Ξυράφι vs Laser vs Κερί: Ποια είναι τελικά η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης για τη μασχάλη;

Βιβή Αγγελάκη
Ξυράφι vs Laser vs Κερί: Ποια είναι τελικά η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης για τη μασχάλη;

Αναλύουμε τα «όπλα» ενάντια στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και καταλήγουμε σε μια κοινή αλήθεια...

Το καλοκαίρι πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και το τελευταίο πράγμα για το οποίο θες να ανησυχείς είναι... οι μασχάλες σου και δεν μιλάμε μόνο για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Η περιοχή της μασχάλης είναι από τις πιο ευαίσθητες στο σώμα σου και για αυτό τον λόγο παρατηρείς ερεθισμούς, δυσχρωμίες και άλλα μικροπροβλήματα μετά την αποτρίχωση. Ποια είναι λοιπόν η μέθοδος αποτρίχωσης που προκαλεί το λιγότερο κακό; Για να δούμε...

Ξυράφι
Τι είναι: το ξυράφι ουσιαστικά κόβει την τρίχα σύριζα με το δέρμα.
Πόνος: ανύπαρκτος
Υπέρ: είναι ανέξοδο, το κάνεις ανά πάσα στιγμή και δεν χρειάζεται να περιμένεις να μεγαλώσουν ιδιαίτερα οι τρίχες.
Κατά: μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και δυσχρωμίες και το βασικότερο, με το ξύρισμα μπορεί να αφαιρεθεί έως και το 36% της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας. Ενώ η τριχοφυΐα επανεμφανίζεται σχεδόν αμέσως!

ksirafi masxali f1a22

Laser
Τι είναι: το laser «επιτίθεται» στον θύλακα της τρίχας και τον καταστρέφει.
Πόνος: υποφέρεται
Υπέρ: σε απαλλάσσει από την τριχοφυΐα μόνιμα.
Κατά: απαιτεί χρήματα, χρόνο και υπομονή καθώς χρειάζονται αρκετές συνεδρίες μέχρι να απαλλαγείς οριστικά από τις τρίχες.

lazer masxali b7de9

Κερί
Τι είναι: με την βοήθεια ζεστού ή κρύου κεριού οι τρίχες αφαιρούνται από την ρίζα.
Πόνος: εξαιρετικός
Υπέρ: σε απαλλάσσει από την τριχοφυΐα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες και σου χαρίζει σούπερ απαλό δέρμα.
Κατά: για να μπορέσεις να κάνεις κερί πρέπει να αφήσεις τις τρίχες να μακρύνουν και υπάρχει περίπτωση πολλές από αυτές να γυρίσουν προς τα μέσα. Και ΠΟΝΑΕΙ.

keri masxali c3796

Όπως βλέπεις, όλες οι μέθοδοι αποτρίχωσης έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, ένα μόνο παραμένει σίγουρο ανεξάρτητα από την επιλογή σου: η περιοχή είναι ευαίσθητη και χρειάζεται φροντίδα. Αυτό που ίσως όμως δεν είχες σκεφτεί είναι ότι ένα αποσμητικό θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν mini spa για την επιδερμίδα της μασχάλης σου: Το Dove Original!

Τι κάνει; Βοηθά στην ενυδάτωση της περιοχής της μασχάλης σου όπως αντίστοιχα μια κρέμα ημέρας ενυδατώνει την επιδερμίδα του προσώπου σου. Το Dove Original είναι διαφορετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα αποσμητικά, γιατί είναι το μόνο που περιέχει ¼ ενυδατική κρέμα Dove και βοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας ενώ την διατηρεί απαλή, χωρίς ερεθισμούς, χωρίς δυσχρωμίες, χωρίς προβλήματα γενικά! Που καταλήγουμε λοιπόν; Μπορείς να επιλέξεις την βασανιστική οδό του κεριού, την μόνιμη του laser ή την εύκολη του ξυραφιού αλλά ό, τι και να κάνεις,η εμφάνιση της επιδερμίδας σου εξαρτάται και από το αποσμητικό και η ιδανική επιλογή είναι μια: το Dove Original.