Πώς θ' αγκαλιάσεις το english cottage style εντάσσοντάς το στο σπίτι σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Πώς θ' αγκαλιάσεις το english cottage style εντάσσοντάς το στο σπίτι σου

Φέρε αυτή την ξεχωριστή αίσθηση του αγγλικού στυλ της εξοχής στο σπίτι σου με 10 απλά μυστικά.

Πόσες φορές δεν έχουν ξεφυλλίσει περιοδικά διακόσμησης και δε στεκόμαστε πάντα σε φωτογραφίες που γεμίζουν τα μάτια μας με ζεστασιά! Αυτό κάνει το english cottage style! Όσο και να χαζεύεις αυτό το περίεργο στιλ της αγγλικής υπαίθρου, τόσο περισσότερο θέλεις να βουτήξεις μέσα στις φωτογραφίες και να απολαύσεις την θαλπωρή που αποπνέει.

Αν είδες μέσα στα Χριστούγεννα την ταινία του Netflix (δεν ήταν καινούρια αλλά την είχε μέσα στις προτεινόμενες χριστουγεννιάτικες λίστες) «The Holiday» με την Κάμερον Ντίαζ, την Κέιτ Γουίνσλετ και τον Τζουντ Λο θα λάτρεψες το σπίτι στο οποίο έμενε η Γουίνσλετ, που βρισκόταν σε μια αγγλική επαρχεία.




https://www.instagram.com/p/CI_O3hEnve5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading



Το σπίτι με την πέτρα και τη rustic διακόσμηση είναι που σε εντάσσει σ' ένα ήρεμο και φιλόξενο περιβάλλον -είτε είναι η αίσθηση της θαλπωρής είτε η ιδιότροπη αίσθηση του χώρου-. Η άνεση που υπάρχει απλώς και η αισθητική της εξοχής είναι που σε κάνουν να θέλεις να κουρνιάσεις με ένα καλό βιβλίο και να χαλαρώσεις δίπλα στο τζάκι.



Ευτυχώς για εμάς τους κατοίκους των πόλεων, η αγγλική αισθητική των εξοχικών σπιτιών δεν προορίζεται για επαρχιακούς δρόμους ή επιμελημένα Instagram posts. Στην πραγματικότητα, το να αγκαλιάσεις το αγγλικό στυλ της εξοχής στο σπίτι σου είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεσαι. Η μαγεία της θαλπωρής πηγάζει από μυστικά που ο καθένας από εμάς μπορεί να ανακαλύψει και να υιοθετήσει.

Cottagecore2

Cottagecore: Στάση ζωής ή to απόλυτο deco trend;

Αυτό που αποπνέει το cottafe style είναι η άνεση και η θαλπωρή μεσα στη φύση. Εξοχικά σπίτια στην ύπαιθρο, περιτριγυρισμένα με φυτά και μεγάλους κήπους γεμάτους λουλούδια, μυρωδιές και ζώα. Απαλά χρώματα, pastel αποχρώσεις, γήινες πινελιές και floral μοτίβα. Πρωταγωνιστής βέβαια σε αυτό το στυλ είναι η αγαπημένη μας τεχνική του decoupage.

Αν ένα σπίτι στην αγγλική ύπαιθρο -έτσι ακριβώς όπως το βλέπεις στις ταινίες- είναι όλα όσα θέλεις αυτή την εποχή για να μεγαλουργήσεις (ναι, η τηλεργασία καθιστά υποχρεωτική την παραμονή μας στο σπίτι), ακολούθησε 10 έξυπνες συμβουλές που σίγουρα θα σου δώσουν έμπνευση.

Δες στη gallery που ακολουθεί...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Marble Décor: Το νέο trend θα μας απασχολήσει πολύ το 2022 και έχει έναν ξεχωριστό λόγο

6 trends που θα πρωταγωνιστήσουν στη διακόσμηση το 2022