Δεν σ΄αρέσει το δωμάτιό σου; Άλλαξέ το ακολουθώντας πιστά αυτά τα 6 βήματα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Για να ξεκινήσεις τις αλλαγές θα χρειαστεί να ακολουθήσεις βήμα βήμα τη σωστή διαδικασία -τον οδικό χάρτη της ανακαίνισης, όπως τον ονομάζω- που θα σε βοηθήσει να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις όσα ονειρεύεσαι ...like a pro.

Η ανάγκη γι' αλλαγές είναι μια μόνιμη εσωτερική αναζήτηση. Ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια, όπου έχουμε μείνει στο σπίτι περισσότερο από ποτέ (ναι, αυτός ο κορονοϊός φταίει για όλα), οι μετατροπές σε κάθε γωνιά του σπιτιού έχει γίνει... δεύτερη φύση μας.

Μπορεί να έχουμε τη διάθεση να φέρουμε τα πάνω κάτω στη διακόσμηση του χώρου μας, το πορτοφόλι μας όμως συνήθως δεν ακολουθεί σε τέτοιες... extreme αποφάσεις. Ακόμα κι αν δεν περιλαμβάνεται στο budget του μήνα το ραντεβού μας σ' έναν διακοσμητή εσωτερικών χώρων, ο σχεδιασμός από την αρχή ενός δωματίου είναι πάντα μια λύση για την καταπολέμηση της πλήξης και της μονοτονίας που βιώνουμε καθημερινά.

Η κρεβατοκάμαρά σου χρειάζεται ανανέωση! Αυτά είναι τα deco trends του 2022 για να την αναβαθμίσεις

Αν κατανοήσεις πως η εσωτερική διακόσμηση είναι περισσότερο τέχνη παρά επιστήμη και δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες για το πώς να διακοσμήσεις ένα δωμάτιο, θα είσαι έτοιμη να σηκώσεις μανίκια και να βάλεις το DIY ταλέντο σου εν δράση. Περίμενε, πού πας; Δεν στα είπα όλα. Για να ξεκινήσεις τις αλλαγές θα χρειαστεί να ακολουθήσεις βήμα βήμα τη σωστή διαδικασία -τον οδικό χάρτη της ανακαίνισης, όπως τον ονομάζω- που θα σε βοηθήσει να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις όσα ονειρεύεσαι ...like a pro.

1. Η διάθεση παίζει σημαντικό ρόλο

Αντί να αναρωτιέσαι πώς θέλεις να μοιάζει ο χώρος σου, αναρωτήσου πώς θέλεις να νιώθεις όταν βρίσκεσαι μέσα του και άφησε αυτό το συναίσθημα να σε καθοδηγήσει για τα χρώματα, τις υφές, τις επιλογές επίπλων και τη διακόσμηση. Μια ελαφριά και ευάερη όαση ζεν μπορεί να υποδεικνύει ελάχιστα έπιπλα και φυσικά υλικά. Ένας δυναμωτικός, χαλαρός οικογενειακός χώρος μπορεί να περιλαμβάνει έντονα χρώματα και μοτίβα. Η εστίαση στη διάθεση και όχι σε ένα συγκεκριμένο στυλ ή τάση θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις έναν μοναδικό χώρο που λειτουργεί στην ιδιοσυγκρασία και την ψυχολογία σου.



2. Εμπνεύσου

Ξεφύλισε περιοδικά, μπες στο Instagram, το Pinterest, ψάξε για αγαπημένες φωτογραφίες που σου δίνουν έμπνευση...Σκέψου τα μέρη στα οποία θέλεις να αποδράσεις και ανάλυσε το γιατί. Εάν ζεις μόνη σου, αυτή είναι μια ευκαιρία να γνωρίσεις τον εαυτό σου λίγο καλύτερα. Εάν ζεις με την οικογένειά σου, είναι μια ευκαιρία να συνεργαστείτε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δημιουργώντας ένα σπίτι γεμάτο ζωή και θετική ενέργεια. Αυτό δεν θέλουμε όλοι;

3. Φέρε το ιδεατό στο ... πραγματικό

Αντί να προσπαθείς να φέρεις ένα φιλόδοξο όραμα στον χώρο σου ετούτη τη στιγμή, ένα σχέδιο για το πώς πιστεύεις ότι πρέπει να είναι η ζωή σου και πώς θα ήθελες, καλό θα είναι να δημιουργήσεις έναν χώρο με τον τρόπο που ζεις τώρα. Εάν λοιπόν έχεις παιδιά, κατοικίδια κλπ αναμφισβήτητα δεν μπορείς να επιλέξεις ακριβά έπιπλα και υφάσματα για την καθημερινότητά σου. Όπως είναι φυσικό οι φθορές θα είναι δεδομένες και εσύ θα κλαις τα λεφτά σου από την πρώτη ημέρα. Εάν πάλι ζεις μόνη σου και σπάνια φέρνεις κόσμο στο σπίτι, δεν χρειάζεται να αγοράσεις μια μεγάλη τραπεζαρία 8 ατόμων... Λογικό, δεν βρίσκεις; Και να θυμάσαι: προτού αγοράσεις οτιδήποτε, δημιούργησε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό που θα σε βοηθήσει να δώσεις προτεραιότητα σε δαπάνες στην πορεία. Αυτή η λογική συνέχεια των πραγμάτων πρέπει να ακολουθείται και στη διακόσμηση του δωματίου σου...

4. Ξεκαθάρισε τα πάντα

Εάν διακοσμείς εκ νέου το δωμάτιό σου, πέτα οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείς, δεν χρειάζεσαι ή δεν αγαπάς. Εάν σχεδιάζεις ένα άδειο δωμάτιο από την αρχή, σκέψου προτού τοποθετήσεις μέσα οτιδήποτε. Υπάρχει χώρος σε οποιονδήποτε χώρο για προσωπικά αντικείμενα και πράγματα που έχουν σημασία, αλλά η επιτυχημένη εσωτερική διακόσμηση ξεκινάει αγκαλιάζοντας τα βασικά και χτίζοντας τα πάντα από εκεί.

5. Κάνε προγραμματισμό

Υπάρχουν πολλά δωρεάν διαδικτυακά εργαλεία σχεδιασμού δωματίων και επιλογές λογισμικού σχεδιασμού σπιτιού, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια κάτοψη, αλλά ο σχεδιασμός του χώρου δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά τεχνικός. Σχεδιάστε τις ιδέες διάταξης σε χαρτί ή σημειώστε την τοποθέτηση επίπλων με ζωγραφική ταινία για να αποκτήσετε μια αίσθηση κλίμακας και ροής. Πριν αγοράσετε ένα μόνο έπιπλο, μετρήστε τον χώρο σας. Μετρήστε δύο φορές. Διαφορετικά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο καναπές που παραγγείλατε είναι πολύ μεγάλος για να περάσει την εξώπορτά σας ή πολύ μικρός για το σαλόνι σας.

6. Ξεκίνα με τα χρώματα και μετά με τα δευτερεύοντα έπιπλα

Είτε θέλεις να διατηρήσεις το δωμάτιό σου σε πιο ουδέτερο στυλ, είτε έχεις στο μυαλό σου μια εντυπωσιακή χρωματική παλέτα, το να αποφασίσεις από νωρίς θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη και αρμονική διάθεση. Τα ουδέτερα δωμάτια μπορούν να φωτιστούν με αξεσουάρ που μπορούν να αλλαχθούν εύκολα. Εάν έχεις αποφασίσει ότι θέλεις το δωμάτιό σου να είναι μια ωδή στο πράσινο, το ροζ ή το μπλε, επίλεξε τρεις συμπληρωματικές αποχρώσεις για να το διατηρήσεις ενδιαφέρον. Αν από την άλλη, σου αρέσει η όψη ενός ολόλευκου δωματίου, η προσκόλληση στις αποχρώσεις του λευκού σού επιτρέπει να συνδυάζεις και να ταιριάζεις με ευκολία διαφορετικά στυλ κατά περιόδους.

Τέλος, αφού διαλέξεις το τέλειο κρεβάτι, συνέχισε να αναζητάς τα δευτερεύοντα έπιπλα και αξεσουάρ όπως τα κομοδίνα, τα κάδρα και όλα όσα θα δώσουν τον χαρακτήρα που θες στο δωμάτιό σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης