Ναι, το μακιγιάζ εξακολουθεί να μας φτιάχνει τη διάθεση με μάσκα ή χωρίς...

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ναι, το μακιγιάζ εξακολουθεί να μας φτιάχνει τη διάθεση με μάσκα ή χωρίς...

Οι παλιές αγάπες δεν πάνε στον παράδεισο... μας πάνε στον παράδεισο!

Αν έπρεπε να περιγράψω με μία λέξη το 2020 δεν θα ήξερα ποια να πρωτοχρησιμοποιήσω. Αυτή η χρονιά μοιάζει με φάρσα με την οποία δεν γελά κανείς όμως δεν έχασα και ούτε πρόκειται να χἀσω το χαμόγελό μου. Βλέπεις, εδώ στο queen.gr πιστεύουμε στη θετική ενέργεια, στις καλές σκέψεις και στη δύναμη της ομορφιάς με την ευρύτερη έννοιά της και είναι κάτι που έχει κάνει ακόμα και εμένα, την κυνική beauty editor, believer. Θα σου εξηγήσω τι εννοώ παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή...

Σαν χθες μου φαίνεται που μαζί με την MAC και την ομάδα του Queen ταξίδεψα στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι για να παρακολουθήσουμε τις τάσεις και να σου μεταφέρουμε τον παλμό. Ήταν το τελευταίο εκτός συνόρων ταξίδι που κάναμε και, με το μυαλό μου γεμάτο εικόνες και χρώματα, επέστρεψα σε μία πραγματικότητα... απομόνωσης. Μπήκα σε καραντίνα αμέσως αλλά η ομορφιά ήταν μαζί μου και μαζί με τον κορονοϊό, με ανάγκασαν να δω τα πράγματα διαφορετικά.

Oι αγκαλιές με τις φίλες, τη μητέρα και τη βαφτιστήρα μου πήραν άλλη αξία. Δεν ήταν πλέον δεδομένες. Τα όσα γράφω για την περιποίηση και το self care έγιναν πράξη. Δεν είχα ποτέ χρόνο να τα κάνω στην καθημερινότητά μου. Κάπως έτσι η πραγματικότητα της απομόνωσης άρχισε να γίνεται πιο όμορφη γιατί αντιλήφθηκα την πραγματική ομορφιά της αγκαλιάς και της φροντίδας του εαυτού μου. Η μπανιέρα μου γέμισε άλατα και αρωματικούς αφρούς, προπονήθηκα στο να βάζω eyeliner, άναψα όλα τα ακριβά κεριά μου και βαφόμουν για να με δει η βαφτιστήρα μου στα zoom calls μας και για να κάνω live chat με αγαπημένα πρόσωπα όπως η Αλεξάνδρα... η ζωή ήταν κάπως όμορφη στην καραντίνα!

Fast forward στο σήμερα λοιπόν και στις μάσκες. Η γκρίνια είναι ατελείωτη αλλά δεν θα την ακούσεις από εμένα γιατί η μάσκα πλέον με... συναρπάζει! Ναι, προφανώς και δεν είναι κάτι που θα επέλεγε κανείς αν δεν αναγκαζόταν αλλά αν το σκεφτείς, κάθε πρόσωπο είναι μία έκπληξη πια. Όταν η μάσκα βγαίνει αποκαλύπτονται φωτεινά ή και ματ χρώματα στα χείλη. Ακόμα και οι πιο αδιάφορες σκιές στα μάτια αποκτούν άλλο νόημα και παρατηρούμε πραγματικά το βλέμμα του συνομιλητή μας.

Το μακιγιάζ λοιπόν εξακολουθεί να μου φτιάχνει τη διάθεση ακόμα και αν δεν μπορώ να το δω με την μάσκα να καλύπτει τα ¾ του προσώπου. Φαντάζομαι τι χρώμα κραγιόν φορούν, θαυμάζω τις σκιές και τις μεγάλες βλεφαρίδες και χρησιμοποιώ και εγώ η ίδια το μακιγιάζ -πλέον- για να εκφραστώ. Εκτός από κυνική βλέπεις, είμαι και η beauty editor που δεν βάφεται πολύ. Παραδόξως ωστόσο, άρχισα να βάφομαι περισσότερο μετά την καραντίνα.

Θα τονίσω τα μάτια μου, θα φορέσω ακόμα και κραγιόν. Είπαμε, οι ισορροπίες άλλαξαν και η κάθε στιγμή έχει πάρει άλλη αξία. Αυτή τη διάθεση λοιπόν ήρθε η MAC να απογειώσει. Στο ταξίδι μου στο Παρίσι, είχα γνωρίσει από κοντά με τη βοήθεια της Αλεξάνδρας Σπυριδοπούλου τις σκιές Powder Kiss. Θυμάσαι; Ήταν εκείνες που χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει τα αναγεννησιακά looks στο show της Ann Demeulemeester. Αυτές οι σκιές λοιπόν ήρθαν να γίνουν μέρος της μόνιμης συλλογής της MAC και στην Powder οικογένειά τους προστέθηκαν και νέα, υγρά κραγιόν!

Ναι, νέα κραγιόν, τα Powder Kiss Liquid Lip Color, με βελούδινα απαλό τελείωμα, ενυδατικά συστατικά που δεν αφυδατώνουν τα χείλη και εργονομικό πινελάκι. Είναι τα τέλεια κραγιόν που... μπορεί και να μην εκτιμούσα αν δεν είχαμε περάσει καραντίνα και δεν φορούσαμε μάσκες. Είναι σα να μη φορώ τίποτα και οι αποχρώσεις τους στ´αλήθεια με κάνουν να χαμογελώ, όπως κάνουν να χαμογελοὐν και τους φίλους μου όταν βγάζω τη μάσκα. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις σκιές βάζουν χρώμα σε αυτή τη γκρίζα καθημερινότητα που όλοι αντιμετωπίζουμε και μπορώ να τις χαρακτηρίσω (και ας νομίζεις ότι υπερβάλλω) το μυστικό της ευτυχίας μου τις τελευταίες μέρες.

Έχω 10 αποχρώσεις Powder Kiss Eye Shadow για να διαλέξω κάθε μέρα και άλλες 17 αποχρώσεις Powder Kiss Liquid Lip Color για να τις συνδυάσω. Ναι, εντάξει, έχω αγαπημένες αποχρώσεις και κάποιες κοντεύουν ήδη να τελειώσουν αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι πως με την οικογένεια Powder Kiss η καθημερινότητά μου έχει χρώμα, το χαμόγελό μου είναι πλατύ και, παρ᾽όλο που δεν φαίνεται, το προδίδουν τα μάτια μου που επίσης χαμογελούν.

Δεν ξέρω λοιπόν αν η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο αλλά έσωσε σίγουρα τη δική μου καθημερινότητα, τη δική μου αυτοπεποίθηση, έγινε τρόπος έκφρασης και αν θέλεις να κάνεις το ίδιο, η πουδρένια, ενυδατική και βελούδινη οικογένεια Powder Kiss της MAC είναι το καλύτερο πρώτο βήμα/δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου! Επισκέψου λοιπόν το eshop της MAC ή πέρνα από ένα κατάστημα και φυσικά μην ξεχάσεις να ακολουθήσεις την @maccosmeticsgreece στο instagram. Τα κορίτσια τηρούν αυστηρότατους κανόνες υγιεινής και θα γίνει το νέο happy place σου. Α! Και επειδή δεν μπορείς πλέον να δοκιμάσεις κραγιόν στα καταστήματα η MAC δημιούργησε το virtual lipstick try on με το οποίο μπορείς να δοκιμάσεις κραγιόν μέσω του κινητού σου! Να δες...

...και ναι, πολύ καλά κατάλαβες, το MAC virtual lipstick try on περνά και ένα φιλτρο όλο σου το πρόσωπο #magic! Γίνεται να μην χαμογελάς πιο πλατιά (με μάσκα ή χωρίς) μετά από όλα αυτά;