Fendi Couture Spring 2021: Όταν η μόδα επιστρέφει στις ρίζες της, γίνεται οικογενειακή υπόθεση

Διονυσία Καλαποθαράκου
Fendi Couture Spring 2021: Όταν η μόδα επιστρέφει στις ρίζες της, γίνεται οικογενειακή υπόθεση

To πρώτο show Υψηλής Ραπτικής του Kim Jones για τον Οίκο Fendi είχε σίγουρα ένα all-star cast μοντέλων.

«Τα ρούχα έχουν, όπως λένε, πιο σημαντικό ρόλο από το να μας κρατάνε ζεστούς. Αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε αλλά και που μας βλέπει ο κόσμος», με αυτή τη φράση από το μυθιστόρημα του 1928, «Orlando: A Biography», της Virginia Woolf, ξεκινούσε το δελτίο τύπου της τελευταίας συλλογής Υψηλής Ραπτικής του Οίκου Fendi που παρουσιάστηκε χθες στο Palais de la Bourse, στο Παρίσι.

https://www.instagram.com/p/CKjM7hRgxJX


Ο Κim Jones, ανέλαβε τα ηνία του γνωστού ιταλικού Οίκου Μόδας τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και αυτή είναι η πρώτη συλλογή Haute Couture που παρουσιάζει για το brand. «Είμαι πολύ αποφασιστικός στα επαγγελματικά μου», δήλωσε ο Creative Director στο WWD πριν την έναρξη του show. «Δεν πιστεύω πως αν περιμένεις και δεν ενεργείς αμέσως μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα». Για αυτήν του τη συλλογή εμπνεύστηκε από τη συγγραφέα Virginia Wolf -γι’ αυτό και το απόσπασμα στην αρχή του δελτίου τύπου- αλλά και την αδερφή της, Vanessa Bell, ζωγράφο και διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων. Ήταν δηλαδή από τη γέννηση της «ιδέας της» μία collection που έμελλε να γίνει οικογενειακή υπόθεση και αυτό φάνηκε και στην επιλογή των μοντέλων.

Η Kate Μοss με την κόρη της Lila, oι αδερφές Aboah και η Christy Turlington με τον ανιψιό της, James, ήταν μερικοί από τους αληθινούς συγγενείς που περπάτησαν στο φαντασμαγορικό catwalk. Oι δεσμοί αίματος όμως δεν εξαντλήθηκαν πάνω στην πασαρέλα. Ο Jones «αγκάλιασε» ολόκληρη την οικογένεια Fendi, πρωτίστως τη Silvia Venturini Fendi, καλλιτεχνική διευθύντρια του τμήματος των αξεσουάρ και υπεύθυνη στις συλλογές ανδρικών ενδυμάτων και την κόρη της, Delfina Delettrez Fendi, creative director των κοσμημάτων Fendi, που περπατούσε και αυτή στο catwalk με ένα maxi, ροδακινί φόρεμα. Το all star cast συμπλήρωναν σε ρόλο μοντέλου και άλλες διάσημες φίλες του Οίκου, όπως η Demi Moore, η Bella Hadid, η Cara Delevingne και η Naomi Campbell.

https://www.instagram.com/p/CKjbJTUq4GH


Παρουσιάστηκαν μόνο 19 looks, με τα μοντέλα να περπατούν μέσα από έναν εντυπωσιακό λαβύρινθο από γυαλί που δημιουργήθηκε στο σχήμα διάσημου λογότυπου διπλού F του Οίκου Fendi - εφεύρεση του ίδιου του Karl Lagerfeld – υπό τους ήχους της μουσικής του Max Richter.

Όλα τα σύνολα απέπνεαν μία «παλιομοδίτικη» θηλυκότητα με υφές που χαϊδεύουν το σώμα, gowns με μεταλλικές λάμψεις, cape drasses, κεντημένες διαφάνειες, αλλά και total black σύνολα με παντελόνια και oversized tops. Τα marble prints (μοτίβα που κάνουν το εφέ του μαρμάρου) και τα «μισά σακάκια» (φορεμένα στον έναν ώμο πάνω από maxi τουαλέτες) ήταν οι νότες εκκεντρικότητας που ο Jones «επέτρεψε» στον εαυτό του βασισμένος στο ανδρόγυνο για την εποχή στυλ των αδερφών Wolf. Mία collection-ωδή στις βασικές αρχές του brand, με σεβασμό στο παρελθόν του αλλά και σαφή όραμα για το μέλλον του!
Δες επίσης: Οι 7 celebrities που μας εμπνέουν όταν σκεφτόμαστε τι να φορέσουμε αυτήν την εποχή