4 tips για να μυριζουν τα μαλλιά σου πάντα τέλεια (ακόμη και αν κάθεσαι δίπλα στη σούβλα)!

4 tips για να μυριζουν τα μαλλιά σου πάντα τέλεια (ακόμη και αν κάθεσαι δίπλα στη σούβλα)!

Για να μην σε πιάσει Easter-ia Άγιες Μέρες...

Η Κυριακή του Πάσχα είναι μία ακόμη ημέρα στον χρόνο που την περιμένουμε πως και πως μαζί με τα Χριστούγεννα και στην Πρωτοχρονιά και ίσως και τον 15Αύγουστο. Είναι η μέρα αυτή που παρά το γεγονός πως είναι σχεδόν δίπλα στο καλοκαίρι, σπάμε λίγο τη διατροφή μας και καθόμαστε στο οικογενειακό τραπέζι και τρώμε σαν να μην υπάρχει αύριο.

Μέσα σε όλα αυτά όμως υπάρχει κι ένα σημαντικό πρόβλημα. Μπορεί εσύ να έχεις γίνει ένα κουκλάκι για να παρευρεθείς στο τραπέζι όμως η σούβλα, η τσίκνα και οι μυρωδιές έχουν άλλα σχέδια για σένα.

Τι κάνουμε με τα μαλλιά μας μία τέτοια μέρα; Πώς θα καταφέρουμε να μην «ποτίσουν» τσίκνα και φυσικά υπάρχει σωτηρία αν δεν προλάβουμε να λουστούμε;
Παρακάτω θα βρεις 4 τέλεια και πολύ πρακτικά tips!

#1. Ξηρό σαμπουάν (Dry shampoo): Όταν γυρίσεις σπίτι, ψέκασε σε στεγνά μαλλιά και στη συνέχεια πιάσε τα μαλλιά σου όπως θέλεις! Το ξηρό σαμπουάν δρα ως «αποσμητικό» για τα μαλλιά, «εξαλείφοντας» οποιαδήποτε μυρωδιά (καπνού ή τσίκνας) άμεσα και αποτελεσματικά. Plus: Θα απορροφήσει τη λιπαρότητα, ενώ μπορεί να δώσει extra όγκο και φυσική κίνηση στα μαλλιά σου.

#2. Καπέλο: Ένα από τα πιο hot αξεσουάρ ήταν και είναι πάντα το καπέλο. Μπορείς να το συνδυάσεις με ένα casual (ή και όχι) ντύσιμο, δίνοντας έτσι και μία άλλη νότα στο look σου και θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από τις τυχόν μυρωδιές που θα υπάρχουν στον χώρο.

#3. Πιάσε τα μαλλιά σου κότσο: Πιάνοντας σφιχτά και ψηλά τα μαλλιά σου (σε κότσο ή κοτσίδα) αυτά απορροφούν σε μικρότερο βαθμό τις μυρωδιές σε σχέση με το να τα αφήσεις λυτά στους ώμους!

#4. Φυσικό αποσμητικό μαλλιών με πορτοκάλι: Εάν στο ψυγείο σου υπάρχουν πορτοκάλια, τότε μπορείς να τα εκμεταλλευτείς στο έπακρον. Πάρε λοιπόν ένα πορτοκάλι ξύσε το και βάλε τη φλούδα σε ένα βαποριζατέρ. Πρόσθεσε ένα φλιτζάνι νερό και άφησε το για 15’.

Μόλις περάσουν τα 15’ ψέκασε με το υγρό στις ρίζες των μαλλιών σου και θα δεις αμέσως τη διαφορά. Τα οξέα από το ξύσμα των εσπεριδοειδών διώχνουν την μυρωδιά του καπνού και απελευθερώνουν ένα δροσιστικό άρωμα.