Πώς να κερδίσετε τις (πρώτες) εντυπώσεις

Πώς να κερδίσετε τις (πρώτες) εντυπώσεις

Αν δεν είστε από εκείνους που γοητεύουν τους γύρω τους όπως ο μαγικός αυλός τα ποντίκια ακολουθήστε μερικά μικρά τρικ για να καταφέρετε τους κερδίσετε με την πρώτη ματιά.

1. Πάψτε
Ή, για να σας το πούμε πιο ευγενικά, μη μιλάτε παραπάνω από όσο χρειάζεται. Αν είστε από εκείνους που από την πρώτη κιόλας γνωριμία θέλουν να πουν τα πάντα για τη ζωή τους καθώς ο δύσμοιρος συνομιλητής ακούει υπομονετικά και γνέφει στωικά μετρήστε τα λόγια σας. Τα χαμόγελα και τα συγκαταβατικά νεύματα που ίσως έχετε εκλάβει ως θετικό δεν είναι παρά ευγένεια. Το πιθανότερο είναι πως ο συνομιλητής έχει φύγει εξουθενωμένος -μπαϊλντισμένος κοινώς- με καρφωμένη τη σκέψη στο μυαλό του πως θα ήθελε τόσο πολύ να είχε ένα μαγικό τηλεκοντρόλ που να βάζει στο mute τους ανεπιθύμητους ανθρώπινους ήχους. Ναι, τη φωνή σας.

2. Δείξτε τις αδυναμίες σας
Η προσπάθειά σας να τις (επι)καλύψετε και να τις (απο)κρύψετε καταλήγει συνήθως σε αμήχανο φιάσκο. Αφήστε τους άλλους να δουν πως είστε ανασφαλείς, δεν πειράζει. Αφήστε τους να διακρίνουν ακόμα και το ότι είστε ευάλωτοι. Το να προσπαθούμε να συμπεριφερθούμε διαρκώς σαν να είμαστε ρομπότ και όχι άνθρωποι με αδυναμίες και αρνητικά δεν προάγει διόλου τις διαπροσωπικές σχέσεις. Ούτε και αυτές που μόλις ξεκινάνε.

3. Αποκαλέστε τον συνομιλητή με το όνομά του. Επαναλάβετε.
Οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται πως είναι σημαντικοί. Και το να ξέρετε το όνομα του συνομιλητή σας είναι κάπως βασικό για να το νιώσει αυτό. Μάθετέ το, χρησιμοποιήστε το όταν τους απευθύνετε τον λόγο και δεν θα χάσετε.

4. Δείξτε ενδιαφέρον
Στο ίδιο μοτίβο, το να τους κάνετε να πιστέψουν πως σας ενδιαφέρει αυτό που σας λένε (έστω και αν χρειάζεται να αξιοποιήσετε την υποκριτική σας δεινότητα στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δε συμβαίνει στα αλήθεια) είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να τους κερδίσετε. Οι γκριμάτσες σας, τα νεύματα, τα σχόλια πάνω σε αυτά που ακούτε θα τους δείξουν πως τους δίνετε την απαραίτητη προσοχή την ώρα που μιλάνε.