Οι δικές σας ιστορίες: Η νύφη μου με κοροϊδεύει για την καταγωγή μου

Οι δικές σας ιστορίες: Η νύφη μου με κοροϊδεύει για την καταγωγή μου

Δεν έχουν μόνο οι νύφες προβλήματα με τις πεθερές τους. Πολύ συχνά, οι νύφες είναι αυτές που τις ταλαιπωρούν.

Είμαι πεθερά και θέλω να σας μιλήσω για το πρόβλημα που έχω με τη νύφη μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε χωριό, αλλά από πολύ μικρή ηλικία έχω έρθει στην Αθήνα. Έχω μέσα μου το χωριό μου, αλλά πλέον, μετά από τόσα χρόνια στην Αθήνα δεν θα μπορούσα να ζήσω πλέον εκεί. Μου αρέσει όμως να πηγαίνω το Πάσχα και το καλοκαίρι όπου μαζευόμαστε όλη η οικογένεια και τα περνάμε ωραία.

Η σχέση μου με το γιο μου είναι πολύ καλή και όλη του ζωή πάντα ήθελε να είναι μαζί μας –όσο μπορούσε βέβαια. Από τότε που παντρεύτηκε όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν με απασχολεί το γεγονός ότι τα παιδιά δεν θέλουν να έρχονται μαζί μας. Νέοι είναι και έχουν κάθε δικαίωμα να πηγαίνουν τα ταξίδια τους μόνοι τους.

Το πρόβλημά μου είναι ότι η νύφη μου με κοροϊδεύει διαρκώς για την καταγωγή μου, για το χωριό μου, με αποκαλεί με διάφορους υποτιμητικούς όρους υποτίθεται για πλάκα, αλλά ξέρουμε όλοι πως όλα αυτά δεν τα λέει για πλάκα. Της έχω πει αρκετές φορές πως είμαι πολύ περήφανη για την καταγωγή μου και πως το χωριό μου είναι ο αγαπημένος μου τόπος, αλλά φαίνεται πως αρέσκεται τρομερά να με κοροϊδεύει γι' αυτό, πολύ συχνά ακόμα και πίσω από την πλάτη μου!

Γενικά την αγνοώ αλλά πλέον έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και φοβάμαι πως αν μιλήσω όπως θέλω θα έχω προβλήματα με το γιο μου, γι' αυτό και δεν πρόκειται να το κάνω.