Πώς να κάνετε σωστά πιστολάκι στα μαλλιά σας σπίτι!

Πώς να κάνετε σωστά πιστολάκι στα μαλλιά σας σπίτι!

Δεν θέλει κόπο. Θέλει τρόπο.

Ποιος είπε πως μια γυναίκα δεν μπορεί να αναλάβει μόνη τη φροντίδα και το στιλιζάρισμα των μαλλιών της σπίτι; Χωρίς περιττά έξοδα και κομμωτήριο.

Σίγουρα χρειαζόμαστε την επίσκεψή μας στον ειδικό μια στο τόσο για να δίνουμε το σωστό σχήμα, χρώμα κλπ- αλλά επί μονίμου βάσεως καλό είναι να ξέρουμε πώς να τα περιποιηθούμε.

Για τέλειο ίσιωμα, στέγνωσε τα μαλλιά σου καλά, με το πιστολάκι ή την πετσέτα σου και μετά ξεκίνα την διαδικασία ισιώματος γιατί αν επιχειρήσεις να ισιώσεις τα βρεγμένα ή νωπά μαλλιά σου κατευθείαν, θα το μετανιώσεις- το μόνο σίγουρο. Το καλό ίσιωμα επίσης, να ξέρεις πως θέλει χρόνο, διαφορετικά δεν θα κρατήσει και θα φριζάρει.

Απαραίτητο είναι να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν και κρέμα ή μάσκα για λείανση, σε συνδυασμό με κάποιο έλαιο ή σέρουμ πριν το ίσιωμα από λιναρόσπορο, μετάξι, argan, Morocan Oil.

Χώρισε τις τούφες σε μικρά μέρη για να ισιώνουν καλύτερα. Όσο πιο πολλά μαλλιά μαζί παίρνεις, τόσο πιο δύσκολα διαχέεται η θερμότητα. Μέχρι να ισιώσουν τα μέσα μαλλιά, έχεις 'καψει' τα πάνω. Σημαντικότατο: Να ισιώνεις τα μαλλιά σου με το σωστό, επαγγελματικό πιστολάκι. Δεν είναι πλέον ακριβά, αλλά το αποτέλεσμα είναι ασύγκριτο και πάνω από όλα δεν θα καις την αντίσταση όποτε ζεσταθεί η συσκευή!

Ποτέ μην χρησιμοποιείς το πιστολάκι χωρίς το ειδικό στόμιο, κατευθείαν στα μαλλιά σου και προσπάθησε να αποφύγεις το καθημερινό βούρτσισμα με πλαστική βούρτσα. Αγόρασε από κομμωτήριο μία βούρτσα για εξτένσιον που δεν σπάει τα μαλλιά και κατανέμει τη λιπαρότητα. Θα δεις μεγάλη διαφορά.

Αν έχει υγρασία και αέρα μην περιμένεις να κρατήσει το χτένισμα. Το ίδιο ισχύει και για το καλοκαίρι με την υπερβολική ζέστη που κάνει τον ιδρώτα να καταστρέφει το χτένισμά μας.

Για να μην νομίζετε πως ξεχάσαμε τα κορίτσια με τα σγουρά και σπαστά μαλλιά, αν θέλετε την τέλεια μπούκλα ή έστω σχηματισμένους κυματισμούς, καλό είναι να χρησιμοποιείτε κι εσείς το κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό ή μάσκα. Τέλος, προτιμήστε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με την ειδική οδοντοτή φυσούνα. Αν θέλετε όγκο, γυρίστε τα μαλλιά σας ανάποδα και αν επιθυμείτε πιο φυσικό look απλά ακουμπήστε τη φυσούνα στα μαλλιά, στο κεφάλι και τις άκρες, κρατώντας την σταθερή μέχρι να στεγνώσει αρκετά ή τελείως η κάθε περιοχή.


Διαβάστε ακόμη:

Τι κάνουν στα μαλλιά τους οι αδελφές Olsen;

Είστε λάτρεις της αλογοουράς; Φτιάξτε μια ponytail twist