DIY: Έχεις ένα φακελάκι χαμομήλι; Ας κάνουμε μια μάσκα

DIY: Έχεις ένα φακελάκι χαμομήλι; Ας κάνουμε μια μάσκα

Απόψε το πρόγραμμα έχει beauté και ταινία!

Ο καιρός σήμερα μας προδιαθέτει να μείνουμε σπίτι, να φορέσουμε τις χοντρές τις καλτσούλες μας και να κάτσουμε κάτω από τα σκεπάσματά μας βλέποντας ταινίες (#χουχούλιασμα για πάντα). Οκ, ξέρουμε πολύ καλά πως μερικές από εσάς περιμένετε πώς και πώς το αποψινό επεισόδιο του GNTM. Δε θα τα χαλάσουμε εκεί.

Μιας λοιπόν και δε θα βγεις, ώρα να κάνεις λίγο beaute και να επιστρέψεις αύριο στο γραφείο λαμπερή και ξεκούραστη. Λίγο detox στην επιδερμίδα δεν έβλαψε ποτέ καμία μας. Πάμε να δούμε τι υλικά χρειάζεσαι για αυτήν τη μάσκα προσώπου.

Θα χρειαστείς 1 φακελάκι χαμομήλι, 1 κουταλιά της σούπας βρώμη (σε σκόνη), 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 2-3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο

Πώς θα την κάνεις;

Κόψε το φακελάκι στη μέση και άδειασε το χαμομήλι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Άπλωσε την μάσκα με κυκλικές κινήσεις ομοιόμορφα στο πρόσωπό σου και άφησε την να δράσει για 15 λεπτά. Μετά, ξέβγαλε το πρόσωπό σου με κρύο νερό και σκούπισέ το ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα.

Το χαμομήλι είναι γνωστό για τα φλαβονοειδή που διαθέτει και κυρίως για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες κατά του σχηματισμού ελευθέρων ριζών, που συμβάλλουν στη διαδικασία της γήρανσης. Παράλληλα, οι θαυματουργές του ιδιότητες εντοπίζονται και στην εμφάνιση σπυριών, γιατί οι ζεστές κομπρέσες με αφέψημα χαμομηλιού μπορούν να καταπραΰνουν κάθε δερματικό πρόβλημα.

Δοκίμασέ την και θα μας θυμηθείς!