#PFW: Το μακιγιάζ στο show της Ann Demeulemeester θύμιζε αναγεννησιακούς πίνακες

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#PFW: Το μακιγιάζ στο show της Ann Demeulemeester θύμιζε αναγεννησιακούς πίνακες

Όλα όσα είδαμε στo backstage σαν καλεσμένοι της MAC

Φτάνοντας στην στάση Trocadéro, ο ήλιος πιά δεν έπαιζε κρυφτό, αλλά είχε εξαφανιστεί πίσω από πυκνά σύννεφα κάνοντας το Παρίσι ατμοσφαιρικό και δημιουργώντας έτσι το τέλειο background για το show της Ann Demeulemeester. Το όρντινο για τους artists της MAC ήταν πολύ νωρίς όμως η δική μας πρόκληση έγραφε «10:30 στο Chaillot - Théâtre national de la Danse». Έχοντας λίγα λεπτά στη διάθεσή μας, περπατήσαμε στην Place du Trocadéro όπου άγνωστοι καλλιτέχνες είχαν επέμβει με αυτό τον τρόπο στα αγάλματα της πλατείας.

B1EB918F B1EA 4F51 8680 FFD359532734 1

Με φόντο λοιπόν τον Πύργο του Άιφελ και με το θέμα της Εβδομάδας του Παρισιού (female empowerment) να έχει πάρει μορφή μπροστά μας, περάσαμε τις πύλες του Εθνικού Θεάτρου και κατεβήκαμε τα μαρμάρινα σκαλιά που οδηγούσαν στο μέρος που συμβαίνει όλη η μαγεία των shows, στα παρασκήνια. Ο χώρος του backstage ήταν ήδη ασφυκτικά γεμάτος με τα μοντέλα να ετοιμάζονται ή να περιμένουν υπομονετικά (πάντα στα κινητά τους) να έρθει η δική τους σειρά για μακιγιάζ και έπειτα μαλλιά. To fitting αργούσε ακόμα...

kinito
444444

Η senior makeup artist της MAC, Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, μας υποδέχτηκε–όπως πάντα– με το πιο γλυκό χαμόγελο και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας στον νεφελώδη κόσμο της Ann Demeulemeester.

«Το look σήμερα είναι πολύ ενδιαφέρον, πολύ φυσικό, με κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία» μας είπε η Αλεξάνδρα και συνέχισε: «Στο δέρμα περάσαμε το Face & Body Foundation που δημιουργεί μία πολύ αιθέρια, διάφανη βάση και περάσαμε το κονσίλερ Studio Fix 24h σε σημεία και όπου χρειάζεται». Εδώ πρέπει να τονίσω πως πριν από την εφαρμογή, είδα τόσο την Αλεξάνδρα όσο και τις υπόλοιπες artists (προφανώς και την key artist Hiromi Ueda) να κάνουν για αρκετή ώρα μασάζ σε όλο το πρόσωπο.

massage

«Τα φρύδια τονίστηκαν με το νέο Fibre Gel, ίσα ίσα για να τους δώσουμε μία φυσική ένταση αλλά αυτό που έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι έχουμε χρησιμοποιήσει τις καινούργιες σκιές Powder Kiss, ένα διάφανο, ματ, καταπληκτικό προϊόν- με λίγο... διαφορετικό τρόπο» είπε η Αλεξάνδρα και μας εξέπληξε με αυτό που αποκάλυψε στη συνέχεια.

maccosmeticsgreece 87594321 1592496867564063 6065911749527548879 n

«Τη nude απόχρωση τη χρησιμοποιήσαμε στην εσωτερική και την εξωτερική γωνία μόνο, πολύ ελαφριά και πολύ ανεπαίσθητα ώστε να φαίνεται πως είναι τονισμένα τα μάτια όπως στους Αναγεννησιακούς πίνακες». Πράγματι, τα μοντέλα (που είχαν όλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά) έμοιαζαν με Αναγεννησιακές ηρωίδες. «Το δεύτερο χρώμα (απόχρωση Devoted to Chill) έχει χρησιμοποιηθεί πολύ ελαφριά στα μάγουλα, χαμηλά, για να δώσει την αίσθηση της ζωντάνιας χωρίς όμως να φαίνεται». Όπως αντιλαμβάνεσαι, στα μάγουλα χρησιμοποιήθηκε μία ματ, έντονη -οριακά κόκκινη- σκιά και το αποτέλεσμα ήταν πιο φίνο από ότι μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε!

λοοκ

Η Key Artist, Hiromi Ueda, μας εξήγησε αργότερα πως, όπως μας ανέφερε και η Αλεξάνδρα, η έμπνευση πίσω από το συγκεκριμένη μακιγιάζ, ήταν οι Αναγεννησιακοί πίνακες. Στόχος ήταν να αντιγράψουν το αιθέριο, αψεγάδιαστο δέρμα που παρατηρούμε στους πίνακες και για να το πετύχουν η επιδερμίδα προετοιμάστηκε με την Mineralize Timecheck Lotion αντί για primer, πριν περαστεί το foundation.

IMG 1925

Στα μάγουλα, ήθελε να δημιουργήσει ένα διακριτικό αποτέλεσμα που θα έκανε τα κορίτσια να μοιάζουν σα να στάθηκαν για λίγη ώρα έξω, στον δυνατό αέρα που φυσούσε εκείνη την ημέρα στο Παρίσι. Το δικό της tip είναι η μείξη της Mineralize Timecheck Lotion με την Powder Kiss σκιά προτού περαστεί χαμηλά στα μάγουλα για ένα ακόμα πιο διάφανο αποτέλεσμα.

333333

Στα μάτια δεν υπήρχε μάσκαρα. Το μόνο που έκαναν οι artists ήταν να γυρίσουν τις βλεφαρίδες με ένα ψαλίδι, τόσο όσο χρειάζεται για να «ανοίξει» ελάχιστα το βλέμμα. Αν με ρωτάς, βρίσκω το συγκεκριμένο μακιγιάζ ιδιοφυές μέσα στην απλότητά του και το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τα μαλλιά και τις δημιουργίες της Ann Demeulemeester, ένα μικρό αριστούργημα.

Demeulemeester F20 036

Ασφαλώς δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τη MAC. Δεν χρειάζεται να βρεθείς στα παρασκήνια άλλωστε, για να καταλάβεις ότι οι artists του μεγαλύτερου makeup brand δεν κάνουν μακιγιάζ ούτε και δημιουργούν απλά trends. Η artistry ομάδα της MAC δημιουργεί έργα τέχνης και είμασταν πολύ τυχερές που είδαμε τους καλλιτέχνες να δημιουργούν ιστορία από απόσταση αναπνοής όχι μόνο backstage στην Ann Demeulemeester αλλά και σε πολλά ακόμη shows για τα οποία διάβασες και θα συνεχίσεις να διαβάζεις εδώ! Το ταξίδι μας με τη MAC δεν έχει τελειώσει ακόμα...

Διάβασε ακόμα: #PFW Day 3: H Ann Demeulemeester πιστεύει ακόμα στα παραμύθια, στα ξωτικά και στις νεράιδες