Ζαχαροπλάστης είναι ο μπαμπάς σου;

Ζαχαροπλάστης είναι ο μπαμπάς σου;

Ένα κορίτσι, μια πάστα, ένας έρωτας.

Θυμάμαι κάτι θείους που μου έλεγαν παλιά πως έκαναν καμάκι λέγοντας στα κορίτσια «ζαχαροπλάστης είναι ο μπαμπάς σου;» εννοώντας πως αυτή πρέπει να είναι η δουλειά του για να το έκανε τόσο γλυκό το κορίτσι. Μου φαινόταν, βέβαια, πολύ αστεία έκφραση και δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως θα ερχόταν μια μέρα που θα χρησιμοποιούσα θέλοντας και μη την παραπάνω φράση.

Πέρυσι τον χειμώνα, μια Κυριακή ήταν τα γενέθλια της κολλητής μου. Θα έκλεινε τα big 30 και της είχα υποσχεθεί σπέσιαλ τούρτα από το ζαχαροπλαστείο που της αρέσει. Την είχα παραγγείλει ακριβώς όπως την ονειρευόταν και με περίμενε το μαγαζί να πάω να την πάρω εκείνη την Κυριακή. Αλλά... οι καταχρήσεις του Σαββατόβραδου με εμπόδισαν να ξυπνήσω. Και, όταν λέμε με εμπόδισαν, εννοούμε ως αργά το απόγευμα. Ούτε οι 15 κλήσεις από το ζαχαροπλαστείο που με περίμενε στο κινητό μου με «ενόχλησαν», ούτε τίποτα. Ύπνος βαθύς. Και το ζαχαροπλαστείο έκλεισε. Η ώρα ήταν 8 μ.μ. και στις 10 μ.μ. έπρεπε να είμαι σπίτι της με την τούρτα που περίμενε. Ντύθηκα άρον άρον και πήρα σβάρνα τα ζαχαροπλαστεία που ήταν όλα κλειστά ώσπου έπεσα πάνω σε ένα με ορθάνοιχτες πόρτες και έκανα τον σταυρό μου.

Το τι με περίμενε μέσα ήταν άλλο θέμα. Ο υπάλληλος, που όπως αποδείχτηκε ήταν και γιος του ζαχαροπλάστη και ζαχαροπλάστης ο ίδιος, ήταν τόσο όμορφος που μου κόπηκε η ανάσα. Έχασα τα λόγια μου σας λέω. Αλλά έπρεπε να τα βρω για να του εξηγήσω και να τον παρακαλέσω να με βοηθήσει. Εκείνος άκουσε τις ασυναρτησίες μου με προσοχή και κατέληξε στο ότι μπορεί να μου φτιάξει μια τούρτα όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που είχα φανταστεί εγώ και η φίλη μου, αλλάζοντας λιγάκι κάποια από τις υπάρχουσες γιατί δεν υπήρχε και αρκετός χρόνος για καινούργια. Αλλά, για να το κάνει αυτό, χρειαζόταν τη βοήθειά μου. Εννοείται πως την προσέφερα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Εκείνος, όμως, είχε ήδη άλλου είδους σκέψεις, όπως μου αποκάλυψε αργότερα. Κλείσαμε το μαγαζί και πήγαμε στο πίσω μέρος, στο εργαστήριο. Φτιάξαμε, πράγματι, την τέλεια τούρτα και περνάγαμε τέλεια όσην ώρα «δουλεύαμε». Και, όταν μου έφυγε το άγχος και είδα πως, έστω με λίγη καθυστέρηση, προλάβαινα το πάρτυ χαλάρωσα.

Και, εκεί που χαλάρωσα, μέσα στα γέλια και στην ευχάριστη ατμόσφαιρα να που έφαγα λίγη σαντιγί στο πρόσωπο. Και καθαρίστηκε με ένα φιλί. Και το ένα πράγμα οδήγησε στο άλλο, όπως καταλαβαίνετε, και καταλήξαμε στον πάγκο να κάνουμε σεξ. Το καλύτερο σεξ της ζωής μου, συγκεκριμένα. Μετά πήγαμε μαζί στο πάρτυ και, επίσης, δεν ξαναχωριστήκαμε ποτέ. Ούτε με γλάσσο να μας είχαν κολλήσει.

Και ο μπαμπάς του κοριτσιού μας, που πρόκειται να γεννήσω σε λίγους μήνες, θα είναι ζαχαροπλάστης, πράγματι, και ελπίζω να είναι τόσο γλυκιά όσο ο μπαμπάς της.

Εύα, 31