Η Όλγα Κεφαλογιάννη και 5 Ελληνίδες που μίλησαν για την εξωσωματική γονιμοποίηση και έδωσαν ελπίδα

Τσακιρίδου Χριστίνα
Η Όλγα Κεφαλογιάννη και 5 Ελληνίδες που μίλησαν για την εξωσωματική γονιμοποίηση και έδωσαν ελπίδα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μοιράστηκε την ιστορία της με την εξωσωματική γονιμοποίηση και έστειλε μήνυμα ενδυνάμωσης σε κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας. 

Καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου και της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν το βράδυ της Πέμπτης (15/02) η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο σύζυγός της, Μίνως Μάτσας.

Η Υπουργός Τουρισμού και ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης μίλησαν για την καρμική τους γνωριμία, τον ερχομό των παιδιών τους, την καθημερινότητα με τα δίδυμα αλλά και για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Υπήρξαν στιγμές που κατέρρευσα»

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στις απογοητεύσεις που βίωσε την περίοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και στην απόφασή της να μιλήσει δημόσια για το θέμα, θέλοντας να στείλει μήνυμα ελπίδας-δύναμης.

kefalogianni.jpg

«Βρέθηκα σε μια προχωρημένη ηλικία μιας γυναίκας που αποφασίζει να κάνει οικογένεια.

Το είχα ξεγράψει, προφανώς ξύπνησε μέσα μου όταν γνώρισα τον Μίνω. Ήταν μια συνθήκη που έπρεπε να υπάρχει για να δημιουργήσω οικογένεια. Σέβομαι όλες τις διαφορετικές απόψεις.

Πολλοί αποφασίζουν να κάνουν παιδί μόνοι τους. Ήταν σημαντικό να γίνει με μια σύνδεση με έναν άνθρωπο, με τον οποίο την οικογένεια αυτή θα τη δημιουργήσουμε μαζί.

Θα είναι και ένας τρόπος να δεθούμε και εμείς περισσότερο.Εκεί που τα βλέπεις ρομαντικά, έρχεσαι σε ένα πολύ πρακτικό ζήτημα. Η επιστήμη έχει προχωρήσει. Βλέπω ότι πολλές φορές στην κοινωνία δεν τολμάμε να μιλήσουμε ανοιχτά για κάποια πράγματα, τα οποία θεωρούνται ακόμη ταμπού», δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Εκτός από το οικονομικό, υπάρχει και το ψυχικό κομμάτι. Θέλει δύναμη και πίστη αυτό το πράγμα. Τα περάσαμε όλα μαζί.

Είναι αγόρι και κορίτσι, δύο διαφορετικοί κόσμοι, από την πρώτη ώρα που γεννήθηκαν. Είναι δύο τελείως διαφορετικά παιδιά. Είναι ο άντρας και η γυναίκα, είμαστε δυο ζωάκια μέσα στη φύση, που είναι το ένα στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση. Βλέπουμε μεγαλώνοντας πως ο χαρακτήρας του ενός με τον άλλου είναι διαφορετικός. Το κορίτσι είναι πιο δυναμικό, είναι αρχηγός, το αγόρι ακολουθεί, έχει ένα παράπονο. Όταν τα βλέπεις μπροστά σου να μεγαλώνουν, αλλάζει ολόκληρη η αντίληψή σου. Προσπαθείς να καταλάβεις μια γυναίκα», εξομολογήθηκε ο Μίνως Μάτσας.

minoas-matsas-olga-kefalogianni-paidia.jpg

Σχετικά με τις δύσκολες στιγμές που βίωσε μέχρι να καταφέρει να φέρει στον κόσμο τα παιδιά της, η Όλγα Κεφαλογιάννη παραδέχθηκε:

«Έχω απογοητευτεί πάρα πολύ, σε βαθμό που υπήρχαν φορές που κατέρρευσα. Το λέω πολύ ανοιχτά, παρότι έχω περάσει πολλά και θεωρούσα ότι μπορώ να μη χάνω τον έλεγχο, ήταν από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις που έχω νιώσει.

Όταν πλέον ήρθε, αισθάνθηκα ότι ήθελα να μιλήσω για να δώσω ενθάρρυνση στις γυναίκες που έχουν βάλει αυτό το θέμα πίσω, λόγω ηλικίας. Αξίζει όλη αυτή η προσπάθεια και η δύσκολη διαδικασία, όταν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

1kefalogianni.webp

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και όλες οι Ελληνίδες που μίλησαν δημόσια για το mom guilt

+ 5 Ελληνίδες που μίλησαν για την εξωσωματική γονιμοποίηση

Αρκετές είναι οι celebrities που έχουν μιλήσει ανοιχτά για την εξωσωματική και θέλησαν να εμψυχώσουν κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας, μέσα από τη δική τους ιστορία.

1. Ελένη Πετρουλάκη

Η γνωστή γυμνάστρια είναι σήμερα μαμά τεσσάρων κοριτσιών και όπως η ίδια έχει παραδεχθεί παλαιότερα, δυσκολεύτηκε αρκετά να μείνει έγκυος και υποβλήθηκε σε 8 εξωσωματικές.

https://www.instagram.com/p/C1mYn-To9vo/

2. Χριστίνα Μπόμπα

Η Χριστίνα Μπόμπα είχε δώσει το παρών σε εκδήλωση της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και ανέβηκε στο βήμα για να μοιραστεί την εμπειρία της.

«Είμαι εδώ για να μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία. Πώς βίωσα εγώ όλη αυτήν την προσπάθεια να γίνω μητέρα και πώς βιώσαμε μαζί την προσπάθεια να γίνουμε γονείς. Ο δρόμος δεν ήταν πολύ εύκολος για μας και βρίσκομαι εδώ για να μοιραστώ αυτήν την ιστορία. Γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό όσοι έχουμε ένα δημόσιο βήμα να μιλάμε για αυτά τα θέματα ανοιχτά, χωρίς ταμπού και δημοσίως να λέμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Όταν ως έγκυος αποφάσισα να πω ότι τα κοριτσάκια μου ήρθαν μέσα από εξωσωματική γονιμοποίηση έλαβα χιλιάδες μηνύματα, κυριολεκτικά χιλιάδες. Από μανούλες, από ζευγάρια, από άντρες που μου έλεγαν ότι περνάμε ακριβώς τα ίδια. Και κατάλαβα τότε, ότι όλοι έχουμε τις ίδιες σκέψεις, τις ίδιες φοβίες, τις ίδιες ανησυχίες».

https://www.instagram.com/p/C1ji9kEsWKu/

«Προσπαθούσαμε περίπου 3-4 χρόνια για να μείνω έγκυος. Στην αρχή, ένα αρνητικό αποτέλεσμα ή η περίοδος μάς έφερνε μια απλή, μικρή απογοήτευση. Στο τέλος, σε εμένα προσωπικά, έφερνε απελπισία. Θυμάμαι τον εαυτό μου να λέει, εγώ δεν θα καταφέρω ποτέ να γίνω μαμά, και θυμάμαι έντονα τις φοβίες που είχα, μέχρι και μοιρολατρικές σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου. Ότι ίσως δεν το θέλει ο Θεός να γίνω μαμά, γιατί όταν φτάνουμε σε αυτό το σημείο ψυχολογικά, πολλές φορές χάνουμε τη λογική μας και τη σκέψη μας και το μυαλό μας παίρνει περίεργους δρόμους», πρόσθεσε η Χριστίνα Μπόμπα.

3. Αλίκη Κατσαβού

Η ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά για την εξωσωματική και την επιθυμία της να γίνει μαμά αναφέροντας: «Στην περίοδο της εγκυμοσύνης ήμουν πολύ ερωτευμένη. Είχα πιστέψει ότι αυτός ήταν ο δρόμος (εξωσωματική γονιμοποίηση) που θα με φέρει κοντά στο όνειρό μου, να αποκτήσω ένα παιδί. Παρότι είχε πολύ άγχος όλη αυτή η διαδικασία και πολλές απογοητεύσεις, οι κόποι ευοδώθηκαν κι έχω τον Φοίβο».

https://www.instagram.com/p/C1Pn0KqqsSu/

4. Καίτη Γαρμπή

Το 2013 η δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε στον Τάσο Τρύφωνος και στην εκπομπή «Τετ - Α - Τετ» όπου εξομολογήθηκε ότι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη που κατέληξε σε έκτρωση δεν της επέτρεψε να συλλάβει φυσιολογικά και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εξωσωματική.

https://www.instagram.com/reel/Cxa25TmNc_k/

«Δεν μου αρέσει καθόλου να αναφέρομαι σε τόσο προσωπικά θέματα, ούτε μίλησα ανοιχτά επειδή με έπιασε κρίση ειλικρίνειας. Αναγκάστηκα να το πω, μια και η έκτρωση ήταν η αιτία που μου δημιούργησε πρόβλημα στο να μείνω έγκυος με φυσιολογικό τρόπο και με οδήγησε στην εξωσωματική.

Διαφορετικά δεν είναι ωραίο να εκτίθεσαι, να το παίζεις άνετη, για να λέει ο κόσμος πόσο ειλικρινής είσαι, ούτε να συντηρείς το μύθο σου, δεν υπάρχουν αυτά, είμαστε στο 2016. Από την άλλη, δεν θα μπορούσα να κρύψω την εξωσωματική, γιατί είμαι πολύ υπερήφανη για το γιο μου και πιστεύω πως βοήθησα πολλές γυναίκες που αντιμετώπιζαν τον ίδιο φόβο. Στο τέλος, το μόνο που μετράει είναι να έρθει στην αγκαλιά σου το παιδί σου, όχι ο τρόπος που θα γίνει αυτό», είχε αναφέρει η Καίτη Γαρμπή.

5. Ζήνα Κουτσελίνη

Η Ζήνα Κουτσελίνη έχει μιλήσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τον αγώνα της μέχρι να καταφέρει να φέρει στον κόσμο την μονάκριβη κόρη της.

https://www.instagram.com/p/CueFIPIKLbp/

«Χτες είχαμε πρεμιέρα. Η μικρή μου Έμα ήξερε ότι θα βγω μπροστά στην τηλεόραση. Την άλλη Δευτέρα γίνεται 5 ετών και την απέκτησα με μεγάλη δυσκολία. Κι εγώ δεν είχα τη δύναμη. Μετά από 9 εξωσωματικές είπα κάποια δεν αντέχω άλλο, αν ο Θεός θέλει να μου δώσει ένα παιδί, θα μου το δώσει», είχε πει η παρουσιάστρια on air.

Πηγή κεντρικής: olgakefalogianni