Βραχιόλι με αιθέρια έλαια: Η DIY κατασκευή για να απωθείς τα κουνούπια και να μυρίζεις υπέροχα

Μαρία Ροδίτη

Τα κουνούπια άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και ένα βραχιολάκι με αιθέρια έλαια είναι ό,τι χρειάζεσαι για ν’ απαλλαγείς από αυτά.

Τα κουνούπια είναι το μόνιμο πρόβλημά μου όλο το έτος. Ναι, ναι, μη σου φαίνεται περίεργο. Και Δεκέμβρη μήνα ένα κουνούπι να βρεθεί στον χώρο θα έρθει μόνο πάνω μου και θα με κατασπαράξει. Ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, όμως, που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και τα κουνούπια πληθαίνουν δεν τη βγάζω καθαρή και πολύ εύκολα.

Σπρέι ενάντια στα κουνούπια και κεριά με citronella κάνουν «πάρτι» στο σπίτι μου την καλοκαιρινή περίοδο για να μπορέσω να επιβιώσω από τα τσιμπήματα. Και πάλι, βέβαια, τα ζωύφια ξεγλιστρούν και με τσιμπούν. Ψάχνοντας, λοιπόν, τι άλλο μπορώ να κάνω βρήκα ένα «φάρμακο»-κόσμημα. Μια DIY κατασκευή που μπορεί να απωθήσει τα κουνούπια, αλλά και να σε κάνει να μοσχοβολάς συγχρόνως.

4 tips για να αγοράσεις άρωμα online και να κάνεις τη σωστή επιλογή

Το DIY βραχιόλι-απωθητικό κουνουπιών

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις βραχιολάκι-απωθητικό για τα κουνούπια είναι τα εξής:

Κεραμικές χάντρες

Σπάγγο ή κορδέλα

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο γερανιού

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονιού

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο κέδρου

Πάρε κορδέλα ή σπάγγο και κεραμικές χάντρες από το Μοναστηράκι και φτιάξε το βραχιόλι σου. Πρόσθεσε τα αιθέρια έλαια μέσα σε 2 κουταλάκια φυτικό έλαιο, ώστε να πραγματοποιηθεί η αραίωσή τους και στη συνέχεια ράντισε με το μείγμα το βραχιολάκι σου. Έτοιμο το DIY εντομοαπωθητικό.

Φορώντας το θα δεις πως δεν θα σε πλησιάζει κουνούπι, αλλά και πως θα μυρίζεις υπέροχα. Δεν θα χρειαστεί καν να βάλεις άρωμα! Προσοχή, όμως! Ποτέ μη βάλεις απευθείας στο δέρμα σου - χωρίς αραίωση- τα αιθέρια έλαια. Κι αυτό, γιατί καμιά φορά τα αιθέρια έλαια μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στην επιδερμίδα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης