Τips για τέλεια αποτρίχωση

Γωγώ Φούντα
Τips για τέλεια αποτρίχωση

Kαι οι γάμπες, τέλειες κορίτσια!

Ο πόλεμος της γυναίκας με τα κιλά της, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον πόλεμο της γυναίκας με τις... τρίχες της! Είναι μάλλον και ο μόνος λόγος που ζηλεύουμε τους άντρες μιας και η φύση τους δεν προστάζει λεία πόδια και βγαλμένα φρύδια! Παρακάτω σας έχουμε κάποια tips για τέλεια αποτρίχωση, ώστε να βλέπετε τη γάμπα σας και να τη... ζηλεύετε!

1. To ξυραφάκι είναι η πιο εύκολη και ανώδυνη λύση. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε ότι με τον τρόπο αυτό η τρίχα δεν είναι δυνατόν να βγει από την ρίζα της και μετά από 2-3 μέρες θα ξανακάνει την εμφάνισή της.

2. Aν σκοπεύετε να κάνετε αποτρίχωση με κερί θα πρέπει να προετοιμάσετε το δέρμα σας από την προηγούμενη μέρα. Μετά το ντους ταμπονάρετε απλά με μία πετσέτα και αποφύγετε να βάλετε γαλάκτωμα. Όσο λιγότερο λιπαρό είναι το δέρμα, τόσο πιο εύκολη η διαδικασία της αποτρίχωσης. Μην παραλείψετε να βάλετε στα πόδια σας λίγο ταλκ ή πούδρα λίγο πριν τα αποτριχώσετε.

3. Αν δεν σας εξυπηρετεί ούτε το ξυραφάκι, ούτε το κερί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτριχωτική κρέμα ή αφρό. Προσοχή, πριν από την αποτρίχωση, θα πρέπει να κάνετε δερματολογικές εξετάσεις ώστε να αποκλειστούν τυχόν αλλεργίες.

4. Η αποτρίχωση με ζεστό κερί, διαρκεί περισσότερο από αυτή με κρύο, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή καθώς λόγω της θερμότητας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσουν αγγεία. Επίσης, φροντίστε πάντα η φορά της τρίχας να είναι πάντα αντίθετη με αυτή του κεριού.

5. Μετά την αποτρίχωση, και αφού ξεβγάλετε πολύ καλά την περιοχή, απλώστε μία λοσιόν με aloe vera ώστε να την καταπαύνετε.

Διαβάστε επίσης:

Αντιγράψτε το look: τα smoky eyes της Halle Berry

Πώς να καλύψετε τις λευκές τρίχες χωρίς να πάτε κομμωτήριο

Berry lips: πώς θα φορέσετε σωστά το trend της σεζόν