Μικρή κουζίνα; Εξοικονόμησε χώρο με 5 απλούς τρόπους!

Εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα!

 Tις περισσότερες φορές, το μικρό διαμέρισμα συνεπάγεται και μικρή κουζίνα, πράγμα άβολο και δυσλειτουργικό για την πραγματοποίηση μιας άνετης καθημερινότητας μέσα σε αυτόν το χώρο. Και επειδή, καλώς ή κακώς, πολλές είναι οι νοικοκυρές που περνούν τον βασικό ελεύθερο χρόνο τους στην κουζίνα, ο χώρος θα πρέπει, παρότι μικρός, να είναι άνετος και σωστά οργανωμένος. Παρακάτω ακολουθούν πέντε μικρές και έξυπνες λύσεις προκειμένου να μην νιώθεις κλεισμένη σε... κελί όταν βρίσκεσαι στην κουζίνα σου.

1.Μην ξεχνάς το χώρο πάνω από τα ντουλάπια

Εάν τα ντουλάπια της κουζίνας σου δεν φτάνουν μέχρι το ταβάνι, και παραμένει κενός χώρος στο τέλος τους, μπορείς πολύ εύκολα να τον χρησιμοποιήσεις ως αποθηκευτικό μέρος. Τοποθέτησε εκεί, εκτός από αντικείμενα της κουζίνας που δεν χρησιμοποιείς συχνά, και ό, τι άλλο φανταστείς όπως παλιά βιβλία.

2.Κρέμασε πράγματα στους τοίχους

Η γενικότερη τακτική του να κρεμάς αντικείμενα στον τοίχο για να κερδίσεις χώρο, φαίνεται πως βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην περίπτωση της μικρής κουζίνας, αφού πραγματικά με τον τρόπο αυτό μπορείς να κάνεις θαύματα. Κρέμασε οποιαδήποτε σκεύη επιθυμείς στον τοίχο και γλίτωσε πολύτιμο χώρο από τα λιγοστά ντουλάπια σου.

3.Εκμεταλλέυσου το χώρο πάνω από το νιπτήρα

Σχεδόν όλες οι κουζίνες έχουν έναν μικρό περιθώριο ανάμεσα στον νιπτήρα και τα ντουλάπια. Μπορείς πολύ εύκολα να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χώρο αυτό, τοποθετώντας ένα ράφι, όπου θα μπορείς να τοποθετείς πολλά χρήσιμα αντικείμενα, που τώρα είναι στριμωγμένα στον πάγκο της κουζίνας σου.

4.Μεγάλωσε το χώρο με την έξυπνη τοποθέτηση επίπλων

Μπορεί ο χώρος να είναι αρκετά περιορισμένος, όμως πολλές φορές η κουζίνα δεν έχει τόσα πολλά έπιπλα και ντουλάπια, ώστε να μην χωρά η προσθήκη κάποιου επιπλέον επίπλου. Έτσι, μπορείς να προσθέσεις στο χώρο, με έξυπνη τοποθέτηση, έπιπλα, που αφενός δεν θα πιάνουν πολύ χώρο, αφετέρου θα μπορούν να γίνουν σημεία αποθήκευσης αντικειμένων, όπως ντουλάπια με ροδάκια ή ράφια.

5.Πειραματίσου με δημιουργικό φωτισμό

Το κόλπο αυτό μπορεί να μην αφορά στην εξοικονόμηση χώρου, ωστόσο ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο μεγάλη θα δείχνει η κουζίνα σου. Άλλωστε, είναι γνωστό πως μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά σε ένα δωμάτιο, και σίγουρα η κουζίνα δεν αποτελεί καμία εξαίρεση. Πρόσθεσε απλίκες πάνω από τα ντουλάπια σου ή μικρά σποτ και φωτιστικά σε διάφορα σημεία, ώστε ο χώρος να δείχνει φωτεινότερος και συνεπώς, μεγαλύτερος.

 

Διαβάστε ακόμη:

5 λόγοι για να στρώνεις το κρεβάτι σου καθημερινά

3 απίστευτα πράγματα που μπορείς να κάνεις με μια παραμάνα!

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ