Πώς η Μοντεσσοριανή εκπαίδευση θέτει γερά θεμέλια για τους μελλοντικούς ενήλικες;

7 SHARES

Μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να λάβουν οι γονείς για το μεγάλωμα του μικρού τους, είναι η επιλογή του κατάλληλου σχολικού περιβάλλοντος.

Είναι η στιγμή που το παιδί κάνει το πρώτο του μεγάλο βήμα για να περάσει από τον στενό πυρήνα της οικογένειας, σε ένα δεύτερο και μεγαλύτερο κοινωνικό σύνολο, που θα θέσει τα πρώτα γερά θεμέλια πάνω στα οποία μελλοντικά θα «οικοδομηθεί» μία πολύπτυχη και ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Ειδικότερα όσον αφορά στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, είναι σημαντικό οι γονείς να απευθύνονται σε ένα σχολείο το οποίο θα είναι ασφαλές και ειδικά σχεδιασμένο για τις ικανότητες και τις ανάγκες τους, αφού για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα θα είναι για εκείνα ένα δεύτερο σπίτι.

Επιπλέον, οι παιδαγωγοί που θα αναλάβουν αυτή τη δύσκολη διεργασία, θα πρέπει να παρέχουν στο κάθε παιδί μία σωματική και ψυχική στήριξη, δείχνοντας την ίδια αγάπη και αφοσίωση με έναν γονιό.
Σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η διαχρονική και πάντα σύγχρονή εκπαιδευτική προσέγγιση που δημιουργήθηκε το 1870 από την Ιταλίδα γιατρό Maria Montessori, παραμένει ακόμη και σήμερα το ιδανικότερο μοντέλο μάθησης για κάθε παιδί!

Αν αναζητείς, λοιπόν, ένα σχολικό περιβάλλον το οποίο θα ακολουθεί τις ανάγκες και τον ρυθμό του μικρού σου, τότε το δίγλωσσο Montessori Community School που απευθύνεται σε παιδιά από 1 έως 6 ετών, είναι το σχολείο που θα παρέχει στο μικρό σου την ελευθερία και τα ερεθίσματα να ανακαλύψει τον εαυτό του και να «ανθίσει»!

Montessori Community School 2

Μία εμβρυακή μορφή κοινωνίας

Ένας από τους βασικούς λόγους που η συγκεκριμένη μέθοδος είναι τόσο ωφέλιμη για ένα παιδί, είναι διότι εστιάζει στη μοναδικότητα και την αυτοεκπαίδευση, όμως ταυτόχρονα καλλιεργεί βαθιά συναισθήματα που βοηθούν το παιδί να αλληλοεπιδρά και να συνεργάζεται με βάση τον σεβασμό, την ελευθερία και την ευθύνη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τις πέντε διακριτές ενότητες του μοντεσσοριανού υλικού, την καθημερινή ζωή, το αισθητηριακό υλικό, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τα μαθηματικά, εξελίσσοντας βήμα βήμα τις γνώσεις και τις δεξιότητες του παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

7 SHARES
COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ