Αν μεταφέρω τον γάμο μου για φθινόπωρο και χρειαστεί να τον αναβάλω ξανά;

Νατάσσα Σχοινά
Αν μεταφέρω τον γάμο μου για φθινόπωρο και χρειαστεί να τον αναβάλω ξανά;

Ένας κοινός προβληματισμός λόγω της κατάστασης.

Ό,τι και να πούμε για τη φετινή χρονιά μάλλον δεν περιγράφει την περίεργη κατάσταση στην οποία μας υπέβαλε. Εκεί που είχαμε αρχίσει σιγά-σιγά να βλέπουμε πού θα πάμε το καλοκαίρι και ψάχναμε τι θα βάζαμε στους γάμους, στις βαφτίσεις και σε κάθε μεγάλη γιορτή στην οποία ήμασταν καλεσμένες, ξαφνικά βρεθήκαμε σε έναν κατ’ οίκον εγκλεισμό να αναρωτιόμαστε πότε θα μπορούσαμε να βγούμε έξω να προαυλιστούμε και να ξεσκάσουμε από όλο αυτό που περνούσαμε.

Φυσικά και όλη αυτή η κατάσταση πρώτα απ’ όλα είχε επίπτωση στην ψυχολογία μας, αλλά τι γίνεται αν εσύ είχες κανονίσει τον γάμο σου μέσα στο προηγούμενο διάστημα ή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

Όπως ήρθαν τα πράγματα, λογικά τον έχεις αναβάλει και οι πιθανότητες θέλουν να προσανατολίζεσαι προς φθινόπωρο για τη νέα του ημερομηνία. Τα περισσότερα ζευγάρια αυτό θα κάνουν ώστε να μην αργήσει πολύ η μεγάλη στιγμή. Ωστόσο, αυτά που ακούγονται δεν μπορούν παρά να σε κάνουν να προβληματίζεσαι. Μακάρι να μη χρειαστεί, αλλά έχουν ακουστεί οι φόβοι περί ενός νέου κύματος του ιού που μπορεί να οδηγήσει σε δεύτερο lock down.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη ρευστότητα των πραγμάτων, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εφαρμόσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου κι έπειτα «βλέποντας και κάνοντας». Αν θέσεις νέα ημερομηνία για τον γάμο και η κατάσταση χειροτερέψει, αναγκαστικά θα αναβάλεις εκ νέου τον γάμο κι αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σε προβληματίσει από τη στιγμή που δεν περνάει από το δικό σου χέρι.

Πάντα κάτι μπορεί να προκύψει, απλώς έτυχε τώρα να μας βρει και μία πανδημία. Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να ορίσεις τη μέρα που θες και να ετοιμαστείς κανονικά χωρίς να σκέφτεσαι τα αν και τα μήπως. Στην περίπτωση που προκύψει θέμα, θα το φτιάξεις αναλόγως. Μη χάνεις, όμως, όλη την ευχάριστη διαδικασία πριν από αυτό από τον φόβο υποθετικών σεναρίων.