Έξι original αναμνήσεις που πρέπει να αποκτήσεις αυτό το καλοκαίρι

Έξι original αναμνήσεις που πρέπει να αποκτήσεις αυτό το καλοκαίρι

 Όσο αυτόνομη κι αν είσαι πλέον να επιλέξεις προορισμό, παρέα, κατάλυμα, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνα τα μακρινά, «αυθεντικά» καλοκαίρια.

Όσο ήμασταν ακόμη μικρές, το καλοκαίρι για εμάς ήταν η ιδανική περίοδος για εξερεύνηση. Με τον χρόνο «απελευθερωμένο» από σχολικές και εξωσχολικές υποχρεώσεις, σαφώς πολύ πιο ανέμελες, δοκιμάζαμε καινούργια πράγματα, ανακαλύπταμε τον κόσμο, κάναμε αμέτρητους φίλους, βιώναμε ανεπανάληπτες (τελικά) εμπειρίες, τις οποίες δεν σταματούσαμε να αφηγούμαστε με νοσταλγία επιστρέφοντας σπίτι και να αναπολούμε ακόμη και σήμερα. Όσο αυτόνομη κι αν είσαι πλέον να επιλέξεις προορισμό, παρέα, κατάλυμα, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνα τα μακρινά, «αυθεντικά» καλοκαίρια. Δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς, τι μεσολάβησε και σταμάτησαν ξαφνικά να γίνονται… πραγματάκια;

Το προφανές είναι πως η ενήλικη ζωή μείωσε την άλλοτε ατέρμονη περίοδο των διακοπών κατά το ελάχιστο, τόσο ώστε να μετριέται πλέον στα δάχτυλα των δύο χεριών. Το ακόμη πιο προφανές είναι πως είμαστε πολύ πιο «χορτάτες» από «πρώτες φορές», τρέλες και ξενύχτια, που για κάποιο εσφαλμένο λόγο, λίγα πράγματα εξάπτουν τη διάθεσή μας να γίνουμε πάλι παιδιά. Ακριβώς για να μην «σβήσει» η σπίθα από τη «μαγική» λέξη «καλοκαίρι», παρακάτω υπάρχει μία λίστα με όσα αξίζει να τολμήσεις τις ημέρες που θα ακολουθήσουν, για να μαζέψεις μέχρι τον Σεπτέμβρη τις πιο original αναμνήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, να έχεις πάντα μαζί σου το αντηλιακό σου, το πιο λαμπερό σου χαμόγελο και τα κλασικά λευκά sneakers, που σου επιτρέπουν να… ελίσσεσαι από περίσταση σε περίσταση, από ένα επίσημο κοντσέρτο στο Ηρώδειο μέχρι μία ριψοκίνδυνη πεζοπορία στα απάτητα μονοπάτια της Δονούσας.

Στα όρη στα άγρια βουνά

Μπορεί οι καλοκαιρινοί προορισμοί που επιλέγουμε να είναι ως επί το πλείστον παραθαλάσσιοι, αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως υστερούν σε καταπράσινες απόκρημνες κορφές με απίστευτη θέα, κατάφυτες κοιλάδες και δύσβατα σκιερά δρομάκια που οδηγούν σε σμαραγδένιους κολπίσκους. Σαμοθράκη, Δονούσα, Άνδρος, Παξοί, Γαύδος είναι μόνο μερικά από τα μέρη που μπορείς να επιλέξεις για να τεστάρεις τις αντοχές και τα όριά σου στην πεζοπορία. Ειλικρινά, αυτή η μικρή επαφή με τη φύση, είναι το «αντίδοτο» που ζητούσες από τον στρεσογόνο αστικό τρόπο ζωής.

vouna

Sleepover στην αμμουδιά

Ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία πως λίγες απολαύσεις μπορούν να συγκριθούν με τη χουχουλιάρικη αίσθηση του sleeping bag, τη στιγμή που ακούς τον αργόσυρτο παφλασμό των μικρών κυματισμών, ενώ τα μάτια σου «πλημμυρίζουν» από την ξαστεριά. Αν αυτό που ψάχνεις φέτος, είναι μία «ανεξίτηλη» εικόνα η οποία θα σε συντροφεύει στα κρύα χειμωνιάτικα πρωινά που θα σε βρουν στο μέλλον, διοργάνωσε με τις κολλητές σου ένα sleepover σε μία αμμουδερή ακτή! Προμηθευτείτε φαγητό σε φορητό ψυγειάκι, ροφήματα, φακούς, μία «αυτόνομη» συσκευή παραγωγής ήχου, αν δεν υπάρχει μουσικός στην παρέα, και ετοιμαστείτε για την πιο original καλοκαιρινή βραδιά.

Πες «ναι» στα παιχνίδια

Θυμήσου, πόσα βράδια αρνιόμασταν πεισματικά να γυρίσουμε σπίτι, παίζοντας κρυφτό, μήλα, κυνηγητό; Το παιχνίδι τα χρόνια εκείνα ήταν το «αλατοπίπερο» που έδινε άλλη γεύση στα καλοκαίρια μας. Αν σου λείπει, λοιπόν, η ξέγνοιαστη εκείνη παιδικότητα που χαρακτήριζε τα καλοκαίρια του παρελθόντος, δέσε γερά τα κορδόνια από τα δερμάτινα Supercourt σου και κάλεσε την παρέα σου για έναν φιλικό αγώνα μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου στο γηπεδάκι λίγο πιο πάνω από το σπίτι σου. Δεν υπάρχει ποιο διασκεδαστικό workout από αυτό, ούτε από το… μπουγέλο που μπορεί άνετα να ακολουθήσει έπειτα από τόσο ιδρώτα.

idrwta

«Άνοιξε» νέους ορίζοντες

Το διάστημα που βρίσκεσαι στην Αθήνα και περιμένεις στωικά να περάσουν οι μέρες για το ταξίδι σου, υπάρχουν αμέτρητες εναλλακτικές προτάσεις που μπορούν να γίνουν αφορμή για μία σύντομη… απόδραση. Πολυήμερα φεστιβάλ μουσικής, θεάτρου, κινηματογράφου, εικαστικών θα σου δώσουν τα αναγκαία ερεθίσματα που θα διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές σου. Ακόμη και αν η κλασική μουσική, ο σύγχρονος χορός, το αρχαίο δράμα θεωρείς πως δεν είναι στα γούστα σου, ποτέ δεν είναι αργά να πάρεις μία «γεύση», γιατί όχι και να αλλάξεις γνώμη!

Μπες σε «offline» mode

Αν υπάρχει κάτι το οποίο δεν συμπεριελάμβαναν τα παιδικά καλοκαίρια, είναι τους ασταμάτητους ήχους από τις ειδοποιήσεις και τα μηνύματα που έρχονται από τις σελίδες μας στα social media. Τι θα έλεγες λοιπόν να έμπαινες για μία ημέρα σε offline mode; Έτσι, για την εμπειρία! Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χάσεις ούτε ένα δευτερόλεπτο σκυμμένη στην οθόνη, ενώ θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο και απερίσπαστη, όποια δραστηριότητα απολαμβάνεις εσύ περισσότερο. Τι θα έλεγες πριν απενεργοποιήσεις τα δεδομένα σου, να προσκαλέσεις τις φίλες σου σε ένα dinner γευσιγνωσίας στο μπαλκόνι σου, όπου η κάθε μία θα έχει φέρει από μία πιατέλα με το δικό της gourmet έδεσμα;

Dancing in the moonlight!

Τέλος, υπάρχει ένας στόχος που οφείλεις να θέσεις στον εαυτό σου για φέτος το καλοκαίρι και αυτός δεν είναι άλλος από το να σε βρει τουλάχιστον ένα ξημέρωμα να τραγουδάς δυνατά και να χορεύεις ξέφρενα. Τώρα θα βρίσκεσαι σε κάποια νησιώτικη ντισκοτέκ; Σε κάποιο «αυτοσχέδιο» beach party ή ακόμη καλύτερα, σε κάποιο υπαίθριο παραδοσιακό πανηγύρι με τα μπράτσα σου περασμένα σε άγνωστους ώμους; Θα είσαι ξυπόλητη ή «παρέα» με τα adidas σου; Δεν είχε καμία σημασία, όσο εσύ θα συνεχίζεις να χορεύεις με την ψυχή σου!

pasyxh

Όποια από τις παραπάνω προτάσεις και αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις φέτος το καλοκαίρι, μην ξεχνάς πως οι πιο σημαντικές αναμνήσεις, εκείνες που καταλήγουν να μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή, είναι αυτές που υπήρξαμε πραγματικά και χωρίς «δεύτερες» σκέψεις ο εαυτός μας. Όσο πιο «αυθεντική» παραμένεις, τόσο πιο original είναι και οι ιστορίες που έχεις να αφηγηθείς.

#HomeofClassics