Δίαιτες πριν τις διακοπές: Μάθες ποιες επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητά σου!

Ναι, μπορείς να κάνεις δίαιτα αλλά επιλεξε τη σωστή για τον οργανισμό σου!

Από το My Fertility Coach και τη μαία – σύμβουλο γονιμότητας Εύη Συνοδινού 

Σε συνεργασία με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη

Παραδέξου το! Κάθε χρόνο το καλοκαίρι και εσύ, όπως οι περισσότερες γυναίκες, σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μια διατροφή για απώλεια βάρους! Και όσο πιο πολύ πλησιάζουν οι διακοπές, τόσο περισσότερο σκέφτεσαι να ακολουθήσεις μια ‘αυστηρή’ διατροφή για πιο γρήγορα αποτελέσματα!

«Θα κόψω τελείως τους υδατάνθρακες», υπόσχεσαι φωναχτά στον εαυτό σου. Αναφερόμαστε στον αποκλεισμό ολόκληρης ομάδας τροφίμων ή στον δραστικό περιορισμό των θερμίδων.

Δυστυχώς, υπάρχει παραπληροφόρηση ή άγνοια για τις αρνητικές επιδράσεις που μπορούν να έχουν οι ακραίες δίαιτες στο σώμα των γυναικών, αλλά και στην γονιμότητά τους. Αυτού του είδους οι δίαιτες μπορούν τελικά να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Ό,τι και αν υπόσχεται η κάθε δίαιτα, ένα πράγμα είναι σίγουρο… τα κιλά δεν φεύγουν δια μαγείας! Χρειάζεται προσπάθεια!

Απόφυγε δίαιτες που:

  1. Υπόσχονται απώλεια βάρους πάνω από 1 κιλό την εβδομάδα. Μπορεί να είναι κάτι εφικτό, αλλά δεν είναι απαραίτητα και ασφαλές. Η γρήγορη απώλεια κιλών συνήθως οδηγεί και στην γρήγορη επανεμφάνισή τους.
  2. Ισχυρίζονται ότι δεν είναι απαραίτητη η άσκηση ή η αλλαγή διατροφικών συνηθειών. Θα χρειαστεί να κάνεις και τα δύο για να χάσεις βάρος, αλλά και για να διατηρήσεις το αποτέλεσμα.
  3. Βασίζονται σε «μαγικά» τρόφιμα, συμπληρώματα, κρέμες κλπ. Κανένα τρόφιμο ή θρεπτικό συστατικό δεν έχει αποδειχτεί ότι «εξαφανίζει» το λίπος.
  4. Απαιτεί να τρως συγκεκριμένα και περιορισμένα τρόφιμα. Η δίαιτα με τους ανανάδες μπορεί να δουλέψει για λίγες μέρες, αλλά πολύ σύντομα θα αρχίσεις να τρως και άλλες τροφές αναιρώντας το όποιο αποτέλεσμα.
  5. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Αυτό που χρειάζεται είναι μία προσέγγιση που θα οδηγήσει σε υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή η οποία ευνοεί τη γονιμότητα, την εγκυμοσύνη και την μακροχρόνια υγεία.

Να θυμάσαι: ο πραγματικός στόχος δεν είναι μία γρήγορη και προσωρινή λύση. Αντί για αυτό, προσπάθησε να βρεις έναν τρόπο να εντάξεις μία διατροφή με όλα τα θρεπτικά συστατικά στην δικιά σου καθημερινότητα. Η σωστή διατροφή για την υγεία και τη γονιμότητά σου απαρτίζεται από την κατανάλωση υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λίπους στην σωστή ποσότητα και συνδυασμό για τον οργανισμό σου. Κάτι που ταιριάζει και δουλεύει σε φίλη σου μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσένα.

Λίγα λόγια για την Εύη Συνοδινού:

Η Εύη Συνοδινού είναι μαμά, μαία και σύμβουλος γονιμότητας. Είναι η φίλη που θέλουμε να έχουμε για να μας λύσει - επιστημονικά και τεκμηριωμένα - όλες εκείνες τις απορίες που έχουμε όταν ξεκινάμε την προσπάθεια για να αποκτήσουμε μωράκι.

Έχοντας πολυετή εμπειρία ως μαία, η Εύη μας συμβουλεύει και μας καθοδηγεί σωστά. Δεν αξιολογεί μόνο τα ιατρικά δεδομένα, αλλά ‘αγκαλιάζει’ όλες τις πτυχές της καθημερινότητά μας, την ψυχολογία, τη διατροφή, τις συνήθειές μας, το lifestyle μας!

Εύη Συνοδινού MFC copy

H Eύη Συνοδινού τελείωσε τη Μαιευτική Αθήνας το 2005. Από το 2007, συνεργάζεται αποκλειστικά με το Γέννημα IVF, τον κο. Μαντούδη και τους συνεργάτες του. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από την Ιατρική Σχολή και το ΤΕΙ Μαιευτικής της Αθήνας με θέμα «Έρευνα στη γυναικεία αναπαραγωγή» και έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των μαιευτικών επειγόντων περιστατικών (ALSO: Advanced Life Supported in Obstetrics). Κατέχει επίσης και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με τίτλο «Προγεννητικός έλεγχος – Αντισύλληψη – Τοκετός».

Ως  εργαζόμενη όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της αναπαραγωγής και ως υπεύθυνη μαία τοκετών στο Γέννημα- σύμβουλος θηλασμού, αλλά και ως μητέρα 3 παιδιών, έχει ζήσει και η ίδια τις αγωνίες και τους φόβους μιας γυναίκας από την μαγική στιγμή της σύλληψης έως και την εμπειρία του τοκετού και της φροντίδας του νεογέννητου παιδιού της.

Website               https://gennima.com/my-fertility-coach/

Facebook            @myfertilitycoach

Instagram           @my.fertility.coach

Email                     myfertilitycoach@gennima.com

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ