Η κρεβατοκάμαρά σου χρειάζεται ανανέωση! Αυτά είναι τα deco trends του 2022 για να την αναβαθμίσεις

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η κρεβατοκάμαρά σου χρειάζεται ανανέωση! Αυτά είναι τα deco trends του 2022 για να την αναβαθμίσεις

Οι κορυφαίες τάσεις για την κρεβατοκάμαρά μας περιλαμβάνουν την επανασύνδεση με τη φύση, την έξυπνη αποθήκευση, τις κομψές ιδέες και  τα τολμηρά χρώματα.

Τα υπνοδωμάτιά μας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού. Μας παρέχουν έναν χώρο για να χαλαρώσουμε, και, κυρίως, να ξεκουραστούμε. Οι κορυφαίες τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης για το 2022 δε θα σε βοηθήσουν απλώς να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται ωραίο, αλλά θα νιώσεις και εσύ καλά μέσα σε αυτό. Φέτος, δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην εισαγωγή φυσικών στοιχείων που μας προσφέρουν ηρεμία και εξωθούν μακριά ό,τι προκαλεί άγχος και στρες. Το σπίτι μας πια γίνεται ένα πραγματικό ησυχαστήριο, ένα μέρος με πολλές κομψές λύσεις για να αποφορτιζόμαστε, δίνοντας περισσότερο χώρο στο να ζούμε καλά και να αναπτυσσόμαστε.

Οι πιο συναρπαστικές τάσεις στην κρεβατοκάμαρα και οι χρωματικές τάσεις στους εσωτερικούς χώρους φέτος διαθέτουν γαλήνιες αλλά κομψές χρωματικές παλέτες, έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους και όλα τα αξεσουάρ που θα αυξήσουν τον παράγοντα «άνεση» στο καταφύγιό μας.

English Cottage Style

Πώς θ' αγκαλιάσεις το english cottage style εντάσσοντάς το στο σπίτι σου

1. H επιλογή της σωστής παλέτας

krevatokamara

Το κατάλληλο χρώμα θα συνεχίσει να είναι ένα δημοφιλές στοιχείο που θα διέπει με στυλ τα υπνοδωμάτια φέτος, προσθέτοντας βάθος και υφή στον χώρο. Ένα διαχρονικό χαρακτηριστικό που ανανεώνει άμεσα κάθε δωμάτιο είναι το χρώμα και η επένδυση στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι μας, αντί για ένα παραδοσιακό κεφαλάρι. Ο τοίχος αυτός γίνεται ένα εκλεπτυσμένο σημείο εστίασης είτε επιλέγουμε μια έντονη απόχρωση είτε έναν ουδέτερο τόνο.

2. Επιμελημένος μαξιμαλισμός ή αλλιώς Cluttercore

cluttercore trend 2

Μπορεί να φαίνεται το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επιθυμούμε στην κρεβατοκάμαρά μας, αλλά η τάση του cluttercore αφορά τον ... επιμελημένο μαξιμαλισμό. Προσθέτοντας άφθονο προσωπικότητα στην κρεβατοκάμαρα, η IKEA προβλέπει ότι το statement στυλ θα κυριαρχήσει στις τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2022. «Για να επικαλεστείτε την επιμελημένη τάση cluttercore και να επαναχρησιμοποιήσετε, να αποθηκεύσετε και να επιδείξετε τα αντικείμενά σας με ύφος, ενσωματώστε συγκρουόμενους τόνους, πλούσια και ανάγλυφα υλικά με αντίθετες δομές για να προσφέρετε μια αίσθηση πλούτου μέσα στο σπίτι», λέει η Clotilde Passalacqua, Interior Design Leader στην IKEA του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.

3. Βιοφιλικός σχεδιασμός


https://www.instagram.com/p/BCIWietmJGA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο βιοφιλικός σχεδιασμός έχει να κάνει με την επανασύνδεσή μας με τη φύση και τη μεταφορά του εξωτερικού χώρου μέσα στο σπίτι μας. Η ζήτηση αυτής της τάσης έχει αυξηθεί κατά 200% τον τελευταίο χρόνο και φαίνεται πως η πανδημία έχει συντελέσει σημαντικά σε αυτό. Το lockdown καθ' όλη τη διάρκεια του 2020 και του 2021 έχει δει πολλούς από εμάς να ξοδεύουμε σημαντικό χρόνο στα σπίτια μας και βλέπουμε το Biophilic interior design να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές καθώς προχωράμε προς το 2022.

biofilia2

Περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε να φέρουμε στοιχεία του εξωτερικού χώρου μέσα στα σπίτια μας, κατοικώντας σε ένα περιβάλλον γεμάτο με φυτά και πράσινο, που έχουν οφέλη τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας ευεξία, καθώς είναι και αισθητικά όμορφα.. Αν θέλεις να ενσωματώσεις αυτή την τάση στην κρεβατοκάμαρά σου, επίλεξε φυτά χαμηλής συντήρησης που ευδοκιμούν στο έμμεσο ηλιακό φως.

4. Επιλογή πολυλειτουργικών επίπλων

polilitourgika epiplka

Πολλοί από εμάς εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι το 2022, επομένως τα πολυλειτουργικά έπιπλα συνεχίζουν να αποτελούν βασικό στοιχείο σχεδιασμού για τα σπίτια μας το επόμενο έτος. Πέρα από την κάλυψη της ανάγκης μας, τα πολυλειτουργικά έπιπλα κάνουν καλό και στην τσέπη μας, καθώς μας επιφέρουν απόσβεση χρημάτων και οικονομία. Είτε έχεις ένα ξεχωριστό δωμάτιο για να εργαστείς είτε όπως πολλοί από εμάς, έχεις ανανεώσει μια γωνιά της κρεβατοκάμαράς σου για να δουλεύεις, είναι σημαντικό να κοιτάξεις πέρα ​​από τα παραδοσιακά έπιπλα. Τα γραφεία που ανοίγουν και από μπουντουάρ γίνονται γραφείο σημαίνουν ότι η δουλειά σου μπορεί να κρυφτεί στο τέλος της ημέρας, επιτρέποντας να δημιουργήσεις μια αποτελεσματική ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Marble Décor: Το νέο trend θα μας απασχολήσει πολύ το 2022 και έχει έναν ξεχωριστό λόγο

6 trends που θα πρωταγωνιστήσουν στη διακόσμηση το 2022