μα όλα τα hot καταστήματα ανά τον κόσμο και να κάνει ισολογισμούς της τάξεως των 25.000.000 δολαρίων ετησίως και να έχει παραπάνω από πενήντα πέντε άτομα προσωπικό!

Παράλληλα λάνσαρε και την σειρά του Τ by Alexander Wang που είναι ουσιαστικά μία unisex σειρά με t-shirts που κυμαίνονται σε πιο οικονομικές τιμές από την πρώτη του σειρά -αν και σχετικά δεν είναι απλησίαστες οι τιμές του ακόμη και εκεί-, αλλά και να ανοίξει πρόσφατα στη Νέα Υόρκη και το πρώτο του flagship store, το οποίο επανειλημμένως μένει εκτός στοκ, λόγω της μεγάλης ζήτησης των πολυπόθητων ρούχων και αξεσουάρ του. Ως κλασικός έξυπνος Αμερικάνος –κινεζικής προέλευσης- παρατήρησε ότι και πολλά αγόρια και νεαροί άνδρες έμπαιναν στο μαγαζί και ήθελαν μετά μανίας να φορέσουν Alexander Wang, ειδικά μετά την τελευταία του γυναικεία συλλογή για τον επόμενο χειμώνα όπου με ελάχιστες μετατροπές, θα μπορούσε να απευθύνεται και στο ανδρικό φύλο χωρίς καθόλου μα καθόλου υπόνοια γυναικείας τσαχπινιάς.

Έτσι το κλασικό πια urban-athletic-universal style που χαρακτηρίζει τον σχεδιαστή μεταφράστηκε σε μιλιτέρ παντελόνια, παλτό από τσόχα και δέρμα, αλλά και στυλ που μπερδεύει το dressy με το casual σε πολύ ισορροπημένες δόσεις. Επειδή, δε, ο Wang πουλάει πολύ καλά γενικά, πριν ακόμη οι αγοραστές δουν την πρώτη αυτή συλλογή σε επίσημη παρουσίαση -μόνο φωτογραφίες διέρρευσαν- βιάστηκαν να βάλουν τις παραγγελίες τους, καθώς οι τιμές ξεκινάνε από 346 δολάρια για ένα απλό τοπ και φτάνουν μέχρι 2.150 δολάρια, δηλαδή σε ευρώ κάπου στα 1.850. Καθόλου άσχημα αν σκεφτείς ότι μόνο ένα jeans ανδρικό παντελόνι Balmain δεν πέφτει κάτω από 1.200 ευρώ.

Εκτός του ομώνυμου καταστήματος Alexander Wang στο Soho της Νέας Υόρκης στα επόμενα ταξίδια σας μην ξεχάσετε να τσεκάρετε και το Dover Street Market στο Λονδίνο, τo Colette στο Παρίσι, ή το Joyce στο Hong Kong, λέμε τώρα. Η ρήση που λέει «αν κάτι δεν σπάσει, μην κάνεις τον κόπο να το φτιάξεις» ταιριάζει γάντι σε έναν αεικίνητο νεαρό σχεδιαστή με ένα πολύ σύγχρονο όραμα, αλλά και ιδιαίτερα έξυπνο business plan.

Τρέμε Ralph Lauren, may the force be with you.