Σε ένα παράλληλο σύμπαν: Η ημέρα που έγινα μητέρα, δεν έχει σχέση με τα γενέθλια του παιδιού μου

Σε ένα παράλληλο σύμπαν: Η ημέρα που έγινα μητέρα, δεν έχει σχέση με τα γενέθλια του παιδιού μου

Η στιγμή που ένιωσα πραγματικά ότι είμαι μητέρα, ήρθε ένα βράδυ Τρίτης…

Η γέννα του πρώτου μου παιδιού, ασφαλώς και είναι χαραγμένη -ανεξίτηλα- στη μνήμη μου, λεπτό προς λεπτό. Θυμάμαι τα πάντα, όλα τα συναισθήματα και τα πρόσωπα των αγαπημένων μου, δεν έχω ούτε ένα κενό. Δεν ήταν όμως εκείνη η στιγμή που έγινα μητέρα.

Ναι, πρακτικά, γεννώντας το παιδί μου έγινα μητέρα, αλλά δεν το ένιωσα παρά μόνο μέρες μετά, όταν περάσαμε το πρώτο μας βράδυ στο σπίτι, ένα βραδύ Τρίτης. Μην με παρεξηγείς. Το συναίσθημα της απόλυτης, ολοκληρωτικής, ασύγκριτης, παντοδύναμης αγάπης, είχε γεμίσει όλο μου το είναι από τη στιγμή που πρωτοκοίταξα το προσωπάκι του. Και πάλι όμως, δεν ήμουν ακόμα μητέρα.

image003

Μητέρα έγινα όταν το ετοίμασα για το πρώτο του μπανάκι. Όταν με άγχωσε το νερό και αν θα είναι σε σωστή θερμοκρασία. Ποιο προϊόν θα μπορούσε να φροντίσει αυτό το θείο πλάσμα; Πώς μπορούσα να του προσφέρω μόνο το καλύτερο; Είχα επιλέξει σωστά; Ξαφνικά όλα τα σαπούνια μύριζαν περίεργα, ενώ η μητέρα μου με διαβεβαίωνε ότι έχω πάρει τις σωστές κρέμες, δεν ήθελα να το ρισκάρω. Οι πετσέτες μου φαίνονταν πολύ σκληρές, τα σεντονάκια και τα φορμάκια του ακατάλληλα… Ήμουν μάνα! Είχα την ευθύνη του παιδιού μου. Όχι μόνο την ευθύνη της επιβίωσής του, την ευθύνη της ευημερίας του!

Είχα περάσει σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν, το σύμπαν της μητρότητας, της βρεφικής φροντίδας και ευθύνης. Τότε ένιωσα μητέρα, όχι όταν γέννησα το παιδί μου, αλλά όταν ανέλαβα την φροντίδα του. Για καιρό, έδινα μάχη με τις ετικέτες των προϊόντων, με τα υλικά των λευκών ειδών, με τη θερμοκρασία του νερού και την υγρασία της ατμόσφαιρας. Προσπαθούσα να κάνω αυτό το βρεφικό σύμπαν, όσο πιο ασφαλές μπορούσα…

image005

Γι’ αυτό, όταν διάβασα ότι η KORRES δημιούργησε μία σειρά βρεφικών προϊόντων, ένα πραγματικό #BabyUniverse, η καρδιά μου πήγε να σπάσει. Αν υπάρχει ένα brand που εμπιστεύομαι, αυτό είναι η KORRES, η Ελληνική μάρκα που στον πυρήνα της, χτυπά η καρδιά της Ελληνικής φύσης. Θα ήθελα πολύ να υπάρχει αυτό το βρεφικό σύμπαν όταν ένιωσα μητέρα, το άγχος μου θα ήταν σαφέστατα λιγότερο.

Η νέα βρεφική συλλογή KORRES περιλαμβάνει προϊόντα καθημερινής φροντίδας από τη γέννηση, κρέμα αλλαγής πάνας και αφρόλουτρο-σαμπουάν. Φόρμουλες με πολύ υψηλά ποσοστά φυσικότητας (πάνω από 93%), με βάση τα έλαια αμυγδάλου και καρύδας, από τα αγνότερα συστατικά για βρέφη. Έχει γίνει πολύ αυστηρή επιλογή των πρώτων υλών, ενώ οι εκατοντάδες έλεγχοι ασφάλειας και ποιότητας ξεκινούν από τις πρώτες ύλες και φτάνουν μέχρι το τελικό προϊόν.

image007

Η φροντίδα της επιδερμίδας του μωρού όμως δε σταματά εκεί. Το ύφασμα που ακουμπάει το δέρμα του μωρού μου είναι το ίδιο σημαντικό με τα προϊόντα περιποίησής του. Η KORRES φέρνει για πρώτη φορά το φαρμακείο μία συλλογή βρεφικών ειδών από 100% οργανικό βαμβάκι. Τα ρουχαλάκια KORRES θα ακουμπήσουν στο βρεφικό δέρμα με την ίδια απαλότητα και φροντίδα, όπως τα καλλυντικά KORRES. Αναπτύχθηκαν άλλωστε με την ίδια φροντίδα, αυστηρές προδιαγραφές και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η KORRES προχώρησε ένα βήμα παραπέρα για να διασφαλίσει την ποιότητα και ασφάλεια της βρεφικής σειράς, επιλέγοντας να μη χρησιμοποιήσει συνθετικό άρωμα στην κρέμα αλλαγής πάνας, να κάνει το αυστηρότερο οφθαλμολογικό τεστ για το αφρόλουτρο-σαμπουάν και να εξασφαλίσει διεθνή πιστοποίηση για τα ρούχα.

image009

Επίσης όλη τη βρεφική σειρά, η KORRES την τύλιξε με χαρούμενα μοτίβα, εμπνευσμένα από την Ελληνική λαϊκή παράδοση, αλλά και νανουρίσματα. Νανουρίσματα σαν αυτά που μου έλεγε η γιαγιά μου, σαν αυτά που κι εγώ σιγοψιθύριζα τα βράδια. Νανουρίσματα που ξέρουμε όλοι χωρίς να μας τα έχουν μάθει. Είναι οι ήχοι των παιδικών μας χρόνων που έχουν περάσει πλέον στο DNA μας…

Κοιμήσου ποῦ παράγγειλα ’ς τὴν Πόλη τὰ χρυσά σου,

’ς τὴ Βενετιὰ τὰ ῥοῦχα σου καὶ τὰ διαµαντικά σου.

Κοιμήσου ποῦ σοῦ ῥάβουνε τὸ πάπλωµα ’ς τὴν Πόλη,

καὶ σοῦ τὸ τελειώνουνε σαρανταδυὸ μαστόροι·

’ς τὴ µέση βάνουν τὸν ἀετό, ’ς τὴν ἄκρη τὸ παγόνι.

Νάνι τοῦ ῥήγα τὸ παιδί, τοῦ βασιλιᾶ τἀγγόνι.

Κοιμήσου καὶ παράγγειλα παπούτσια ’ς τὸν τσαγγάρη,

νὰ σοῦ τὰ κάνῃ κόκκινα μὲ τὸ µαργαριτάρι.

Κοιμήσου μέσ’ ’ς τὴν κούνια σου καὶ ’ς τὰ παχιὰ παννιά σου,

ἡ Παναγιὰ ἡ Δέσποινα νὰ εἶναι συντροφιά σου.

Μάνα τελικά γίνεσαι όταν θέλεις με τα γυμνά σου χέρια να δημιουργήσεις ένα σύμπαν ασφαλές για το μωρό σου και η KORRES ήρθε για να βοηθήσει κάθε μάνα, να πλάσει αυτό το σύμπαν. Να το γεμίσει απαλότητα και ασφάλεια, θρέψη και ομορφιά, τραγούδια και αγάπη.

image011

Μπορεί η βρεφική σειρά KORRES Βρεφικά Προϊόντα να μην υπήρχε όταν εγώ ένιωσα μάνα, αλλά ο κόσμος είναι ομορφότερος τώρα που άνοιξε αυτή η τεραστία ασφαλής αγκαλιά της.