5 φορές που εκτίμησα περισσότερο τη μαμά μου από τότε που απέκτησα παιδιά!

Πατούλια Κατερίνα
5 φορές που εκτίμησα περισσότερο τη μαμά μου από τότε που απέκτησα παιδιά!

Happy Mother's Day

Είναι πιθανό η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου να μην σου λέει πολλά. Είναι ακόμα πιο πιθανό να έχεις ξεχάσεις πως σήμερα είναι η Γιορτή της Μητέρας και να μην είπες ούτε ένα απλό «Χρόνια Πολλά Μαμά»! Στη θέση σου ήμουν, τα έχω κάνει κι αυτά… μέχρι τη στιγμή που έγινα μαμά.

Από τότε, έχουν υπάρχει εκατοντάδες φορές που έγινα ίδια με τη μητέρα μου και που την εκτίμησα περισσότερο και την θαύμασα ακόμα πιο πολύ! Ιδού οι πιο σημαντικοί λόγοι!

1. Ποτέ δεν θα καταλάβεις πόσο άυπνη και κουρασμένη είναι η μαμά σου:

Το έκανα κι εγώ αυτό το σφάλμα. Πίστευα πως οι μαμάδες έχουν μαγικές ικανότητες και κάπως αυτόματα σου έχουν πλυμένα, σιδερωμένα τα ρούχα στο συρτάρι και δεν αναρωτιόμουν ποτέ, για το πότε αυτή η έρμη μάνα κοιμάται! Μεγάλο λάθος. Σου υπογράφω πως δεν υπάρχει καμία άλλη μαγική δύναμη στη μαμά σου, πέραν της αγάπης της για εσένα και είναι πολύ κουρασμένη και πολύ άυπνη αλλά μπορεί να τα έχει όλα στην εντέλεια.

2. Να προσέχεις, να φοράς ζακέτα, να προσέχεις (το είπαμε ε;):

Αν έχω ξεκινήσει από τώρα, που οι κόρες μου είναι νήπια, σχεδόν να κλαίω που με αφήνουν για να μπουν στο φουσκωτό παιχνίδι του παιδότοπου, στην εφηβεία τους μάλλον θα κάνω τον stalker στα μαγαζιά που θα βγαίνουν για καφέ! Όταν η μαμά σου λέει να προσέχεις και να φοράς εκείνη την ρημάδα τη ζακέτα, θέλει απλά να σου τονίσει πόσο πολύ αγχώνεται που δεν θα είναι κοντά σου για να σε προστατεύσει σε κάθε εμπόδιο.

3. Το να βρει η μαμά σου λίγο χρόνο για τον εαυτό της, είναι κατόρθωμα:

Αγαπημένη μου μητέρα, τώρα σε νιώθω, που ψάχνω να εφεύρω χρόνο για να βάψω τα μαλλιά ή τα νύχια μου ή απλά για να κάνω μισή ώρα γυμναστική. Γιατί το να πας και να φέρεις ένα παιδί στο σχολείο, να το τρέξεις σε όλες του τις δραστηριότητες και φυσικά σε όλα τα πάρτι που είναι καλεσμένο, αφήνει σε εσένα γλυκιά μανούλα, μηδενικό προσωπικό χρόνο.

4. Η μαμά σου που εργάζεται είναι μεγάλη ηρωίδα:

Σε ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί τις εργαζόμενες μητέρες, το να πρέπει να αφήσεις ένα και δύο και τρία παιδιά που κλαίνε και φωνάζουν σπαρακτικά «που πας μαμά», απαιτεί κότσια Superman και καρδιά πέτρα για να μην λυγίσεις. Ταυτόχρονα, το να επιστρέφεις κουρασμένη από τη δουλειά αλλά να έχεις κέφι για να κάνεις πολλές διαφορετικές δραστηριότητες με τα παιδιά, να διαβάσεις 15 παραμύθια στη σειρά και να εξηγήσεις άυπνη γιατί η πεταλούδα είναι ροζ και όχι μπλε, καθιστά κάθε εργαζόμενη μαμά το λιγότερο υπερ- ήρωα.

5. Φάε παιδί μου!

Κεφάλαιο φαγητό! Δεν ξέρεις πόσο καλομαθημένη είσαι στο ζήτημα φαγητού, μέχρι να χρειαστεί να μαγειρέψεις εσύ η ίδια το φαγητό σου και το φαγητό για τα παιδιά σου. Κι αν το να βράσεις ψαρόσουπα και να καταφέρεις να αφαιρέσεις όλα τα κόκαλα από το ψάρι, σου ακούγεται ευκολάκι, σε προκαλώ να έρθεις να ταΐσεις βρέφος ή νήπιο, στις περίπου 2 ώρες που χρειάζεται να σπαταλάς σε μία μέρα για να φάει το παιδί ένα πιάτο φρούτα ή μισό γιαουρτάκι. Στα παραπάνω πρόσθεσε και τις τύψεις που έχει η μαμά σου κι εγώ, κάθε φορά που δώσαμε στο παιδί μας, ένα πατατάκι ή μια σοκολάτα ή οτιδήποτε είχες ορκιστεί να μην δώσεις ποτέ στο παιδί σου να φάει...

Αν σε έπεισα έστω και λίγο για το πόσο θεά είναι η μαμά σου, πήγαινε δώστης ένα φιλί και πες της «Χρόνια Πολλά»!