Φτιάξε το δικό σου καθαριστικό προσώπου με... ρύζι!

Φτιάξε το δικό σου καθαριστικό προσώπου με... ρύζι!

Και όχι δεν σε κοροϊδεύουμε καθόλου

Από αυτή εδώ τη στήλη ουκ ολίγες φορές έχεις διαβάσει για συνταγές τόσο για το πρόσωπο, όσο και για τα μαλλιά, τις οποίες μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι με φυσικά υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου.

Έτσι και αυτή τη φορά ψάξαμε και βρήκαμε, πως μπορείς να φτιάξεις καθαριστικό προσώπου με...ρύζι. Ναι, καλά διάβασες ρύζι. Την επόμενη φορά που θα βράσεις ρύζι για το φαγητό σου λοιπόν, μην πετάξεις το νερό γιατί μπορεί να μετατραπεί ένας από τους πιο οικονομικούς και έξυπνους τρόπους για να φροντίσεις το πρόσωπο σου.

Benefits of Rice Water

Το ρυζόνερο είναι γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία λειτουργούν ευεργετικά τόσο στα μαλλιά, όσο και στην επιδερμίδα. Μάλιστα σύμωνα με την ιστορία οι γυναίκες αγρότισσες ρυζιού στην Κίνα και την Ιαπωνία συνήθιζαν να κάνουν μπάνιο στο νερό, που χρησιμοποιούσαν για να καθαρίζουν το ρύζι.

Δες λοιπόν, πως θα φτιάξεις το δικό σου καθαριστικό προσώπου στο σπίτι.

Να τι θα χρειαστείς:
Μισή κούπα ρύζι
2 φλιτζάνια νερό

Benefits of Rice Water 3

Για να φτιάξεις ρυζόνερο, πρώτα ξέπλυνε το ρύζι που θα χρησιμοποιήσεις για να απομακρύνεις τυχόν βρωμιές και ακαθαρισίες. Έπειτα ρίξε το ρύζι (άψητο) σε ένα μπωλ μαζί με τα δύο φλιτζάνια νερό και άφησε το για 15 με 30 λεπτά.
Ανακάτεψε το γύρω γύρω ελαφρά μέχρι να αρχίσει το νερό να θολώνει. Η κίνηση αυτή θα απελευθερώσει τις βιταμίνες και τα ανόργανα στοιχεία στο νερό, δημιουργώντας ένα φυσικό καθαριστικό για την επιδερμίδα και τα μαλλιά σου.

Benefits of Rice Water 4

Στράγγιξε το νερό και αποθήκευσε το σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα. Η χρήση ρυζόνερου για να καθαρίσεις το πρόσωπο σου είναι πολύ απλή. Πάρε ένα κομμάτι βαμβάκι βούτηξε το στο ρυζόνερο και καθάρισε το πρόσωπο σου, κάνοντας μασάζ απαλά για λίγα λεπτά. Άσε το δέρμα σου να στεγνώσει από τον αέρα για να βεβαιωθείς ότι έχει απορροφήσει όλα τα καλά στοιχεία που χρειάζεται.

Με τακτική χρήση θα παρατηρήσεις, πως το δέρμα σου θα γίνεται πιο απαλό, σφιχτό και λαμπερό. Μπορείς να το χρησιμοποιείς κάθε μέρα, ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας φροντίδας του προσώπου σου.

Δες κι αυτό: Ρυζόνερο: Το γιαπωνέζικο μυστικό για υπέροχα μαλλιά