4 tips για να αγοράσεις άρωμα online και να κάνεις τη σωστή επιλογή

Μαρία Ροδίτη
4 tips για να αγοράσεις άρωμα online και να κάνεις τη σωστή επιλογή

Ή αλλιώς πώς θα επιλέξεις άρωμα του γούστου σου και δεν θα πάνε στράφι τα χρήματά σου.

 

Το άρωμα είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Άλλοι προτιμούν πιο βαριές μυρωδιές, άλλοι προτιμούν πιο ελαφριές και λουλουδένιες. Είναι ξεκάθαρα θέμα γούστου και προτίμησης. Και ας μην ξεχνάμε ότι το άρωμα είναι η υπογραφή μας. Το στίγμα μας, το οποίο αφήνουμε όταν περνάμε σε έναν χώρο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η επιλογή του πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά. Και το λέω αυτό για σένα που άκουσες από την κολλητή σου για το ολοκαίνουριο άρωμα ενός διάσημου Οίκου και θες να το αγοράσεις χωρίς να το μυρίσεις ή για εκείνο το άρωμα που είδες σε κάποιο διαφημιστικό και ξετρελάθηκες με το μπουκάλι του.

Νερολί: Το συστατικό που οφείλουμε στην ταπεινή νεραντζιά θα γίνει η νέα σου εμμονή

Αν πρόκειται να κάνεις online αγορά, μη βιαστείς! Μη σπαταλήσεις έτσι τα χρήματά σου χωρίς να έχεις ιδέα τι άρωμα αγοράζεις. Πρώτα τσέκαρε τα παρακάτω tips που θα αποτελέσουν έναν οδηγό για να βρεις ένα ωραίο άρωμα για σένα στο διαδίκτυο κι έπειτα πάτησε «προσθήκη στο καλάθι».

Τα tips για να κάνεις τη σωστή επιλογή αρώματος στο διαδίκτυο

Δώσε βάση στις νότες

Κάθε άρωμα έχει νότες κορυφής, νότες καρδιάς και νότες βάσης. Αυτές οι διαφορετικές νότες συνθέτουν την τελική μυρωδιά κι εσύ θα πρέπει να γνωρίζεις ποιες μυρωδιές σου αρέσουν. Πάρε ως παράδειγμα ένα άρωμα που ήδη έχεις και δες τι νότες περιέχει. Στη συνέχεια, ψάξε για αρώματα με παρεμφερή συστατικά και κάπως έτσι θα αποκλείσεις αυτά που δεν σου ταιριάζουν.

eau_de_parfum.jpg

Δοκίμασε μερικά δείγματα

Αν βρεθείς για beauty shopping σε κάποιο πολυκατάστημα και πάρει το μάτι σου κάποιο πολύ ωραίο άρωμα, ζήτησε δείγματα. Αν σε ικανοποιήσει και δεν έχεις εκείνη τη στιγμή το κατάλληλο budget, κράτησε το δείγμα και μετά από λίγο καιρό παράγγειλέ το online.

Αγόρασε άρωμα από αξιόπιστα διαδικτυακά καταστήματα

Αυτό ισχύει για κάθε item που θέλεις να αγοράσεις κι όχι μόνο για το άρωμα. Ένα αξιόπιστο online shop σού εγγυάται ότι οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει με την αγορά σου θα σε εξυπηρετήσει με σεβασμό και με όλα τα δικαιώματα που έχεις ως πελάτης.

Κάνε… ανταλλαγή αρωμάτων

Τι σου λέω τώρα… Οκ, στην Ελλάδα αυτό δεν θα το βρεις. Στο διαδίκτυο, όμως, και στο εξωτερικό υπάρχουν ιστότοποι, όπως οι Fragrantica, Basenotes, Swapidu και Reddit, όπου μπορείς να βρεις λάτρεις των αρωμάτων και να ανταλλάξεις μαζί τους αρώματα.

Μη φύγεις! Στην gallery θα βρεις τα 5 πιο αγαπημένα μου αρώματα και σου εγγυώμαι πως κι εσύ θα τα αγαπήσεις!