Στον δρόμο προς την αειφόρο ανάπτυξη με την Apivita

Στον δρόμο προς την αειφόρο ανάπτυξη με την Apivita

Η Πρώτη Έκθεση Αειφορίας για την APIVITA σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE) αντικατοπτρίζει με κάθε λεπτομέρεια το σχεδιασμό και την οργανωμένη δραστηριότητα της Εταιρείας για το 2010.

Η Apivita εμπλέκεται ενεργά και στους τέσσερις πυλώνες της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης: το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την αγορά και το εργασιακό περιβάλλον, ώστε να συμβάλλει ενεργά στην αειφόρο ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας. Προσεγγίζει με ένα καινοτόμο τρόπο την ιδέα της αειφορίας, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής του σήμερα και των μελλοντικών γενεών συνδυάζοντας την οικονομική ανάπτυξη με την περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη.

Σκοπός της Apivita είναι να συντάσσει σε ετήσια βάση την Έκθεση Αειφορίας, η οποία θα απεικονίζει τις στρατηγικές προτεραιότητες, τις εταιρικές δραστηριότητες, τις καινοτόμες προσεγγίσεις καθώς επίσης τα επιτεύγματα και τους στόχους της Apivita σχετικά με την επίδοση της σε Θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE), με εξειδίκευση σε λύσεις και υπηρεσίες εταιρικής υπευθυνότητας και εκπαιδευτικός συνεργάτης του Global Reporting Ιnitiative στην Ελλάδα υποστήριξε την Apivita, πρωτοπόρο εταιρεία στο χώρο των φυσικών καλλυντικών στην Ελλάδα και διεθνώς, στην ανάπτυξη της πρώτης Έκθεσης Αειφορίας (Κοινωνικό Απολογισμό) της εταιρείας για το έτος 2010.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Αειφορίας, Νίκος Αυλώνας δήλωσε για αυτή τη συνεργασία: «Η συνεργασία μας με εταιρείες για τις οποίες η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και αντικατοπτρίζεται στην εταιρική κουλτούρα, όπως είναι η Apivita, μας κάνει ιδιαιτέρως περήφανους. Η ανάπτυξη της Έκθεσης Αειφορίας 2010 αποτελεί ένα όχημα ανάπτυξης και εξωστρέφειας, αποτυπώνοντας τις αξίες και δράσεις της Apivita

Με κύριο προσανατολισμό την αειφόρο ανάπτυξή της, η Apivita δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις πράσινες πρακτικές αναφορικά με τα προϊόντα της και τις εγκαταστάσεις της. Σχετικά με τα προϊόντα της έχει αναπτύξει και εφαρμόζει ρητά τις πολιτικές πράσινων συστατικών καθώς και πράσινων υλικών συσκευασίας και προωθητικού υλικού. Με σεβασμό προς το περιβάλλον, η Apivita, ολοκληρώνει εντός του χρόνου το νέο πράσινο εργοστάσιο και κτίριο γραφείων της που θα χαρακτηρίζεται από τεχνολογία αιχμής και θα αποτελεί ένα από τα πρώτα οικολογικά-βιοκλιματικά κτίρια παραγωγής στην Ελλάδα.