Ο Βασίλης Ξυπολυτάς είναι αυτός που θα κάνει την Κηφισιά Great Again

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
 Ο Βασίλης Ξυπολυτάς είναι αυτός που θα κάνει την Κηφισιά Great Again

Ναι στον Δήμο Κηφισιάς με τον Βασίλη Ξυπολυτά να αναλαμβάνει να κάνει την Κηφισιά Great Again 

Πριν από 50 χρόνια γεννήθηκα στην Πολιτεία. Μεγάλωσα στην Εκάλη και την Κηφισιά που λάτρευα από παιδάκι βλέποντας την συνεχώς να εξελίσσεται.


Τότε λειτουργούσαν το θρυλικό ξενοδοχείο Semiramis, το πασίγνωστο καφέ Αλάσκα στην πλατεία Κεφαλαρίου, τα διαχρονικά σινεμά της Κηφισιάς, την Χλόη και την Μπομπονιέρα, με τον Βάρσο και με τόσα πολλά εστιατόρια που σήμερα κάποια δεν υπάρχουν και αλλά είναι πολύτιμες αναμνήσεις.


Ήμουν περήφανη που εμένα στο πιο όμορφο και καθαρό Προάστιο της Αθήνας.

Η Κηφισιά ήταν πάντα το στολίδι μας, με την ανθοκομική έκθεση και τα πάρκα της και όλα τα ωραία της• μέχρι που την κατάντησαν αγνώριστη, γεμάτη απορρίμματα και ανασφάλεια και αβάσταχτο κυκλοφορικό πρόβλημα.


Και εκεί είναι που οι γνήσιοι Κηφισιώτες πονέσαμε πολύ βλέποντας τα πάντα να υπολειτουργούν σαν ένα ντόμινο εφέκτ, το ένα μετά το άλλο. Από την λιμνούλα στο πάρκο του Κεφαλαρίου, τον απέραντο σκουπιδότοπο, την μηδενική - ναι, μηδενική καθαριότητα - που, προ ημερών, κορυφώθηκε με την έντονη δυσοσμία αποχέτευσης για τρεις ολόκληρες μέρες από την Κασσαβέτη μέχρι την Παναγίτσας και να μην κάνει κανείς τίποτα για αυτό.


Με το που μπαίνεις από τον δρόμο του Ζηρινείου προς Κηφισιά θα έπρεπε να υπήρχε η λάμψη και καθαριότητα που υπήρχε πάντα και αντί για κάθε χρόνο και καλύτερα, την τελευταία σχεδόν δεκαετία έχει καταντήσει να είναι κάθε χρόνο και χειρότερα. Πλημμέλεια στην καθαριότητα, πλημμέλεια σε όλα, ένα συνεχές ψέμα και αδιαφορία: μια ντροπή.


Θα έπρεπε να υπήρχε όραμα, ενσυναίσθηση και αγάπη για την Κηφισιά, ένας σωστός συντονισμός και προγραμματισμός και όχι ένα απέραντο χάος. Χάος στην αντιμετώπιση των βροχών και του χιονιά, φωτιές στο αντλιοστάσιο όπου καίγονταν τα δέντρα στην πηγή του νερού. Μαζί με όλα αυτά, το να μην νιώθουμε ασφάλεια μέσα στα σπίτια μας, καθώς αυξάνεται διαρκώς η εγκληματικότητα με συνεχόμενα κρούσματα κλοπών και εμπρησμών ενώ επικίνδυνα εντείνεται η εγκληματικότητα ανηλίκων στο κέντρο της Κηφισιάς.


Όλοι οι γνήσιοι Κηφισιώτες έχουμε φτάσει στο αμήν. Μας πνίγει το άδικο για την κατεστραμμένη Κηφισιά μας.


Θέλω να ξανά δούμε την Κηφισιά στολίδι από σκουπίδι που την κατάντησαν.


Και κάπως έτσι, κάποια στιγμή, συζητούσαμε με μια καλή μου φίλη,την Βανέσα και της έλεγα πως WE HAVE TO MAKE KIFISIA GREAT AGAIN.


Δεν πρόλαβα να τελειώσω την πρότασή μου και εμφανίστηκε μπροστά μας ο συμμαθητής και παιδικός της φίλος, ο Βασίλης Ξυπολυτάς.


Ήταν σαν σημάδι από τον Θεό που κάναμε την κουβέντα αυτή εκείνη την στιγμή. Γιατί, ξεκινώντας τη συζήτηση με το Βασίλη, αμέσως κατάλαβα πως αγαπά και θέλει το καλό της Κηφισιάς.


Πριν λίγες μέρες βρέθηκα με τον Βασίλη με πρωτοβουλία δική μου να μιλήσουμε για το Project Lets Make KIFISSIA Great Again.

Σαμάνθα Αποστολοπούλου και Βασίλης Ξυπολυτάς


Όλοι όσοι μπορούμε να αποκαλούμε το Δήμο Κηφισιάς «γειτονιά μας», θεωρούμαστε τυχεροί. Και όμως, ένα ιστορικό και αξιοζήλευτο προάστιο-πρότυπο, βρίσκεται πια σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Μετά από χρόνια στασιμότητας σε πολλούς τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Κηφισιά, η Ερυθραία και η Εκάλη κινδυνεύουν να χάσουν για πάντα πολλά από τα στοιχεία που καθιστούσαν το δήμο μας το πιο επιθυμητό μέρος κατοικίας και εργασίας.


Ο δήμος Κηφισιάς χρειάζεται άμεσα μια δραστική αλλαγή.

Στο Queen.gr δεν κάνουμε πολιτική προπαγάνδα. Αναδεικνύουμε όμως σημαντικά προβλήματα και προτείνουμε λύσεις.

Χρόνια τώρα με απασχολεί η κατάσταση του δήμου μας, την οποία θεωρώ ως κατάντια.

Με αγωνία για το μέλλον του Δήμου Κηφισιάς, συνάντησα τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Ξυπολυτά, επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ».


Ο Βασίλης Ξυπολυτάς έχει αφιερωθεί στην ανεύρεση και την εφαρμογή των λύσεων για τα προβλήματα του Δήμου Κηφισιάς, του τόπου στον οποίο μεγάλωσε και ζει.
Πολλοί από εμάς τους κάτοικους της Κηφισιάς, ταυτιζόμαστε με το όραμα του Βασίλη: να ξανακάνουμε την Κηφισιά, την Ερυθραία και την Εκάλη πρότυπα προάστια.
Το όραμά του συνδυασμού ΝΑΙ του Βασίλη Ξυπολυτά είναι ο Δήμος μας να ανακτήσει τη σημασία και τη δυναμική που του αναλογεί, δημιουργώντας αξία και ευημερία για τους πολίτες.


Με προτεραιότητα στα ζητήματα ασφάλειας και πολιτικής προστασίας: για να μην φοβόμαστε όταν τα παιδιά μας πηγαίνουν βόλτα στο κέντρο της Κηφισιάς. Για να μην βιώνουμε το άκρως επικίνδυνο φαινόμενο των εμπρησμών στον Κοκκιναρά και την Πολιτεία. Για να μην μένουν χιλιάδες δημότες αποκλεισμένοι μετά από τα όλο και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα. Ένας δήμος ασφαλής και αυτάρκης πρέπει να έχει ξεκάθαρη στρατηγική βιωσιμότητας. Η περιβαλλοντική διαχείριση και η ψηφιακή αυτοδιοίκηση πρέπει να εφαρμοστούν ταχύτατα καθώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο πληθυσμός του δήμου μας έχει αυξηθεί και οι ανάγκες των πολιτών δεν ικανοποιούνται με τις μεθόδους του παρελθόντος.


Και η κοινωνική διάσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι στις προτεραιότητες του Βασίλη, που σχεδιάζει να ενεργοποιήσει τους απαιτούμενους μηχανισμούς στήριξης ευάλωτων ομάδων όπως τις κακοποιημένες γυναίκες, έναν ιερό σκοπό για τον οποίο έχω αφιερωθεί αδιάκοπα μέσω της WIN HELLAS ( www.winhellas.gr ) .

Ταυτόχρονα, θα ενισχυθούν περαιτέρω οι τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού. Στο εκλογικό του κέντρο, όπου συναντηθήκαμε, ο πάντα αισιόδοξος και χαμογελαστός Βασίλης μοιάζει να μην μπορεί να περιμένει να αναλάβει το τεράστιο έργο της ανάστασης του Δήμου Κηφισιάς.

Και οι παλιοί του φίλοι ξέρουν πως αυτό του το όνειρο, από παιδί ακόμη, είναι η μόνη πυξίδα του: Make Kifisia Great Again!

Βασίλη σε πιστεύω. Αισθάνομαι και βλέπω καθαρά το όραμά σου να κάνεις ριζικές θετικές αλλαγές προς το καλύτερο για να γίνει η Κηφισιά μας Great again.