Πρόωρος τοκετός

Πρόωρος τοκετός

Περίπου ένα στα δέκα μωρά γεννιούνται πρόωρα και η επιστημονική και ιατρική μας αντίληψη αυξάνεται κάθε μέρα.

Πότε ένα μωρό θεωρείται πρόωρο;

Μια ολοκληρωμένη κύηση διαρκεί 40 εβδομάδες από την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου της γυναίκας, αλλά μια γέννα μεταξύ 38 και 42 εβδομάδων πάλι θεωρείται ολοκληρωμένη.

Ωστόσο, μία γέννα μεταξύ 38 και 42 εβδομάδων και πάλι θεωρείται «πλήρης ωριμότητας». Όταν ένα μωρό γεννιέται στις 37 εβδομάδες ή και νωρίτερα, το βρέφος και ο τοκετός θεωρούνται πρόωρα

Πώς υπολογίζεται η ηλικία ενός πρόωρου μωρού;

Η ηλικία κύησης ενός πρόωρου, είναι ο αριθμός των εβδομάδων που συμπληρώνονται στη μήτρα κατά τη γέννηση, όπως υπολογίζεται από τις ημερομηνίες περιόδου της μητέρας και την ωρίμανση των χαρακτηριστικών του βρέφους κατά τη γέννηση. Η ηλικία κύησης ενός πρόωρου ορίζεται από τον αριθμό των εβδομάδων που έχουν συμπληρωθεί στη μήτρα κατά τη γέννηση, όπως έχει υπολογιστεί από τις ημερομηνίες περιόδου της μητέρας, αλλά και της ωρίμανσης των χαρακτηριστικών του βρέφους. Η χρονολογική ηλικία, είναι που αποτελεί τον πραγματικό χρόνο μετά τον τοκετό. Η προσαρμοσμένη ηλικία, είναι η χρονολογική ηλικία που δίνεται με βάσει το επίπεδο του πρόωρου τοκετού. Η προσαρμοσμένη ηλικία χρησιμοποιείται συχνά όταν αναφερόμαστε στην ανάπτυξη. Ωστόσο, η χρονολογική ηλικία είναι προτιμότερη για τον προγραμματισμό των επισκέψεων στον παιδίατρο και τους εμβολιασμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr