Ulla Johnson AW22: Η μαεστρία του layering σε μία grunge αισθητική

Νατάσσα Σχοινά
Ulla Johnson AW22: Η μαεστρία του layering σε μία grunge αισθητική

Η σχεδιάστρια μεταμόρφωσε ακόμα και τους πιο περίπλοκους συνδυασμούς σε απλούς.

Το layering έχει έναν μοναδικό τρόπο να προσδίδει στυλ στις εμφανίσεις. Συνήθως, δε χρειάζονται περίτεχνα υφάσματα, αφού ακόμα και τα basic items αρκούν για να δημιουργήσεις το τέλειο outfit. Η Ulla Johnson, ωστόσο, οραματίστηκε μία συλλογή, όπου το layering ξεφεύγει από τους «κανόνες» και τα συνηθισμένα, πειραματίζεται και δίνει ως αποτέλεσμα τους πιο ευφάνταστους, baroque συνδυασμούς.

«Είναι ένα είδος Baroque ψυχεδέλειας. Παίζαμε με μαρμαροειδείς ραβδώσεις και τις μεταφράσαμε στα prints, ενώ δουλεύαμε το print και στα πλεκτά επίσης», είπε η σχεδιάστρια στη Βρετανική Vogue.



Μία visual artist – βασική πηγή έμπνευσης

Η δουλειά της Κολομβιανής εικαστικού Olga de Amaral επηρέασε σημαντικά τη σχεδιάστρια για τη δημιουργία της Autumn/Winter 2022 συλλογής του brand της. Η Amaral είναι γνωστή για τα αφηρημένα της σχέδια και την αγάπη της για το χρυσό και το ασημένιο, αλλά, παράλληλα, έχει αναγνωριστεί για το ταλέντο της στον χειρισμό της κλωστής κατά τις δεκαετίες των 1960s και 1970s.

«Είναι γνωστή για τη δουλειά της με αυτές της γήινες ίνες και έπειτα για το layering πολύτιμων μετάλλων πάνω τους αλλά και για την πολύ πλούσια σε υφή επιφάνειά τους», προσέθεσε η Johnson εξηγώντας περαιτέρω την πλούσια σε υφάσματα και επίπεδα συλλογή της. Κάπως έτσι, μεταλλικά στοιχεία στις μπλούζες, γιλέκα, crop tops πάνω σε μακρυμάνικες μπλούζες, κοσμήματα από ανακυκλωμένο γυαλί και ορείχαλκο, βοηθούν στην απόδοση του βάθους μέσα από το layering.

aw22 ulla johnson15

Mix & Match

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συλλογής αποτελεί το ότι δεν περιμένει να βρει matching items για να ολοκληρώσει ένα look, αλλά κάνει mix & match σε υφάσματα, χρώματα και prints. «Νομίζω ότι το κάνουμε αρκετά απλό. Επαναλαμβάνουμε τα prints σε διαφορετικά υλικά ή αναμειγνύουμε prints μέσα στην ίδια χρωματική ιστορία. Τα prints ‘μιλάνε’ στα πλεκτά και στα μάλλινα. Νομίζω ότι δίνει πρόσβαση στην ένδυση με έναν τρόπο που ανακατεύει τα πράγματα», σχολίασε.

aw22 ulla johnson2
aw22 ulla johnson8

Το περίπλοκο γίνεται απλό

Παρά την όλη διάθεση για συνδυασμούς και πειραματισμούς με πολλές φορές διαφορετικά μεταξύ τους items, τα outfits καταλήγουν να δείχνουν αρκετά απλά στη σύνθεση, κάτι που αποτελεί και βασική επιθυμία της σχεδιάστριας, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη συλλογή αλλά και γενικά για το brand της. «Αυτό για το οποίο είμαστε γνωστοί είναι αυτή η διάθεση ευκολίας. Είναι πραγματικά ρούχα για πραγματικές γυναίκες και ο τρόπος με τον οποίο τα συνδυάζουμε εκφράζει τον τρόπο με τον οποίο ντύνονται στην πραγματικότητα οι γυναίκες», δήλωσε η Johnson.

Συνέχισε παρακάτω για περισσότερες φωτογραφίες από την AW22 συλλογή της Ulla Johnson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η συλλογή «Stargazer» του οίκου Zimmermann εξερευνά τη θηλυκή πλευρά του πεπρωμένου

Altuzarra FW22: Μία συλλογή που ταξιδεύει στον κόσμο και αγαπά την ελευθερία

«Sticks & Stones»: Ένα μεταθανάτιο άσμα στον Virgil Abloh από τον Virgil Abloh