Οι δικές σας ιστορίες: Διακοπές στο χωριό

Οι δικές σας ιστορίες: Διακοπές στο χωριό

Γιατί κανένα μέρος στον κόσμο δεν είναι σαν το χωριό.

Έχω μία πεθερά που γενικά είναι πολύ καλή. Όμως το γεγονός ότι είναι από χωριό, αντί για καλό που ήταν μέχρι πριν δύο χρόνια, έχει αρχίσει να εξελίσεται σε κακό.
Συγκεκριμένα, η καλή μου πεθερά, ενώ είχε ξεκινήσει μαζί μας πολύ δημοκρατικά και ισχυριζόταν πως δεν είχε κανένα πρόβλημα να πηγαίνουμε διακοπές όπου θέλουμε, ξαφνικά έχει αρχίσει και απαιτεί (κυριολεκτικά) να πηγαίνουμε μονίμως στο χωριό της. Δε λέω, είναι πολύ όμορφα εκεί, εμείς όμως είμαστε τύποι που γενικά μας αρέσει να ταξιδεύουμε και όχι να είμαστε κλεισμένοι σε ένα χωριό, ειδικά αν έχουμε και τα παιδιά μας μαζί.
Τον τελευταίο καιρό λοιπόν, κάθε φορά που πλησάζει μια αργία, μια εθνική ή θρησκευτική εορτή, οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί λόγος για να ταξιδέψει κανείς δηλαδή, η πεθερά μου ξεκινά τα τηλέφωνα και μια πραγματική προπαγάνδα προκειμένου να μας πιέσει και τελικά να καταφέρει να μας εξαναγκάσει να πάμε κι εμείς μαζί τους στο χωριό. Να μην αναφέρω καν πώς ακριβώς μας τιμωρεί κάθε φορά που δεν πάμε. Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα μπορέσω να την ανεχτώ αυτή την υστερία.