Η λίστα που σώζει κάθε εγκυμονούσα

Η λίστα που σώζει κάθε εγκυμονούσα

Τι πρέπει να έχει η τσάντα σας όταν φτάσετε στο μαιευτήριο;

Η έγκυος πρέπει να είναι οργανωμένη γιατί ανεπάντεχα πράγματα μπορεί να συμβούν στο μαιευτήριο και δεν θα έχει χρόνο να αντιμετωπίσει αν δεν τα έχει προβλέψει. Από κάτω ακολουθεί μία λίστα με πράγματα που πρέπει να έχει ετοιμάσει κάθε έγκυος πριν το μαιευτήριο και απλά να πάρει και να φύγει όταν σπάσουν τα νερά της.

1. Ένα χαρτί με επαφές συγγενών και φίλων. Ποτέ δεν ξέρετε που θα σας σπάσουν τα νερά και αν θα μπορείτε να τηλεφωνήσετε έγκαιρα. Θα πρέπει το προσωπικό του μαιευτηρίου να μπορούν να το κάνουν για εσάς.

2. Ψιλά. Μη σας φαίνεται αστείο, αλλά αν πάτε με το αμάξι σας και χρειαστείτε για το parking ή το μηχάνημα με τα νερά ψιλά δεν θα έχετε την πολυτέλεια του χρόνου να χαλάσετε.

3. Μπάρες δημητριακών ή σοκολάτες για να μπορείτε να πάρετε ενέργεια ανά πάσα στιγμή.

4. Χαρτομάντηλα. Τα συναισθήματα δεν ελέγχονται κατά τη διάρκεια του τοκετού και μετά, έτσι σίγουρα θα τα χρειαστείτε.

5. Τρεις τουλάχιστον αλλαξιές σε άνετα, εσώρουχα και ρούχα για να μπορείτε να κάνετε ντους αν νιώσετε κάποια στιγμή άβολα.

6. Φωτογραφική μηχανή και φορτιστές για να μη χάσετε στιγμή από την πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας και για να μπορέσετε να φτιάξετε ένα ολοκληρωμένο album για το μωρό σας στο μέλλον.

7. Ένα ημερολόγιο για να καταγράψετε όλα τα έντονα συναισθήματα που θα βιώσετε και αξίζει να θυμάστε εκεί.