Κάνω σεξ με ένα φίλο μου που είναι σε σχέση, αλλά δεν είναι ερωτευμένος. Πώς να του εξηγήσω ότι πρέπει να προχωρήσει στη ζωή του (χωρίς εμένα απαραίτητα);

Κάνω σεξ με ένα φίλο μου που είναι σε σχέση, αλλά δεν είναι ερωτευμένος. Πώς να του εξηγήσω ότι πρέπει να προχωρήσει στη ζωή του (χωρίς εμένα απαραίτητα);

Καλησπέρα, απευθύνομαι σε σένα γιατί θέλω μια αντρική γνώμη

Εδώ κι ενάμισι χρόνο έχω σεξουαλική σχέση με έναν άνθρωπο που τον γνωρίζω αρκετά χρόνια.Έχω συναισθήματα για εκείνον από τότε που τον γνώρισα.Όχι όμως ερωτικά, με ενδιαφέρει ως άνθρωπος και πάντα περνάμε καλά. Από την αρχή γνώριζα πως είχε σχέση και παρόλο που ήθελε απο παλιά να βρεθούμε ερωτικά εγώ το απέφευγα.Δεν το έπαιζα δύσκολη, απλά είναι το αντίθετο ακριβώς απο αυτό που θέλω στη ζωή μου.Τελικά αποφάσισα να "ενδώσω". Από τη πρώτη στιγμή κατάλαβα πως έχει πρόβλημα με τη σχέση του,αλλά ποτέ δεν συζήτησα για αυτό μαζί του, δεν με αφορά.
Με τον καιρό δεθήκαμε περισσότερο, μου ανοίχτηκε περισσότερο, αλλά έχει τόσα πολλά προβλήματα οικονομικά και τελευταία υγείας και η κοπέλα του τον στηρίζει πολύ στα οικονομικά. Είναι μαζί της επειδή τον στηρίζει, μου το ανέφερε πως δεν είναι ερωτευμένος.Ή θα μείνει μαζί της ή θα την χωρίσει. Δεν μου μιλούσε ποτέ για τη σχέση του, τώρα όμως τελευταία μου μιλάει. Το βλέπω πως δεν είναι ευτυχισμένος, αλλά επειδή είναι της συνήθειας φοβάται να κάνει κάτι καινούργιο και δεν εννοώ μαζί μου. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω δεσμό με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τον αγαπώ,δεν του το έχω πει αλλά το καταλαβαίνει.
Αισθάνομαι πως είναι πολύ μπερδεμένος μέσα του, μου έκανε και κάποιες ερωτήσεις σαν να ήθελε να μάθει περισσότερα πράγματα για μένα και την οικογένειά μου.Σαν να έψαχνε κάτι.
Το ξέρω πως θα με θεωρείς τρελή, αλλά θέλω να τον βοηθήσω να καταλάβει πως μένοντας πίσω, γενικά στη ζωή του, δεν θα καταφέρει αυτό που θέλει.
Πως μπορώ να το κάνω;

Αγαπητή φίλη,

Δεν σε θεωρώ τρελή (έχω ακούσει μεγαλύτερες τρέλες), αλλά τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα. Και σίγουρα καθόλου εύκολα.

Ειλικρινά να σου πω, δεν είσαι σε θέση να τον βοηθήσεις ιδιαίτερα. Και ξέρεις γιατί; Επειδή είσαι η... καβάτζα του (το λέω χωρίς κακία, απλά για να το καταλάβεις).
Κοίτα να δεις. Αν αρχίσεις τα "πρέπει να προχωρήσεις", "πρέπει να δοκιμάσεις νέα πράγματα", "μην μένεις πίσω" και "μην είσαι της συνήθειας" κατά πάσα πιθανότητα αυτός θα πιστέψει μαζί σου (μην γουρλώνεις τα μάτια σου, μαζί κάνετε σεξ, γιατί να μην το πιστέψει;). Κι αν εσύ δεν θέλεις, τότε θα μείνει ξεκρέμαστος και θα νιώσει μαλάκας και κατεστραμμένος.
Και δεν είναι εύκολο να προσπαθήσεις να του δώσεις να καταλάβει ότι το λες φιλικά και επειδή ενδιαφέρεσαι, από την ώρα που όταν σβήσουν τα φώτα τα φιλικά σταματάνε. Άρα καταλήγουμε πάλι στα ίδια.

Αν πάλι, δεν είσαι σίγουρη, αλλά το σκέφτεσαι να κάνεις κάτι παραπάνω εκτός από σεξ μαζί του, τότε δεν έχεις παρά να τον διεκδικήσεις και να του πεις τα παραπάνω. Αλλά μην κάνεις πίσω στο τέλος και μείνει με την ελπίδα στο χέρι. Κρίμα είναι, ακόμα κι αν δεν είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου (δεν ξέρω, έτσι το πέταξα, εσύ γνωρίζεις καλύτερα για αυτό).

Στη τελική αν καίγεσαι να του μιλήσεις ως φίλη, τότε άρχισε να φέρεσαι σαν φίλη (ή σαν επίσημη γκόμενα). Μόνο τότε γίνεσαι πιστευτή. Όλα τα άλλα δημιουργούν παρεξηγήσεις και δεν ξέρω κατά πόσο θέλεις να μπεις σε μια τέτοια φάση!

ΥΓ.: Ρωτάει περισσότερο τώρα τελευταία για σένα και την οικογένειά σου; Βρε, μήπως τελειώνει η οικονομική στήριξη της άλλης και ψάχνει νέους πόρους; Βρε λες;

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ