5 ερωτήσεις που θες να κάνεις για την ευαίσθητη περιοχή σου μετά τη γέννα

5 ερωτήσεις που θες να κάνεις για την ευαίσθητη περιοχή σου μετά τη γέννα

Τελικά, τι συμβαίνει εκεί χαμηλά μετά τον τοκετό

Το μωρό που μπήκε στη ζωή σου μετά από εννιά μήνες εγκυμοσύνης, δεν θα φέρει τα πάνω κάτω μόνο στον τρόπο ζωής σου αλλά θα δεις αλλαγές και εκεί κάτω.

Ποιες ακριβώς αλλαγές μπορεί να δεις στον κόλπο σου μετά τη γέννηση του μωρού σου; Ιδού!

Θα είναι ο κόλπος σου ξηρός μετά τη γέννα;

Η ορμονική αλλαγή και όλη η πίεση από την δίοδο του μωρού μέσα από τον κόλπο σου, φυσικά μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα.

Θα χρειαστείς ράμματα;

Το αμερικάνικο κολέγιο γυναικολόγων σημειώνει πως το 53% με 79% των φυσιολογικών τοκετών μπορούν να προκαλέσουν κάποιου είδους τραύμα που μπορεί να χρειαστεί ράμμα.

Θα είναι ο κόλπος σου μεγαλύτερος;

Οι ειδικοί επιμένουν πως δεν έχουν γίνει αρκετές μελέτες επί του θέματος και σίγουρα υπάρχει ελαστικότητα στην περιοχή που μπορεί να επιστρέψει στην πρότερη κατάστασή της. Απλά δώσε χρόνο στο σώμα σου συνολικά να επανέλθει μετά τον τοκετό και μην αναζητάς το φυσιολογικό μετά τον τοκετό γιατί πολύ απλά έφερες στον κόσμο μια νέα ζωή.

Θα νιώθεις την ανάγκη να ουρήσεις διαρκώς;

Πιθανό. Η μερική ακράτεια που θα νιώθεις μέχρι και ένα χρόνο μετά την γέννα, επηρεάζει τις γυναίκες που γέννησαν είτε φυσιολογικά, είτε με καισαρική.

Θα πονάς στη διάρκεια του σεξ;

Είναι πιθανό στην αρχή αλλά όχι για πάντα. Το σημαντικό είναι να περιμένεις τις 4 έως 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό για να έρθεις σε επαφή και να επισκεφτείς τον γυναικολόγο σου πριν την πρώτη επαφή μετά τη γέννα, για να διαπιστώσει αν όλα έχουν πάει καλά εκεί κάτω.