Solipsist: Η υπέρτατη τέχνη της εικόνας σε ένα viral video!

Απλά δείτε το χωρίς ανάσα.

O Andrew Huang, είναι χωρίς καμία μα καμία αμφιβολία μία ιδιοφυία με κολοσσιαίο ταλέντο. Η καριέρα του ξεκίνησε και εκτοξεύτηκε την ίδια στιγμή με το σκοτεινό του sci-fi short film ονόματι "Doll Face" το οποίο εξαπλώθηκε με ραγδαίους ρυθμούς στο Youtube, φέρνοντάς τον στο επίκεντρο της προσοχής του απανταχού fashion και art κοινού. Έκτοτε έργα και βίντεό του πρωταγωνιστούν σε αμέτρητες εκθέσεις και φεστιβάλ.

Ο Andrew αποφοίτησε αριστεύοντας από τη Σχολή Καλών Τεχνών και Animation από το Πανεπιστήμιο της Νοτίου California. Πλέον ζει και εργάζεται στο Los Angeles σκηνοθετώντας διαφημιστικά και μουσικά βίντεο. Η μεγάλη του αγάπη όμως, τα human/animation φιλμ μικρού μήκους, τον κάνει να ξεχωρίζει. Το τελευταίο του short film, Solipsist, είναι ένα απίστευτο πραγματικά έργο τέχνης διάρκειας ενός δεκαλέπτου. Δεν το παρακολουθείς απλά, το ρουφάς με κομμένη την ανάσα. Στο βίντεο συναντώνται υποκριτική, η μόδα, ο χορός, το μακιγιάζ, τα οπτικά εφέ, η χειροτεχνία, η φύση και πάνω απ' όλα η υπέρτατη σκηνοθετική προσέγγιση του Andrew.

Εμπνευσμένο από την ιδέα του Σολιψισμού, προϊόν και κίνημα σκέψης του προσωκρατικού σοφιστή Γοργία- το φιλμ πραγματεύεται την πεποίθηση ότι μόνη πραγματικότητα είναι η νόηση του καθενός. Ότι η μόνη πραγματικότητα που υπάρχει είναι αυτή που αντιλαμβάνεται ή παράγει ο καθένας στο δικό του μυαλό- και εκεί παραμένει. Ο εξωτερικός κόσμος και το μυαλό των άλλων παραμένουν άγνωστα και υπάρχουν μόνο μέσα στο μυαλό του καθενός ξεχωριστά με τη μορφή που η νόησή του τους δίνει.

Μέσα από τρία ψυχεδελικά επεισόδια ο Huang μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο φαντασμαγορικό που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο, την ενότητα και τη μοναδικότητα που γεννιέται από εντελώς διαφορετικά μυαλά και καταλήγει σε μία ενιαία οντότητα. Χορευτές που μετατρέπονται σε πάνινες μαριονέτες, υποβρύχιες μαριονέτες που δημιουργούν μια ημι-ανθρώπινη κοινωνία και ένα άντρας που καταπίνεται από την ίδια του την ύπαρξη μας μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο μέσα από μία αισθητική εμπειρία που είναι αδύνατο να μη θαυμάσουμε.

Μαζί με τον Huang δούλεψαν η ενδυματολόγος Lindsey Mortensen, η κινηματογραφίστρια Laura Merians και ο παραγωγός Hugh Zeigler, που μας εξέπληξαν κατασκευάζοντας έναν ιδιαίτερο υποθαλάσσιο κόσμο. Το φιλμ κέρδισε το βραβείο κριτών του Slamdance και ξεπέρασε σε μία εβδομάδα τις 1,000,000 προβολές. Απλά δείτε το!