4 ιδέες για να χωρίσεις έναν ενιαίο χώρο με τον πιο έξυπνο τρόπο

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
4 ιδέες για να χωρίσεις έναν ενιαίο χώρο με τον πιο έξυπνο τρόπο

Για όσους υποστηρίζουν πως ένας ενιαίος χώρος είναι πάντα βαρετός, αυτά τα tips έρχονται να τους διαψεύσουν!

Ενιαίος χώρος! Αλήθεια, θα τον επέλεγες για το σπίτι σου; Οι περισσότεροι σε αυτή την ερώτηση απαντούν όχι όμως πόσο λάθος κάνουν;

Ένα open space διαμέρισμα συνηθίζουμε να το φανταζόμαστε μόνο ως ένα εργένικο καταφύγιο καθώς οι πολυλειτουργικοί χώροι είναι δύσκολο να βολέψουν μια οικογένεια. Μήπως όμως τελικά αυτή η οπτική είναι τελείως λάθος;

Εμπνεύσου! 9 cozy γωνιές που μας κάνουν να θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στο εφηβικό μας δωμάτιο

Οι γκαρσονιέρες ή τα διαμερίσματα με έναν μεγάλο χώρο, έχουν την ιδιομορφία να μην μπορούν να διπλασιαστούν, μπορούν όμως να χωριστούν. Και τι εννοώ; Αν διαθέτεις έναν χώρο και θέλεις να τον διαχωρίσεις, μπορείς να το κάνεις και μάλιστα με έξυπνες και πρωτότυπες λύσεις.


https://www.instagram.com/p/BwS0pHsjUCS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δε χρειάζεται να ζούμε σε βαρετά σπίτια ούτε να νιώθουμε πως είμαστε εγκλωβισμένοι σε χώρους που μας πνίγουν. Πάμε να δούμε 4 τρόπους με τους οποίους μπορούμε να χωρίσουμε στα δύο το σαλόνι ή το δωμάτιό μας και να μας αλλάξει τη διάθεση. Ναι, χρηστικότητα και design μπορούν να συμβαδίζουν. Δες πώς ...

1. Βάλε βιβλιοθήκες για να χωρίσεις το δωμάτιό σου

Είναι η πιο συνηθισμένη λύση αλλά καθόλου βαρετή. Μια βιβλιοθήκη μπορεί να κάνει θαύματα και να είναι συνδυαστικά και λειτουργική. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για τα βιβλία ή για διακοσμητικά αξεσουάρ που θα δώσουν fun χαρακτήρα στον χώρο σου.

2. Οι κουρτίνες αποτελούν επίσης έναν υπέροχο τρόπο διαχωρισμού

Το έχεις δει πολλές φορές σε δωμάτια από περιοδικά ή ταινίες και σίγουρα έχεις «κολλήσει». Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει ονειρευτεί ένα δωμάτιο, χωρισμένο με μια κουρτίνα. Ναι, μπορεί να κρύβει το γραφείο, την ντουλάπα ή έναν διαφορετικό χώρο μέσα στο σπίτι, γι' αυτό και μια υπέροχη κουρτίνα είναι πάντα ο ιδανικότερος τρόπος για να διακοσμήσεις (έχοντας και χρηστικό touch) τον χώρο σου.

3. Δοκίμασε να τοποθετήσεις ένα έπιπλο που θα ξεχωρίζει (και θα χωρίζει) με την αισθητική του

Μπορεί να είναι ένα ωραίο σύνθετο, μια βιβλιοθήκη, ένα χαλί, ένα τραπέζι ή μια σύνθεση από πρασινάδες, όμως η αλήθεια είναι πως ό,τι από αυτά κι αν επιλέξεις μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό χώρισμα.

diaxoristika2

4. Τοποθέτησε ένα παραβάν

Μπορεί να είναι κοινότυπο αλλά το παραβάν δε διαχωρίζει μόνο έναν χώρο, τον ομορφαίνει κιόλας. Σχέδια και χρώματα υπάρχουν πολλά. Η επιλογή εξαρτάται μόνο από εσένα. Αν αγαπάς το diy, στο video που ακολουθεί δες πώς θα το φτιάξεις μόνη σου!



Αν θέλεις να δεις περισσότερες ιδέες για να εμπνευστείς, η gallery που ακολουθεί δημιουργήθηκε για εσένα!