Michael Kors AW22: Ένα αισιόδοξο ταξίδι στην αγάπη για το γυναικείο σώμα

Νατάσσα Σχοινά

Μία συλλογή κόντρα στις συνήθειες και στην καθημερινότητα της πανδημίας.

Μέσα σε έναν πλανήτη που έχει συνηθίσει πια την πανδημία σαν αυτή να ήταν όπως και να έχει μέρος της καθημερινότητας αλλά με τις καραντίνες να έχουν καιρό να κάνουν την εμφάνισή τους, η θέληση για αισιοδοξία γίνεται όλο και πιο ορατή σε κάθε επίπεδο. Στον χώρο της μόδας, αρκετοί είναι οι σχεδιαστές εκείνοι που προσπαθούν να μεταφράσουν αυτήν την πιο θετική ματιά σε σχέδια. Να παρουσιάσουν στο κοινό συλλογές με ρούχα που βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια αναβίωσης των πιο ξέγνοιαστων προ-Covid στιγμών μας.

Ο Michael Kors με τη συλλογή που εμπνεύστηκε για το φθινόπωρο/χειμώνας του 2022, θέλησε να κάνει ακριβώς αυτό. Να κάνει το κάθε επίδοξο Michael Kors girl να νιώσει ανάσα, λάμψη, απελευθέρωση και να δείξει έναν διαφορετικό του εαυτό στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.



Θέληση για λάμψη μέσα από ειδικές περιστάσεις

Ο Αμερικανός σχεδιαστής δεν έφτιαξε μία συλλογή εμπνευσμένη από την πανδημία. Για την ακρίβεια, αυτή μάλλον λειτούργησε αποτρεπτικά. Η τάση για μινιμαλισμό που επικρατεί τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε σε μία διάθεση για υπερβολή, για επιπλέον λάμψη, χαρακτηριστικά που περισσότερο παραπέμπουν σε πάρτι και σε εορτασμούς και όχι στον καναπέ του σπιτιού. Βαθύ ντεκολτέ, cut-outs, ασυμμετρίες,

Επιστροφή στη νυχτερινή ζωή

Ακριβώς επειδή ο κόσμος σιγά-σιγά και με τα απαραίτητα μέτρα έχει αρχίσει να βγαίνει και πάλι έξω, η συλλογή του Michael Kors AW22 περιλαμβάνει κομμάτια που μπορούν να σταθούν ακόμα και στις πιο επίσημες περιστάσεις. «Έχω πάει σε πρεμιέρες θεάτρων στο Broadway μέσα σε όλη τη σεζόν. Το Lincoln Center, το Carlyle Hotel, το Bemelmans Bar… Οι άνθρωποι θέλουν πολύ να βγουν έξω. Υπάρχει ένα κλαμπ στο Brooklyn που λέγεται The House of Yes. Και οι άνθρωποι λένε Ναι», είπε ο Kors.

Αυτοπεποίθηση για το γυναικείο σώμα

Το παν στη συλλογή είναι η αυτοπεποίθηση. Για το σώμα σου. Για τον εαυτό σου. Η ιδέα του να νιώθεις απελευθερωμένη και δυνατή χαρακτηρίζει κάθε outfit, από τα πιο θηλυκά φορέματα μέχρι τα πιο εταιρικά κοστούμια. Ο στόχος είναι να «νιώθεις δυνατή, με αυτοπεποίθηση για το σώμα σου, να επιδεικνύεις όσα σου ανήκουν και απλά να βγαίνεις έξω και να δείχνεις τον εαυτό σου», σχολίασε ο σχεδιαστής.

Συνέχισε παρακάτω για περισσότερες φωτογραφίες από τη συλλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ulla Johnson AW22: Η μαεστρία του layering σε μία grunge αισθητική

Mugler x Jimmy Choo: Συνεργασία έκπληξη για μια άκρως ερωτεύσιμη συλλογή

Altuzarra FW22: Μία συλλογή που ταξιδεύει στον κόσμο και αγαπά την ελευθερία

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης