Flower power:Τα beauty looks του οίκου Rodarte για την Άνοιξη 2018 είναι ό,τι καλύτερο είδαμε σήμερα

Βιβή Αγγελάκη
Flower power:Τα beauty looks του οίκου Rodarte για την Άνοιξη 2018 είναι ό,τι καλύτερο είδαμε σήμερα

Μία ωδή στο ρομαντισμό, που δεν πρέπει να χάσεις από τον οίκο Rodarte

Μέσα σε έναν ολάνθιστο κήπο από λουλούδια, ο οίκος Rodarte παρουσίασε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, τη συλλογή του για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2018. Λεπτές δαντέλες, τούλι, γιρλάντες από λευκά λουλούδια στα χέρια και στα μαλλιά, φτερά, ελαφρύ, φωτεινό μακιγιάζ, χρυσοί μεταλλικοί φιόγκοι, μικρές μαύρες, ροζ και λευκές μεταξωτές κορδέλες σε συνδυασμό με τις λεπτεπίλεπτες εξαιρετικά θηλυκές σιλουέτες των μοντέλων, ήταν μόνο μερικά από τα κυρίαρχα στοιχεία των εντυπωσιακών looks που δημιούργησαν οι Laura και Kate Mulleavy, αποτυπώνοντας την πιο αιθέρια όψη της ομορφιάς της Άνοιξης. Σκοπός, ήταν άλλωστε να ένα αθώο ρομαντικό σκηνικό που παρέπεμπε στην παριζιάνικη αίγλη του 16ου αιώνα.




Κρατώντας μεγάλες ανθοδέσμες και με τα λουλούδια να πλαισιώνουν σχεδόν κάθε σημείο του σώματος τους, τα μοντέλα περπάτησαν στους κήπους του Cloître Port Royal.






O hairstylist Odile Gilbert και η ομάδα του φρόντισαν να διακοσμήσουν τα μαλλιά των μοντέλων εκτός από λουλούδια, με κορδέλες, μπαρέτες, φιόγκους ειδικά σχεδιασμένους για το show, στεφανάκια και σατέν κορδέλες σε διάφορες αποχρώσεις, ενώ για να δοθεί υφή και όγκος στα μαλλιά, χρησιμοποίησαν το Bumble Surf Foam Spray Blow Dry. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι μαγικό», σχολίασε ο Gilbert για τα hairlooks των μοντέλων, τα οποία τελειοποιήθηκαν από τον floral designer Joseph Free.






Και τα 50 μοντέλα είχαν εντελώς διαφορετική κόμη και αυτό ήταν μαγικό. «Οι άνθρωποι λένε ότι ο ρομαντισμός είναι βαρετός. Αλλά κάθε κορίτσι σε όλο τον κόσμο θα ήθελε να μοιάζει κάπως έτσι. Χρειαζόμαστε περισσότερο ρομαντισμό τώρα από ποτέ».






Άλλο ένα εντυπωσιακό σημείο του beauty look; Το «ανθισμένο» μανικιούρ των μοντέλων! Η nail artist, Tracylee σχεδίασε μικρές μαργαρίτες στα νύχια αλλά και τα δάκτυλα των μοντέλων (cuticle nail art), περνώντας στα πρώτα μία διάφανη ροζ βάση.






Τέλος, όσο αφορά το μακιγιάζ, ο makeup artist , James Kaliardos δημιούργησε φρέσκα, δροσερά και αιθέρια beauty looks, ενώ «φώτισε» χρησιμοποιώντας μία ασημένια μεταλλική σκιά στο κέντρο των πάνω βλεφάρων.