Πώς θα κάνετε το τέλειο mani: Tips από τον celebrity nail expert Tom Bachik

Πώς θα κάνετε το τέλειο mani: Tips από τον celebrity nail expert Tom Bachik

Έξυπνες, πρακτικές συμβουλές για άψογο αποτέλεσμα στο σπίτι

Είναι από τους κορυφαίους nail experts και ανάμεσα στους αγαπημένους των stars (στην ατζέντα του έχει ονόματα όπως η Victoria Beckham, η Beyonce και η Gwen Stefani). Ο Tom Bachik μοιράστηκε μικρά μυστικά για να επιτύχουμε το τέλειο μανικιουρ στο σπίτι- και έχουν πολύ ενδιαφέρον.

1. Είναι καλύτερο να κάνετε μανικιούρ σε στεγνά νύχια. Αυτό γιατί, όταν τα βυθίζετε στο νερό, απορροφούν την υγρασία και αλλάζει κάπως το σχήμα τους. Αν λοιπόν κάνετε το μανικιούρ και τα λιμάρετε ενώ είναι νωπά, οταν στεγνώσουν το αποτέλεσμα δεν είναι το ιδανικό.

2. Ποτέ μην κόβετε τα πετσάκια- μόνο τις παρονυχίδες, και αυτές εφόσον είναι μακριές. Ένας εύκολος τρόπος είναι ενώ κάνετε ντους, να πάρετε λίγο hair conditioner, να το απλώσετε στα πετσάκια και να τα σπρώξετε απαλά προς τα πίσω όσο το δέρμα είναι μαλακό.

3. Προτείνω να χρησιμοποιείτε μια λίμα η οποία να γράφει 180 ή παραπάνω- αυτό το νούμερο δείχνει πόσο τραχιά είναι η επιφάνειά της. Όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο απαλή είναι. Γενικά, αποφύγετε τις πολύ "επιθετικές" γιατί ταλαιπωρούν τα νύχια.

4. Το buffing είναι απαραίτητο γιατί απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και λειαίνει την επιφάνεια του νυχιού ώστε να στρώσει τέλεια το βερνίκι. Πριν προχωρήσετε όμως, βρέξτε ένα βαμβάκι με ασετόν ή οινόπνευμα και περάστε τα νύχια ώστε να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα από το buffing.

5. Το λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν βάφουν μόνες τους τα νύχια τους είναι πως ανακινούν το βερνίκι πανω κάτω πριν το χρησιμοποιήσουν. Αυτό προκαλεί μέσα μικρές φυσαλίδες που δεν βοηθούν καθόλου στο να στρώσει στη συνέχεια. Απλά πάρτε το μπουκαλάκι και ρολάρετε ανάμεσα στις παλάμες σας.

6. Όσο λιγότερο βερνίκι παίρνετε με το βουρτσάκι σας, τόσο καλύτερα θα στρώνει το βερνίκι. Πώς θα δώσετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα: αφού απλώσετε το χρώμα, πάρτε ένα διορθωτικό pen (αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό πινέλο eyeliner, το οποίο θα βουτήξετε σε ασετόν) και περάστε στο περίγραμμα του νυχιού.

Διαβάστε επίσης

Βρήκαμε: Το βερνίκι που φόρεσαν τα μοντέλα στο Chanel Couture Show

Take your Chance!

Ποιο supermodel θα είναι το νέο πρόσωπο της Chanel;