2 σε 1: Σπίτι και γκαλερί από το μέλλον

2 σε 1: Σπίτι και γκαλερί από το μέλλον

Ένα loft στη Νέα Υόρκη αγαπά τις καμπύλες και τη σύγχρονη τέχνη.

Κανονικά, αυτό το loft στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης, θα έπρεπε να είχε ονομαστεί «Το Loft που Κυλά», καθώς το χαρακτηριστικό στοιχείο του είναι η συνεχής ροή των καμπύλων του που δίνουν την εντύπωση πως το σπίτι κυλά σαν ένα ποτάμι μέσα στον χώρο.

Αυτό το καταπληκτικό design εξερευνά την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε έναν ιδιωτικό χώρο και μια γκαλερί, και πως αυτά τα δύο μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργηθεί ένα σπίτι. Η ήπια ροή των κυρτών τοιχωμάτων χωρίζει άψογα τους χώρους μεταξύ τους δημιουργώντας ιδανικές περιοχές για εκθέσεις, οι οποίες συγχωνεύονται σε σύγχρονους χώρους που μπορεί κανείς να ζει. Τα στοιχεία της μετάβασης, της ροής και της έκφρασης, συνδυάζονται με μια φουτουριστική ατμόσφαιρα, χωρίς όμως η σοφίτα αυτή να χάνει ποτέ την ζεστή της ατμόσφαιρα.

Όλο το loft καταλαμβάνει μια έκταση 550τ.μ. και λειτουργεί ως σπίτι και προσωπική γκαλερί, ενώ η θέα που προσφέρεται από τα τεράστια παράθυρα μπορεί να σου κόψει την ανάσα. Όλα τα πατώματα και οι τοίχοι «κυλούν» μέσα στον χώρο και μεταμορφώνονται σε νέες επιφάνειες και λειτουργικούς χώρους, οι οποίοι εξυπηρετούν και τις δύο φύσεις αυτού του κτίσματος.