Βουλωμένος νεροχύτης; 2 λύσεις για να τον ξεβουλώσετε σε χρόνο... dt!

Ερμιόνη Σαρρή
Βουλωμένος νεροχύτης; 2 λύσεις για να τον ξεβουλώσετε σε χρόνο... dt!

Tips για τις πιο έξυπνες νοικοκυρές

Αποφασίσατε να πλύνετε τα πιάτα και το νερό δεν... κατεβαίνει. Ο νιπτήρας σας γίνεται μία μικρή λίμνη και μερικές φορές δύσοσμες μυρωδιές ξεπροβάλλουν από το νεροχύτη σας. Το ίδιο συμβαίνει και στο νιπτήρα σας. Μικρά σκουπίδια και τρίχες ίσως τα έχουν βουλώσει και πιστέψτε μας δε θα αργήσει και πολύ η ώρα της... πλημμύρας.

Για αυτό το λόγο, δείτε 2 φυσικούς τρόπους για να ξεβουλώσετε το νεροχύτη (και το νιπτήρα) σας και ακολουθήστε έναν από αυτούς κάθε φορά που νομίζετε, πως κάτι δεν πάει καλά.

Συνταγή Νο1

Τι θα χρειαστείτε:

½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα

1 φλιτζάνι λευκό ξίδι

1 κατσαρόλα ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Ρίξτε μέσα στο σιφόνι του νεροχύτη σας τη μαγειρική σόδα και ύστερα προσθέστε το λευκό ξίδι. Αφήστε τα για μερικά λεπτά να δράσουν ενώ ταυτόχρονα δείτε το μείγμα να αφρίζει . Μόλις περάσουν αρκετά λεπτά, ρίξτε μέσα το βραστό νερό και αφήστε το να φτάσει μέχρι τον αγωγό.

Συνταγή Νο2

Τι θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια με πάγο

Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Χλιαρό-κρύο νερό

Εκτέλεση:

Γεμίστε το σημείο που βρίσκεται το σιφόνι σας με παγάκια και καλύψτε το εντελώς. Ρίξτε πάνω στα παγάκια αρκετό χοντρό θαλασσινό αλάτι και ύστερα αφήστε τη βρύση να τρέχει κρύο νερό. Μην την κλείσετε μέχρι να λιώσουν τα παγάκια και να εξαφανιστεί κάθε τους ίχνος. Το αλάτι με αυτό τον τρόπο, θα κυλήσει μέσα στον αγωγό της κουζίνας σας και θα διώξει λίπη και βρωμιές.

Διαβάστε ακόμα:

3 λάθη που κάνουμε κατά την καθαριότητα του σπιτιού μας και ούτε που το φανταζόμασταν

5 μυστικά tips που θα σας χαρίσουν... όνειρα γλυκά!