Η Katalin Novak νέα Πρόεδρος της Ουγγαρίας – Η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το αξίωμα στη χώρα

Μαρία Ροδίτη

Η Katalin Novak συνοδευόταν στη διαδικασία της ψηφοφορίας από τον σύζυγο και τα τρία παιδιά της.

Ήταν 22 Ιανουαρίου του 2020 όταν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξελέγη από τη Βουλή των Ελλήνων με 261 ψήφους πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η εκλογή της αυτή ήταν μια τεράστια επιτυχία συνολικά για το γυναικείο φύλο και «μεταφράστηκε» ως η ανταμοιβή στους αγώνες που κάθε γυναίκα κάνει για να εξελίσσεται στη ζωή και στη δουλειά της.

Τα βήματα, λοιπόν, της Ελλάδας ακολουθεί από την Πέμπτη 10 Μαρτίου και η Ουγγαρία μιας και για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας εξελέγη γυναίκα Πρόεδρος. Η Katalin Novak είναι η νέα Πρόεδρος της Ουγγαρίας και η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει στη χώρα της αυτό το αξίωμα.

Οι γυναίκες δημοσιογράφοι στον πόλεμο της Ουκρανίας «σπάνε» τα ανδροκρατούμενα επαγγέλματα

Για πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρος στην Ουγγαρία

Η Βουλή των Ούγγρων εξέλεξε την Katalin Novak, πρώην υπουργό στο υπουργικό συμβούλιο του Viktor Orban, ως την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της χώρας.

Η 44χρονη Novak εξελέγη για πενταετή θητεία την Πέμπτη (10/3) με την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 των κοινοβουλευτικών ψήφων και αναλαμβάνει την εξουσία από τον νυν Πρόεδρο, Janos Ader, ο οποίος ολοκληρώνει τη δεύτερη θητεία του ως Πρόεδρος της Ουγγαρίας.



Όσο για τα καθήκοντα του προέδρου στην Ουγγαρία; Είναι κυρίως εθιμοτυπικά, με τον πρόεδρο του κράτους να εκπροσωπεί κατά κύριο λόγο την ενότητα του ουγγρικού κράτους. Αυτό, λοιπόν, θα κάνει από εδώ και στο εξής και η Katalin Novak.

Τα posts της Katalin Novak σε Twitter και Instagram για τη νίκη της

Posts σε Instagram και Twitter έκανε η Katalin Novak πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου στην Ουγγαρία, αλλά και μετά την ανάληψη του τιμητικού τίτλου της.



Προτού ξεκινήσει, λοιπόν, η ψηφοφορία η 44χρονη Πρόεδρος πια της Ουγγαρίας δημοσίευσε στα social media μια φωτογραφία με την οικογένειά της- τον σύζυγό της, τους δυο γιους και την κόρη της- και έγραψε στη λεζάντα: «Οι προεδρικές εκλογές πρόκειται να ξεκινήσουν. Σημαίνει πολλά για μένα ότι εδώ μαζί μου είναι η οικογένειά μου».



Και μετά, όμως, το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και την εκλογή της ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των Ούγγρων, η Katalin Novak δημοσίευσε μία φωτογραφία από το βάθρο της Βουλής στην οποία και έγραψε: «Ο Θεός με βοήθησε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης